You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
İstihare rüyası
Selâmün aleyküm... ben evlilik için istihare yaptım evlilik düşündüğüm insanla aramızda sorun var bu aralar. Rüyamda nişan hazırlığı yaptığımızı gördüm. Kuaföre gittik ben duş almak istediğimi söyledim. Karşımdaki insan bana bir kol saati taktı takı niyetine ve saati halasi almış. Aslında ben böyle istememistim ama böyle almışlar ne yapalım diyor oğlan çok hevesli heyecanlı duruyordu. Yorumlarsaniz cooookkk sevinirim ve teşekkür ederim şimdiden. . Allah razi olsun İnşallah... Askim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: İstihare rüyası
İstihare dediğiniz şey, Allah 'a yapılmış olan müracaatın ismidir.

Bu yüzden rüyanın yorumlanması iyi olmaz.

Ehli olmayan bir kişiden rüyanızın yorumlanmasını talep ettiğinizde, yorumlayan kişinin lisanından dökülecekleri yaşamayı peşinen kabul etmiş olursunuz.

Allah 'a vermiş olduğunuz dilekçenizin cevabını, yahut tarafınıza verilmiş olan cevabın yorumunu başkalarından, kullardan beklemeyin.

Dilekçeyi kime, ne için yazdığınızı unutmayın ve cevabı ehlinden öğrenin.

Hz. Allah buyuruyor ki;

"Yusuf'a biz rüya tabirini öğrettik. Ona hikmet verdik. Hikmet verdiklerimize çok çok rahmetimizi ihsan ederiz."

Ehli, kendi anladığını değil, sizin dilekçenize verilen cevabı size okur. Ehli olmayan ise sizin anlattıklarınızdan kendisince anladıklarını veya zannettiklerini size ifade etmeye çalışır.

Yani kısacası, Ehil olan kişi, dilekçenizin cevabını size aynen okur. Diğerininki ise yalnızca yorumdur. Hakikati yansıtmaz.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Yorum istemiyorum öyleyse.... lütfen yönetici silebilir mi paylaşımı mi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Başkalarının da istifade etmesi için silmeyelim.
Yoruma kapatmak için kilitliyorum.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.