You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
RE: İstiva Meselesi
Allah istiva etmez. Senin benim gibi oturmaz. Bu küfürdür, dersek, "Allah'a, O şöyle yapmaz" diyerek sınır koymuş olmaz mıyım? Allah dilediğini dilediği şekilde yapar. "Sana bana insana benzer mi?" hiç sanmıyorum ama "benzemez" diyerek O'nu, sana-bana benzemeyen her şeyle sınırlandırmış olurum ki hâşâ haddime değildir. Kısacası bence Allah dilediği gibidir. İstiva mı etmek ister, kim engel olacak? Olmaz yapamazsın diyecek var mı?

Subhanallah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah noksan sıfatlardan uzaktır. Allah eşsizdir. Allah her yerdedir. Allah Hakîm'dir. Allah dilediğini hidayete erdirir. Hiç kimse onun bildirdiklerinden başka bir şey bilemez. Allah Rahman ve rahimdir.

Ben eksiğim. Ben noksanım. Ben bir yerdeyim. Her nereye bakarsam Allah oradadır. "Errahmanu alel arşisteva" (TaHa 5) Burada Allah benim dikkatimi her yerde oluşuna değil, olduğu yerlerden biri olan "arşa istiva edişine" çekmektedir. Bunu da "Allah arşa istiva etti," şeklinde söylememektedir. "Kahhar arşa istiva etti" şeklinde söylememektedir. "Rahman arşa istiva etti" demektedir. Demek ki özellikle bağışlayan-seven bir hükümdar oluşunu bana göstermek istemektedir. Aynı zamanda sadece bir hükümdar değil en yüksek makamdaki hükümdar oluşunu göstermektedir. Affeden-seven-(bir annenin rahmindeki bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması gibi) bizim bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan en yüce hükümdar olduğuna dikkatimi çekmektedir. Benim bu ayetten öğrendiğim budur. İstiva-şekil konusunu bir daha konuşmayacağım çünkü ne söylesem yanlış olacak, eksik olacakmış gibi geliyor ve beni korkutuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.