You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kabristan ve şehir

Üye
Kabristan ve şehir
Ölüm tarihiyle doğum tarihini çıkarıyorum ve karşıma hemen hemen her yaş çıkıyor... Benim yaşımda ölenler, kardeşimin yaşında ölenler, dedemin, halamın, oğlumun, karşı komşunun, yeğenimin, postacının... Her yaştan insan yaklaşık 1,5 metre aşağımda yan yana dizilmişler...
Kabristanda ses yok...

Kiminin dedesi, kiminin anne ya da babası, kiminin arkadaşı şu an yerin bir küsür metre altındalar... Bütün yakınları kendilerini yalnız bırakmış durumdalar... Kendi elleriyle toprak altına bırakıp oracıktan uzaklaşmışlar...

Subhanallah...!
Kabristan ve şehir...
Kabristan duvarının hemen arkasında hayat cıvıl cıvıl...
Büyük mağaza vitrininde elbise beğenenler...
Minibüs durağında kuyrukta olanlar...
Simit satanlar...
Düğün konvoyu...
Kabristanın yanında gençlerin geyik muhabbetleri...

Yürüyen her insana bakıyorum... dört tarafında birer melekle yürüdüklerini görüyorum... Ama kendileri meleklerin farkında bile değiller... Nereye gitseler yanlarında, önlerinde ve arkalarındalar... Ama farketmiyorlar bile...!
Subhanallah...!
Gün gelecek kendilerini de buraya ağırlayacaklar...
Mezar taşlarına yazılacak yazı kendimi bildim bileli aynı...
114 sure varken her ne hikmetse Fatiha suresi mezar taşlarını işgal etmiş... Acaba bu yerin altındakilerin talebi mi yoksa ölü sahibinin istek ve arzusu mu? Şimdilik bunu düşünmek istemiyorum...

Ölüler diyarının sessizliğini şehrin bütün sokaklarına serpiştirmek istiyorum...! Bütün şehrin ölüm sessizliğine bürünmesini istiyorum... Sokak lambaları sönsün... On dakikalığına şehrin elektriğini kapamak istiyorum... Dirileri de karanlığa gömmek lazım...

Bir anlık bulunduğunuz şehrin karanlıklar içinde kaldığını düşünsenize... Gökte ay da yok... Sanırım şehir, kendine gelirdi...

[Resim: Kabir-Meclisine-Girmek.jpg]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kabristan ve şehir
Feyzullah abinin Makalesi degil mi bu ? Gercekten cok güzel bir Makale idi..

Paylastigin icin tesekkür ederim kardesim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
çok güzel bir yazı. Allah razı olsun. Bu yazıyı okuyunca aklıma ilk gelen, okula çarşıya giderken önünden geçtiğim şehit mezarlığı. Onca kalabalığın arasında o kadar yalnız ki. Fatiha okuyanı, ibret alanı zor. çevredeki dükkanlarda saygı sıfır. Yüksek sesli müzikler. Orada bir mezarlık var dimi? Ancak özel günlerde saygı duruşunda durmayu bilirsiniz zaten!
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Yalancı dünyaya konup göçenler,
Ne söylerler, ne bir haber verirler.
Üzerinde türlü otlar bitenler,

Toprağa gark olmuş nazik tenleri,
Söylemeden kalmış tatlı dilleri.
Gelin duadan unutman bunları,

Kimisi dördünde, kimi beşinde,
Kimisinin tacı yoktur başında.
Kimi altı, kimi yedi yaşında,

Yunus der ki: Gör takdirin işleri,
Dökülmüştür kirpikleri, kaşları.
Başları ucunda hece taşları,

Yunus Emre

Eyvallah,
güzel paylaşım.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Allah razı olsun hanzala kardeşim.
kabristan ziyaretine ihtiyacım yok artık zira yaşayan ölüler şehrine düştü ikametgahım...
önceleri diri sanırdım her nefes alıp vereni
ancak gördüm ki bilmezlermiş hayat vereni...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.