You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kabirlerden yardım isteme(İmam Alusi)

General
İmam Alusi Ruhu'l Meani adlı tefsirinde kabirden yardım isteme hakkında şöyle der:

Pek çok insan gördüm ki bunlar ölmüş kimseler anılınca neşelenirler onlardan medet umarlar onlardan talepte bulunurlar onlar hakkında kendi arzularına ve inaçlarına uygun uydurma hikayeleri dinleyince çoşarlar bu hikayeleri anlatan kimselere saygı gösterirler. Yalnızca Allah Teala anılınca ve tasarruf yetkisinin sadece O’na ait olduğu söylenince de neşeleri kaçar canları sıkılır.

Kendilerine bunu hatırlatan kimselerden de nefret ederler ve ona çirkin ithamlarda bulunurlar. Nitekim ben bir gün sıkıntılı bir haldeyken ölülerden yardım isteyerek: 'Ey filan bana yardım et diyen' birisine şöyle dedim: 'Ey Allah’ım, bana yardım et', çünkü Allah’u Teala şöyle buyurmuştur.

Kullarım sana Beni sorduğunda Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde (kullarım da) benim davetime uysunlar ve Bana inansınlar ki doğru yolu bulalar (Bakara/186)

Bunun üzerine adam kızdı Daha sonraları benim hakkımda 'Evliyayı inkar ediyor' dediğini duydum. Yine bazılarının da şöyle dediklerini işittim 'Veli duaya Allah Teala’dan daha çabuk karşılık verir'. Bu söz gerçekten küfürdür. Yüce Allah’tan bizi hak yoldan sapmaktan ve azgınlıktan korumasını dileriz.

(Rühu’l-Meani/11/24)
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Kabirlerden yardım isteme(İmam Alusi)
Cok dogru bi konu, eskiye oranla sanirim bu tur sapikliklar fazla yok ma cok dikkat edilmesi gerekenbi kkonu.
Allah razi olsun.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
teşekkürler, günümüzde de az değil kabirlerin dualarda faydası olacağı düşüncesi fakat geçmişe nazaran miktarı azalmıştır, şekli değişmştir diyebiliriz.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
İnsAllah en yakin zamanda donerler bu yanlistan ve gelecek boyle bir sapikligin varligindan bile haberdar olmaz.

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Allah razı olsun kardeşim. Tek akılcılar yine karşı çıkacaktır buna gülücük
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
General

Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Amin.

H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.