Subhanallah.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İstiva Meselesi
İstiva Meselesi
Subhanallah.
Ben eksiğim. Ben noksanım. Ben bir yerdeyim. Her nereye bakarsam Allah oradadır. "Errahmanu alel arşisteva" (TaHa 5) Burada Allah benim dikkatimi her yerde oluşuna değil, olduğu yerlerden biri olan "arşa istiva edişine" çekmektedir. Bunu da "Allah arşa istiva etti," şeklinde söylememektedir. "Kahhar arşa istiva etti" şeklinde söylememektedir. "Rahman arşa istiva etti" demektedir. Demek ki özellikle bağışlayan-seven bir hükümdar oluşunu bana göstermek istemektedir. Aynı zamanda sadece bir hükümdar değil en yüksek makamdaki hükümdar oluşunu göstermektedir. Affeden-seven-(bir annenin rahmindeki bebeğin ihtiyaçlarının karşılanması gibi) bizim bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan en yüce hükümdar olduğuna dikkatimi çekmektedir. Benim bu ayetten öğrendiğim budur. İstiva-şekil konusunu bir daha konuşmayacağım çünkü ne söylesem yanlış olacak, eksik olacakmış gibi geliyor ve beni korkutuyor.
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi