You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kabe'ye bu putları yeniden kim dikti?

Kabe'ye bu putları yeniden kim dikti?

Profesör
RE: Kabe'ye bu putları yeniden kim dikti?
İktidar, mülk, mezhep, ideoloji, hocaefendi, nefs, kadın, erkek, şeyh, çıkar, korku, marka, ev, araba, makam, çocuk, giyim, yemek, ekmek, şehvet, cehalet, başarı, mevki, bilgi, iş...
Putlarını Kabe'ye koymuşlar.
Onları Kabe'ye özenle yerleştiriyor, ziyaret ediyor ve onlara ibadet ediyorlar.
Ne zamanki müslümanlar Kabe'ye yerleştirdikleri putları değilde
Allah'ın evi Kabe'yi ziyaret ederlerse gerçek değişim- dönüşüm gerçekleşecektir.
Doğru söylüyorsun, orada bu saydıklarınızı görmek mümkündür..Müslüman toplumunun içinde çırpındığı ve sürekli savaş cenk halinde olduğu bariz hakikattir, görüp dururken inkarı bize bir şey kazandırmaz..Fakat orada başka hakikatleri görmekte mümkündür...Kabenin eteğine adım adım yaklaşırken her adımda içinde yaşattığı yüzlerce putu basa basa, sağa sola savura savura, yüreğini tevhit gözyaşları ile yıkaya yıkaya gidip, o varışta "Rabbim şimdi sen beni layık bulup huzuruna kabul ettin ya bu büyük lütfün ve saadet karşısında ne geçmişim nede geleceğim hiç bir şey yok,bir zerre dahi yok yalnızca SEN varsın ve işte benim tek hakikatimde budur " diyenlerde vardır..buda savunduklarınızdan daha çok hakikattir...

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-02-2015, Saat:10:52 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Cezalı Üye
Özür dilerim kardesim.
Kalbini kıracak şekilde ukala bi tavırla düşüncelerimi paylaştığım için bana darılma,kızma,çok bilmişliğimden yazmadım ama sen öyle anladıysan suç bende kelimeleri iyi seçemediğim için olmuş demek ki özür dilerim kardesim.
Gel barısalım

Ve ben o sıralanmiş şeylerden dünyalık lazım olanlarından al demek istedim haddi aşmadan çünki:
Allah haddi aşanları sevmez.
Bir kalptede 2 sevgi olmaz,kaldıki burada 2 den çok sevgi,heva,arzu sıralanmış bunları kıramazsın ama kalbinden bu sevdayı çıkara bilirsin.
Ve ihtiyacın kadarını al ama demek istedim ki haddi aşmadan!

Özür dilerim adıcan kardesim sadece düsüncelerimi paylasmak istedim senin düsüncenede saygı duyuyorum kardesim küsmedin inşaallah bana.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Put, insanın gönlünde barındırdığı zan-larıdır.

Bütün putları yıkıp gönlünde zerre kadar bir benlik taşıyan kendisi put olmuş demektir. Hiç bir nesne, hiç bir eşya put olmaz, olamaz.

Put, kişinin kendi heva ve heveslerini rahatça yapabilmek, dilediği gibi (kendince) özgür olabilmek adına ürettiği şey veya şeylerdir. Yahut arkasına sığınma ihtiyacı duyduğu her hangi bir şeydir.

Ağacın ne suçu var ki parçalansın, Taşın ne kabahati var ki kırılsın. Onları yapan, onları meydana getiren kim? İnsanın kendisi.

Gönül Kabesini temizlemedikten sonra şekilleri parçalasa, darmadağın etse ne değişecek? Şöyle derler, hırsız içeride olduğu müddetçe insan bütün kapıları kilitlese de alınan tedbir hiç bir işe yaramaz.

Allahın yaratmadığı tek bir zerre yoktur. Bunun için hayır gözü ile bakılırsa hayır, şer gözü ile bakılırsa şer olur.

Bir kişi vakit namazlarından birisini kılmak için camiiye girmiş. Bakmış duvarda Kabe resmi, haliyle resimde de tavaf eden insanlar var. Hemen arkasını dönmüş camiiden çıkacak. Durumu farkeden yaşlı bir zat sormuş,

Hayırdır evlat. Camiiye namaz kılmak için girmemiş miydin. Adam evet ama duvardaki Kabe resminde insanlar var. Burada namaz kılınmaz deyince. Yaşlı adam,

Evlat ben kırk yıldır bu camiide namaz kılarım orada böyle bir resim olduğunu görmedim.

Maksat namaz kılmak ise ne duvardaki resim, ne etrafında olup bitenler. Kişi namaz kılacağı ortamın, hele ki bir camiinin namaza uygun olup olmadığına bakmadan evvel, kendisinin namaz kılmaya hazır olup olmadığını kontrol etmelidir.

Uzun lafın kısası put veya putlar gönlümüze diktiğimiz şeylerden başkası değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Tmm adıcan kızma.
I love you:-):-)

Ben o yazıya hüsnü zan yapmıstım iye yormuştum zaten kardesim
Yoksa bilgi ,iş, ev falan filan neden put olsun ki bunlar günlük hayatımızda lazım şeyler ama tabi hırs haline geldimi sahibine zarar kalbi köreltir Allah'ı unutturur onu demek istedim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-02-2015, Saat:02:50 AM, Düzenleyen: DonKişoT.
Yeni Üye
Arkadaşlar bilmiyorum ben mi çok hassasım yoksa Mekke' de yanlış şeyler mi oluyor sizin de fikrinizi almak istiyorum. Aşağıda paylaştığım videoda bir şey beni çok rahatsız etti. Şimdi söylemek istemiyorum düşüncenizi yönlendirmemek için ama sizi de aynı şey rahatsız edecek mi etmeyecek mi merak ediyorum. Bu yüzden lütfen izledikten sonra yorumunuzu yazınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.