You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

istiaze ile ilgili bir yazı doğrumu?

istiaze ile ilgili bir yazı doğrumu?

Forumcu
RE: istiaze ile ilgili bir yazı doğrumu?
ben mantığını anladım. anladığım kadarıyla şöyle size kuran okuduktan sonra istiaze yapabilirsiniz diyor. yani diyelim ki kurandan 3 ayet okuyup bitirdik hemen onun akabinde ve ya 1 ayet okuduk kuran okumayı bitirdik onun akabinde. ömür boyu okuyoruz fakat kuranı bitirdiğimiz zaman dilimi farklı ne zaman kuranın kapağını kapatıp okumayı kesersek o zaman bitmiş oluyor. yani dediğinin uçu açık değil benim anladığım. fakat sizin dediğinizde doğru geliyor sonuçta başta da okumak tavsiye edilmiş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
kuranın kapağını kapatıp okumayı kesersek o zaman bitmiş oluyor, diyorsun

Kur'an nazil oluyorken kapağı mı vardı?
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-08-2014, Saat:03:39 PM, Düzenleyen: Zehan.
-İKRA-
Şu ayet hakkında da düşünelim:

“Biz senden önce hiç bir Resul ve Nebi göndermiş olmayalım ki, o bir dilekte bulunduğu zaman, şeytan, onun dilediğine (bir kuşku veya sapma unsuru) katıp bırakmış olmasın. Ama Allah, şeytanın katıp bırakmalarını giderir, sonra kendi ayetlerini sağlamlaştırıp pekiştirir. Allah, gerçekten bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.”
( Hac- 52)
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.