You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İstemeyerek kılınan namaz kabul olmaz diye bir hüküm var mıdır?

İstemeyerek kılınan namaz kabul olmaz diye bir hüküm var mıdır?

~aşk lâyezâlî~
RE: İstemeyerek kılınan namaz kabul olmaz diye bir hüküm var mıdır?
Rolleyesallah razı olsun abi son soru bot ne demek...

Askim ümitvar olunuz:şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada islamın sadası olacaktır...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-05-2011, Saat:06:54 PM, Düzenleyen: ASPİRİN.
Administrator
bot cansızgülücük google ve bing arama motorları onlar forumdan konuyu kendilerine aktarır kaydeder ben böyle biliyorum.Googlede bir konu arıyorsun ya işte bot gelir konuyu burdan bulur sana getirir gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
~aşk lâyezâlî~
hımmm saolun abilerim
Askim ümitvar olunuz:şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada islamın sadası olacaktır...

Bunu ilk beğenen sen ol.
özel üye :)
neden bilmiorum ama nefse en zor gelen ibadet namaz sanırım ya da benim için öyle Sad çok zorlanıorum,sürekli kılınca alışılır deniyor ama olmuyor
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
şeytan öncelikle namazdan yaklaşırmış.
bir alimin yazısında mealen şöyle diyordu ; tüm isteksizliklere ,zorlanmalara ..... rağmen devamlı kılınan namaz daha makbuldür cünkü zorluklara rağmen bırakmıyorsun ve ayrıca gülen efendinin ' ben buyum ' diye güzel bir yazısı vardı bunu destekler mahiyetinde.hani dağdaki evliya buz getirmişde şehirde yaşayan evliya ona ateş götürmüş bu misal nasılki şehirlerde yaşamak zor ise nefse rağmen namazı devemlı suretle ede etmek de zordur ama bir o kadarda makbuldür tüm zorluklara rağmen tüm istemdışılara rağmen ' dinin direği ' diye hz.peygamberin adlandırdığı namaza devam . sakın olaki ' benim namzım kabul olmaz ' diye vesveselere kapılıpda terkeylemeyelim.bir gün hz.peyagamber ' kim huşu içinde namazını eda ederse hırkamı ona hediye edeceğim ' demişde hz. ali namaz esnasında ' acaba hangi hırkasını verecek ' diye düşünceye kapılmış.hz.ali den bahsediyoruz dikkat edin herhangi bir müslümandan değil.yine bazı alimlerin görüşlerine göre ; namazın sahih kısmı alınır geri kalanı ise sünnet namazlarından tamamlanır.namazın değeri şöylede tarif edilir ' bütün ibetler terazinin bir kefesine namaz diğer kefesine ve ayrıca ençok bahsedilen kuran da namaz olduğu malumdur
ibedetlerin en makbulü devamlılık araz edenidir.
ezcümle ; illede namaz illede namaz
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.