You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

istediğini rüyada görme duası

Yeni Üye
arkadaşlar selam
"ela ya lemü men halak, ve hüvel latıyfül habir" duasını okuyorum .Allahın "ya habir" esması içinde haber verici rüya gösterdiği söyleniyor. eşimden ayrıyım ve bana ne hissettiğini ne düşündüğünü bilmek istiyorum. şuan konuşmuyoruz mahkemelik olduk ama ben çok acı çekiyorum. bu dua okuyup da bişeler gören varmı? dün gece 7 kere okuyup yattım, kocam bana ne hissediyo die sordum rüyamda bir kız ve 2 erkek gördüm . kızın saçları sarı , benimde saçlarım sarı. kız bir erkeği kucağına almış o erkek hasta olmuş sarmışlar bir beyaz bezlerle filan o erkeği kız yere bırakıyor erkek orda hasta kımıldamadan yatıyor. sonra kız bir başka erkek var yan masada onun yanına geçiyor onunla sohbet edyior ama ara ara yan gözle yerdeki erkeğe bakıyor onun ayılmasını bekliyor gibi. sonra uyandım. bu ne demek olur şimdi? bu gece birdaha yapıcam size anlatırım sonucu.
bu dua dışında başka istediğini görme duası varmı ? teşekkürler yorumlar için.utanmak
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-05-2015, Saat:12:01 PM, Düzenleyen: dafne.
Profesör
RE: istediğini rüyada görme duası
Kardeş kendisinden ayrıldığınız eşinizin ( eski eşiniz mi demeliyim bilmiyorum) sizin hakkınızda ne düşündğünü öğrenmek istiyrosanız doğrudan kendisine sorarak öğrenebilrisiniz, onun doğru söyleyip söylemediğini onun hal hareketlerinden anlayabilirsiniz..hem sizden ayrılmış gitmişse ne düşündüğü zaten açık değil mi..eğer bunları yapamıyorsanız.. istihare yapın kalbinize gelen manaya göre karar verin .bunun yanısıra Ya Habir esmasınıda söyleyebilrisiniz.

Rüyaya gelince içimden pek iyi şeyler geçmedi, tabi rüyalarla da amel edilmeyeceğini hatırlatmak isterim..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-05-2015, Saat:11:21 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adı ile

Arkadaşlar,

O dua ile şu olur, bu dua ile bu olur diye bir niteleme yapmak yersiz ve yanlıştır. Mesaja konu olan ayrılık ve onun nezdinde karşı tarafın ne düşündüğünü öğrenme isteği nafile bir çabadan ibarettir. Ayrıldığınız eşinizin düşüncelerini kendisi ve Allah tan başkası bilemez. Eşinizin sizin rüyalarınız üzerinde bir hükmü yada etkisi olmayacağından ve Allah tan bir başkasının bilmediği bir şeyi size kimin, nasıl söylemesini bekliyorsunuz?

Elbette dua önemlidir ve her yerde içtenlikle dile getirilmelidir lakin bu tür safsatalar ile uğraşmak boş çabalardır.

Günümüzde bu tür zaaflar üzerinden tacirlik yapan şarlatanların varlığının sebeblerinden biriside bu tür konulardır. Huzurun adı İslam'ın, dünya üzerinde kötü gözükmesi ve antipati duyulmasının sebeblerinden biride bu bu gibi durumlardır.

Unutmadan söylemek gerekir, Allah hiç bir kulunun omuzlarına taşıyamayacağı bir yük yüklemez. Her şerde bir hayır olduğunu düşünmeliyiz. Çok acı çektiğinizi söylemişsiniz ama daha kötüsünün olabileceğini düşünürseniz rahatlayacaksınızdır.

Siz kardeşime tavsiyem, bu konu ile alakalı düşünceleriniz ne ise onun ilacı olabileceğini düşündüğünüz şey için Allah'a dua edin, olmasını istediğiniz şey için Allah'tan başkasının hükmü yoktur. Merhametlilerin en merhametlisi olan Allah, kullarının istediklerini duymak ve istediği an yerine getirmek gücüne sahiptir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Birde ayrılık nedenlerini ortadan kaldırın derim.bu fiili dua olacaktır ki makbul olan dua çeşididir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bak kardeşim şuan için bırak o ne hissediyormuş ,bu ne düşünüyormuş vesveselerini

sen sadece otur ve sürekli şöyle dua et...ALLAH ım eşimle barışmam hayırlı ise bizi tez zamanda birleştir eğer hayırlı değil ise tez zamanda bitir..Senden gelecek olan hayır ve şerden e yine sana sığınıırım. Ben sadece senin rızandayım diye bol bol dua et..

insan bazen çok sevsede,kaybetmek istemesede bazı şerler hayırdır...belkide sizin ayrılığınız daha hayırlıdır.. lütfen bu yazdıklarımı içtenlikle oku...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Uzaklaştırma kararının çıkması ciddi bir hadise ile çıkabilecek bir karar demektir.... o şahsın ailesiyle beraber olup size şiddet uygulamış, ya tehdit etmiş, öldürülme korkusu yaşatmış yada buna benzer bazı meselelerden sonra olabilecek bir şeydir..değerli kardeşim size şiddet uygulayan birinin ne düşündüğü bana kalırsa önemli olmamalı..velev ki sizi seviyor olsun ne olacak ( böyle birsevgi sakat bir sevgidir adı sevgide değil hastalılı bir arızalık durumudur).!!! bu şahıs ailesiyle beraber şiddet yanlısı ve size zor zamanlar yaşatmış biri...diyelim barıştınız bir araya geldiniz, yeniden şiddet gibi bazı şeylere meyletmeyeceğinden nasıl emin olabilrisniz, doğrusu bilemessiniz..
bana kalırsa ailevi sorunlarda aile yada söz sahibi büyükler islami çözümlerle devrede olmadığı müddetce, insanlar bildiklerini yapmaya-okumaya devam edeceklerdir.. düşüncelerinizi geçmişe değil geleceğe yönlendirin derim...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-06-2015, Saat:11:17 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.
General
ALLAH yardımcın....tabiki yaşadıkların bir kadının yaşamak istemediği olaylar...ama dinimizde her zaman şu söylenir tek taraflı hüküm verilmez..eşini dinlemeden neden bu şekilde davrandığını kulağımızla duymadan ona kötü söz veyahut kınama yaparak hakkına giremeyiz..

ALLAH a sığınmaktan başka yolumuz varmı?..sakin ol ve beynini temizle herşeyi gidişatına bırak ...Herkesi ALLAH a havale et...O dur hakkı hakkı ile dağıtan

içini hep şu şekilde ferah tut ALLAH yanında başka kime ihtiyacın olabilir...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Değerli kardeşim yabancı yerlerde yaşadığınız bu durumu Ailenizden gizlemeyin, onlara bildirin ve birlikte bir karar alın..Yaşadıklarınız güzel şeyler değil.. Allah Yar ve yardımcınız olsun..Unutmayın Allah Sabredenlerle ve mazlumların yanındadır...ve gelişmeleri bize haberverirseniz seviniriz kardeşim.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-06-2015, Saat:07:15 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.