Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İşte yeni Türkiye
İşte yeni Türkiye
ALLAH ım ya sabır .. bu hükümet bu kadar başarısızda neden yıllardır kaybetmiyor..sizin derdiniz ne çözemedim..ülkeniz için iyi birşeyler mi isitiyorsunuz ..istemiyormusunuz
türkiyenin %60 sizin savunduklarınızı savunmuyor...bu yüzden de ALLAH ın izni ile ükümetimiz hep başımızda olacak...
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
her zaman derim herkes kapasitesi kadar anlar..tamam sevmiyorsunuz sevmeyin gidin bunu sandıkta uygarca kullanın ..neden çoğunluğun istediğini kabullenmiyorsunuz.
ay neyse
zehan sen güzel konular aç biz okuyalım..forum özelliğinden çıkarılıp siyasetleştiriliyor
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
konuların güzel oluyor, zevkle okuyorum.
Ayrıca siyasileşme bakımından haklısın, hükümeti,
şunu bunu eleştirmekle ömür tüketeceğine, herkes kendine bakıp İslamı yaşamaya
çalışsa daha iyi olur.
Hz. Mevlana zamanında Anadolu içlerine kadar gelen Moğol istilaları vardı.
Ama o siyasetle ne kadar ilgilendi? Sonuçta bu Allah dostundan etkilenen Moğollar,
Konya'yı işgalden vazgeçtiler. Bu olay beni etkilemiştir. Demekki savaşta, barışta, fitnede kalsak da biz Allah ile aramızı iyi tutmaya bakacağız..
Ama vatanımın kaynaklarını keyfi harcıyor,toprak ve işletmelerini özelleşme ayağı altınsa satıyorsa,ülkenin sistemini değiştirip başkanlık sistemi getireceğim diyorsa ki bu da bölünmeye atılacak en büyük adım.İnsanlar pat diye birden bire bölüneceğimizi zannediyor.Hayır efendim,ağır ağır yavaş yavaş bölüyorlar.
Neymiş yol yapmış,köprü yapmış yapacak tabi.Görevi ne?O kadar verdi ödeniyor!
Bir de kıssa ekleyelim:
Muaviye, iki yüzlüdür. Halka hoş görünür. Tam bir münafıktır...
Mekke’nin güçlü oligarşisinin eski ağalarından Velid bin Muğire’nin oğlu Musa ile yaşadığı şu dialog bunu belirgin kılmaya yetecektir;
Muaviye: “Baban” bu adamların (halife seçici heyetin) imanlarını kaç paraya satın aldı ?
Musa : Otuz bin dirheme Muaviye...
Muaviye : Yazık! Din ve imanlarını pek de ucuza satmışlar...
Hz.Peygamber’in can yoldaşı Ebuzer, değneği havaya kaldırmış son sesiyle bağırıyor;
“Ey Muaviye! Eğer bu sarayı kendi paranla yaptırıyorsan israftır, halkın parasıyla yaptırıyorsan kul hakkıdır, her iki halde de haramdır!!”
Saray yapılır, Ebuzer el Gıffari halkı peşine takıp sarayı basar;
Yolsuzluk olaylarının Hz. Mevlana'nın tek cümlesiyle açıklaması.
![[Resim: WrWGEP.jpg]](http://i.hizliresim.com/WrWGEP.jpg)
Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenleri belirleyen halkın bilgi düzeyi.
(daha insanlar kendi vekillerini tanımıyor, onların meclisinin ismini bilmiyor, ama meclisteki vekili de o seçiyor, ülkeyi yönetecek idarecileri de. ve siz doğru seçtiklerine inanıyorsunuz.!
benim bir önceki sayfada 2 uzun mesajımda yazdıklarımın tek tek, cümle cümle biri tersini ispat edebilir mi? cevap gelmemiş o 2 mesajıma da.!
yanlışları görmezden gelip sadece iyi şeyleri görmek, ama o iyi bildiklerinde bile bir sürü entrika olduğunu kabul etmemek ve araştırmamak hiç bir zaman doğru bir yol olmaz.
Dinin afeti üçtür: Fâsık âlim, zalim idareci, cahil sofu. [Deylemi]
Bunlardan birisi, cahil sofuluktur. Cehaletle yapılan ibadetlerin hiç bir anlamı yoktur. Yapılan ibadetlerin, her açıdan doğru olarak yapılması gerekir.
( İnsanları doğruya yönlendirmek için Müslüman bilinçli olmalıdır.)
"Onlardan bir grup var ki, kitapta olmadığı halde kitaptandır sanasınız diye dillerini eğip tahrifat yaparlar ve "Bu, Allah katındandır" derler. Halbuki o, Allah katından değildir. Ve onlar bile bile Allah adına yalan söylerler." (Al-i İmran: 78)
arasına siyaset girdi mi ileri safhada artık kırıcılığa yol açabiliyor.
Tartışmanın bir faydası yok, ben iktidarın her yaptığı doğru demiyorum ama
birkaç meselede gördüm ki, karşımdaki kişiler, her yaptığı yanlış gibi yorumlar
yapıyor, iyi şeyleri görme eğiliminde değiller.
Bu halk kimi seçtiğini isim isim bilmeyebilir, ama liderlerini bilip ona güvenip
oy vermişler, cahil diye damgalamanın bir manası yok.Kimi gelişmiş ülkelerde devlet
başkanının adını bilmeyenler var, onlar bizim kadar siyasetle ilgilenmiyorlar.
Halk ne zaman CHP yi tehlike olarak görmezse o zaman çok değişik partiler
iktidara gelebilir, uzak olmadığını düşünüyorum.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi