You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KABUKLU DENİZ HAYVANLARI

KABUKLU DENİZ HAYVANLARI

Acemi Üye
Cvp: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
Kardeş ne yazık ki yazdıklarımı anlayamamışsınız.

Aziz Kur'an SADECE domuz ,leş ve kanı HARAM kılmıştır. Bunun dışında HARAM
yiyecek yoktur. Yüce Allah bu üç haram dışındaki yiyecekleri insanların seçimine bırakmıştır.Yüce Allah insanalara akıl verdim,kullanmayanın üzerine pislik yağar demiştir.

Benim aklım bu kadarına yetiyor. Sizde aklınızı kullanın beğendiklerinizi yiyin ,beğenmediklerinizi yemeyin.Ben yiyeceklerin faydalı veya zararlı olduklarını
din alimlerine değil,doktorlara ,mikrobiyoloji uzmanlarına sorarım.

Alıntı:Alimler de seçilmiş kişiler doğruyu yanlışı seçebilmemiz için gönderilen kişilerdir.

Âlimin âlim olmıyana üstünlüğü, peygamberin ümmetine üstünlüğü gibidir.” (Hatib)

“Âlimin abide üstünlüğü, dolunayın, yıldızlara olan parlaklığı gibidir.” (Ebu Nuaym)

“Âlim, abidden yetmiş derece üstündür. Bid'at ortaya çıkınca âlim, halkı ikaz eder. Abid bid'atten habersiz, ibâdetle meşgul olur. Bu bakımdan da âlim, abidden kıymetlidir.) [Deylemî]

(Âlimlerin mürekkebi, şehidlerin kanı ile tartılır, âlimlerin mürekkebi, ağır gelir.” (İ.Neccar)

“Allahü teâlâ, âlimleri almak suretiyle ilmi ortadan kaldırır. Âlim kalmayınca da, cahiller bilmeden yanlış fetva verir, hem kendilerini, hem de başkalarını sapıtırlar.” (Buharî)

“Âlim, Allahın emin olduğu, güvendiği kimsedir.” (Deylemî)

“Âlimler, yeryüzünün kandilleri, peygamberlerin halifeleri, benim ve diğer peygamberlerin varisleridir.” (Ebu Nuaym)

“Âlim ölünce,denizdeki balıklar bile, kıyamete kadar ona istiğfar eder” (Deylemî)

“Kıyamette abide Cennete gir, âlime ise halka şefaat için bekle! denir.” (İ Maverdi)

“Âlimlere tabi olun! Onlar, dünyanın ışığıdır.” (Deylemî”

“Âlimler (ebedi saadet yolunu gösteren, Cennete götüren) birer kılavuzdur, rehberdir.” (İ.Neccar

Yazınızın bu kısmını okudum,çok üzüldüm. Alimler keşke kendilerini bu kadar büyük görüp,kendilerini bu kadar methetmeseydiler diye düşündüm.Alimlerinizin bu sözlerini okuyunca onlara itimadım tamamen azaldı,bu konudaki yardımınız için teşekkürler.

Alıntı:(Âlimlerin mürekkebi, şehidlerin kanı ile tartılır, âlimlerin mürekkebi, ağır gelir.” (İ.Neccar)

Hele bu aliminizin bu sözünü şiddetle kınıyorum,biliniz.

7-el-A'RÂF
2. (Bu), kendisiyle insanları uyarman, inananlara öğüt vermen için sana indirilen bir kitaptır. Artık bu hususta kalbinde bir şüphe olmasın.
3. Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!
6. Elbette kendilerine peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleri de mutlaka sorguya çekeceğiz!

İnsalallah sizin yukarıdaki alimleriniz,bize gönderilen peygamberleri de sorguya çekecek oln yüce Allahın merhametine layık olabilirler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: KABUKLU DENİZ HAYVANLARI
Kardeş verdiğin ayetin açıklamasını yazıyorum..

Bu hatırlatma ve uyarı şöyle ki: Ey Muhammed ümmeti! Rabbinizden size indirilen bu Kitaba uyunuz. Ve bunsuz birtakım dostun, bir yardımcının, bir âmirin bizzat kendilerine ve kendilerinden olan söz veya davranışlarına uyuvermeyiniz. Onlara uyup uymamak için öncelikle Rabbinizden indirilmiş olan bu Kitab'a uymayı ölçü edininiz. Kitab'a aykırı olan, Rabbinizin emir ve yasaklarına aykırı bulunan hususlarda gizli açık kimseye uymayın. Rabbinizi bırakıp başkalarının arkasından, izinden gitmeyin. Siz pek az öğüt alır ve hatırlarsınız. Halbuki nice karyeler (kentler); insan toplanan memleketler vardı ki, biz onları yok etmişizdir. Öyle ki ona, o kente azabımız, azap darbemiz ansızın geliverdi. O sırada halkı yataklarına yatmış, gece uykusuna dalmış veya kaylûle hâlinde, kuşluk uykusunda bulunuyorlardı. Kısaca, ya Lût kavmi gibi gece yarısında veya Şuayb kavmi gibi güpe gündüz dinlenme ve gaflet halinde azap kendilerini bastırıverdi de
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
1.
''deniz hayvanları'' ne kadar geniş bi tanımlamaysa
''kabuklu deniz hayvanları''da o kadar geniş bir tanımlama

desen ki midye haram mı? bu sitedekiler bu soruyu doğru yada yanlış bişekilde cevaplar..
ama o kadar çok tür var ki neyin hangi özelliği var.hangisini nasıl sınıflandıralım bilemiyorum.
-------------------
2.
kim neye haram demiş diye gidersek.alevilerde tavşan yemez.kimi sufi tarikatlar et yemez.ABye sorarsan işkembe çorbası da yenmemeli. diyanete sorsan yönetmelikte yazanlar yenmez.yaşara zekeriyaya sorsan bi kere tadına bakmak için yersen bişey olmaz gülücük (bu arada gçmiş olsun.beyaz hoca biraz rahatsızmış galiba)

yani bu iş biraz kremalı tavuk çorbasına dönmüş.ama aslında ne yenir ne yenmez belli bişeydir.
--------------------
3.yanlız imam-ı azam ı tartışan arkadaşlar bulabilirsem en kısa zamanda imam-ı azamın hayatını anlatan (galiba araplar çekmiş.) ve hanefi mezhebinin ve diğer mezheblerin nasıl-hangi şartlarda-hangi yöntemlerle çıktığını çok iyi anlatan bi dizi var.

onu verince mutlaka izleyin.ondan sonra neden bizim böyle yermisin yemezmisin diye tartıştığımızı daha iyi anlayacaksınızz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bana göre yenir yenmez harammı helalmı diye tartısılan şeylerden uzak kalmak dogrusudur,yiyene afiyet olsun gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
kemalk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Yazınızın bu kısmını okudum,çok üzüldüm. Alimler keşke kendilerini bu kadar büyük görüp,kendilerini bu kadar methetmeseydiler diye düşündüm.Alimlerinizin bu sözlerini okuyunca onlara itimadım tamamen azaldı,bu konudaki yardımınız için teşekkürler.

Rica ederim ne demek gülücük
Bence asıl kendini büyük görme olayı,bilgisinin yeterli olduğunu düşünüp,bilgi sahibi insanlardan yardım almamaktır.Alim insanlar boşa kendilerini methetmezler,bundada bir hikmet vardır,ama hemen övüldüklerine başka örnekler vereyim..

De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?" ZÜMER 9

Kulları içinde Allah'tan ancak âlimler korkar. FATIR 28

Dilediğine hikmet verir, hikmet verilene ise pek çok hayır verilmiş demektir. Ve bunu ancak üstün akıllılar anlar.
BAKARA 269

Ulema yeryüzünün kandilleri, Peygamberlerin halifeleri, Benim ve diğer Peygamberlerin vârisleridir
Ravi: Hz Ali (ra)

Ulema, Allah'ın halkı üzerinde eminleridir
Ravi: Hz Enes (ra)

Ulema kılavuz, muttekiler efendilerdir Bunların meclisinde bulunmak, dinin kuvvetini ziyade eder
Ravi: Hz Enes (ra)
[/quote]

kemalk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:7-el-A'RÂF
2. (Bu), kendisiyle insanları uyarman, inananlara öğüt vermen için sana indirilen bir kitaptır. Artık bu hususta kalbinde bir şüphe olmasın.
3. Rabbinizden size indirilene (Kur'an'a) uyun. O'nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin. Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!
6. Elbette kendilerine peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleri de mutlaka sorguya çekeceğiz!

İnsalallah sizin yukarıdaki alimleriniz,bize gönderilen peygamberleri de sorguya çekecek oln yüce Allahın merhametine layık olabilirler.

Emin ol sorguya çekilceklerini bizden çok iyi biliyorlar,Alimleri küçük görmeyin,hiç bir alim yokturki başka bir alimin yanında yetişmesin,bu hep böyle gitmiştir,Kuran-i Kerimi anlamak kolay değil,bir ayet üzerine haftalarca düşünenler var ama anlıyorumki siz hemen anlama yeteneğine sahipsiniz.Verdiğiniz ayet konumuzla alakasız bir ayet anlamınıda yukarıda belirttim.Peki biliyormuyuz Hz.Ebubekir(r.a),Hz.Ömer(r.a),Hz. Osman(r.a),Hz.Ali(r.a),bu mübarek insanlarda Kuran-i Kerim okuyordu,hemde kat kat fazla,eğer okumak yetiyor olsaydı neden Peygamer efendimiz(s.a.v)'e "Ayetler hakkında soru soruluyordu"peki Peygamber efendimiz (s.a.v) neden bir çok şeyi Allah(c.c)'ın izni ile Cebrail'den öğrendi bunları düşünmek lazım,insan oğlu hataya düşer,düşmemesi için alim sahih insanlara saygı duymamız,onların söylediklerini dikkate almamız gerekir.Diyorsanızki ben bana yeterim ben iyi bilirim,o zaman başka birşey diyemem.

Örnek : Görüp okumak anlamak çok farklı,mesala ben ilkokul mezunuyum ve buranın sadece bir üyesiyim,burdanda kimseyi tanımam,ama siz gördüğünüz gibi bana yorum yaptınız ama bilmiyordunuz öğrenmediniz sadece gördüğünüze inandınız ve bunu bütün forma yıktınız..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeş,

Hala yazdığımı algılamakta zorlanıyorsunuz gibime geliyor ve inatla cevap yazıyorsunuz.

Alıntı:İmam-i Azam da ilmi ile seçimini yapmıştır caiz olmadığını vurgulamıştır.

İmamı azam da ,siz de kur'andaki haramlar dışındaki yiyeceklerden istediğinizin seçimini yapar, istediğinizi yer ,istediğinizi yemezsiniz. Beğenmediğiniz yemekleri,
yemez,beğenmediğinizi söyler, onlar için pis,zararlı gibi her türlü kötülemeyi de yapabilirsiniz, hakkınızdır.

ANCAK KUR'ANDA BELİRTİLEN HARAM YİYECEKLER DIŞINDAKİ YİYECEKLERE
DİNİMİZCE HARAMDIR DİYEBİLME KİMSENİN HAKKI VE HADDİ DEĞİLDİR.

Kardeş konu sizinle yeterince tartışıldı kanaatindeyim.

Selam
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Evet algılama sorunu olduğu kesin ve ben yine aynısını yazıorum..

Sana, kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: "Size iyi ve temiz şeyler helal kılındı." (Maide, 5/4)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kardeş,

İmamı azam da,siz de Kur'anda HARAM kılnmayan yiyeceklerden istediklerinizi seçip yiyebilirsiniz.Beğenmediğiniz yiyecekler için pis,kötü,
çirkin gibi her türlü sıfarlandırmaları yapabilirsiniz,tamamen serbestsiniz.

Ancak, Kur'anda HARAM kılınmamış yiyeceklere ,HARAM demeye kimsenin yetkisi ve hakkı yoktur.
Bilmem anlatabildim mi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Kimse kafasından haram demiyor zaten,yine Kuran-i Kerimden yola çıkılarak söylenmiş anlatabildimmi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.