Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İşte yeni Türkiye
İşte yeni Türkiye
çok uzun yıllar sonra ssk ya işim düştü ..annemin emekli işlemleri içiin..tüh dedim öğle saati yaklaşıyor..binaya girdik saat 12-1 e geliyor memurlar çalışıyor ben şok..öğle saatinde en az 2-3 memur çalışıyor ...o zaman ALLAH devletimizden razı olsun dedim... bu ülke ne işkenceler çekiyordu..ya şimdi oturduğumuz yerden ahkam bile kesebiliyoruz
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Hiç iyi iş yapılmamış gibi yorum yapmışsınız; oysa ki ben yazımda insaf ölçüsünde eleştirelim demiştim.
Yanlışları var tabiiki ama olumlu icraatleri daha fazla ve onları görmezden gelmek doğru değil.
Hangi iyi işler mi:
Türkiye'nin nereden nereye geldiği, gelişmişlik derecesini çok bahsetmeyeceğim, bunu dış ülkelerden bakan Türkler, bizden daha iyi görüyor,
''eskiden Türk olduğumuzu söylemeye çekinirdik, şimdi rahat rahat söylüyoruz'', diyorlar.
Hükümet iktidar olduğunda; hatırlıyorum, ABD'nin Irak'a müdahale etmek için teklif ettiği 1 milyar dolar rüşveti; çok ihtiyacımız olduğu halde reddetmiştik; çok gençtim ama ekonominin ne kadar berbat durumda olduğunu hatırlıyorum, o kadar paraya adamların, ülkemizin etiğini satın almayı düşündükleri kadar...
O zamanlar fakir insanlar daha çoktu, şimdinin fakir dediğimiz insanların bir çoğu az giyilmiş kıyafeti kabul etmiyorlar.
Semtlerin çeşitli noktalarına elbise toplama kutuları konulmuş, elbiseler taşıyor, kimse bakmıyor.Biz çocukken bunların Almanya'da olduğunu duyardık.
Bizim meslekte ilaçların küpürleri, kötü niyetli kişilerce tekrar tekrar devlete fatura edilip, ülke
ekonomisi zarara uğratılırdı.Şu anda İTS MEDULA sistemi ile bütün ilaçların karekodları (bir nevi kimlik) farklı olduğu için bu tür yolsuzluklar yapılması mümkün değil,
(bu sistemi Türklerin bulup ilk Türkiye'nin uyguladığını belirtmek isterim.Şimdilerde başka ülkeler talep ediyor.)
insanlar aynı sisteme bağlı olduğu için Türkiye'nin her tarafındaki eczanelerden ilaç alabilir arkadaşın dediği gibi.
Biz üniversitede başörtüsü çilesi çektik; ikna odalarının, sınıftan sırf başörtülü diye çıkarılmanın, hakaret edilmenin, aralarda açık arkadaşlardan ders notu rica edip fotokopi peşinde koşmanın, uyarı, kınama cezalarının, mezuniyet törenine alınmamanın ne demek olduğunu bilir misiniz?
Ben bilirim ve bu hükümetin sırf başörtü serbestliği getirdiği ve her on yılda bir
çektiğimiz askeri ihtilallerin önünü kestiği için bile takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ben bilirim ve bu hükümetin sırf başörtü serbestliği getirdiği ve her on yılda bir
çektiğimiz askeri ihtilallerin önünü kestiği için bile takdir edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
[/quote]
alıntı yapmayı beceremedim. Zehan kardeşim kusura bakma. ve siz bunlara rağmen devletin polisine karşı gelmediniz. Vatandaşın ekmek parası kazandığı aracını yakmadınız. kaldırım taşlarını söküp esnafın camını çerçevesini indirmediniz. Çünkü siz bu ümmetin gerçek evladıydınız. Gezi parkında daha fazla özgürlük adına orda bulunan yalancılardan değildiniz.
Sözleriniz için teşekkür ederim kardeşim,
dediğiniz gibi; bizim gösterilerimiz sessizce oturmak, dua etmek, polis kalkın deyince
kalkmak olurdu.Ama dualarımızın netice vereceğine yürekten inanırdık...
Polise mukavemet, cam çerçeve indirmek, araç yakmak,sizin de belrttiğiniz gibi, bize göre değildi.Biz tesettürsüz olanlarla da arkadaş olup, güzel davrandık,
insan olduklarının değerini hissettirdik onlara.İçlerinde örtünenler oldu, ana babaları tarafından dışlanıp çok acı çekenler oldu.Yeri geldi onlarla ağladık, birlikte dualar ettik.
Allah ana babalarının kalbine yumuşaklık verdi, birinin annesi de örtündü, diğerleri
kabul etti.Böyle geçti bizim öğrencilik hayatımız...
1980'lerde halka yapılan iftira ve işkenceler gezi de de vatandaşlara yapıldı. ben olayları yandaş kanallardan değil de tarafsız basından izledğim için polisin vatandaşa nasıl zulmetiğini iyi biliyorum.
sizin sorununuz, ülkede neler olup bittiğini sadece tayyip erdoğan'ın azından dinleyip, o ne derse doğrudur mantığı gütmeniz.
havuz medyası ve devlet televizyonu olmaktan çıkıp akp tv si olan TRT nin de bu halkı yanlış bilgilendirme konusunda payı fazla.
ben gezi olayları tarafsız basından çok iyi takip ettim. olaylarda ortalığı karıştıran provakatörler, eyleme katılan toplam kitlenin %5'i bile yoktu.
yani aşağı yukarı 10 bin kişilik bir eylemde o sizin kamu malına zarar verdi yakıp yıktı dediğiniz kitle, ön saflara konuçlanmış sadece 30-40 kişilik kitleydi.
ama eyleme katılanların %100'ü öyleymiş izlenimi ortaya atıldı yandaş basın ve hükümet ahali tarafından.
gezi olaylarına erdoğanın tavrını ve yaklaşımını çok tehlikeli ve yanlış buldum.
çünkü tüm ülke ayağa kalkmışken, devleti idare eden bir insan hiç mi sağ duyu mesajı vermez? yok vermedi.
hiç mi "arkadaş bunların ne sıkıntısı var. bunlar bu ülkenin vatandaşı. ne sıkıntıları varsa oturup konuşalım, hep beraber çözelim" demez?
yok arkadaş yok. demiyor adam. ülke yangın yerine dönmüş, sanki başbakan yangına su yerine benzin döküyor.
gezide 12 gezici öldü, 15 tanesinin gözü çıktı, onbinlerce insan irili ufaklı yaralandı.
bazıları da çıkıp dediler ki "onlar kamu malına zarar verdiler". hak ettliler yani öyle mi?
Hatta 15 yaşında bir çocuğu öldürdü polis, çıkıpta demesinler mi elinde sapan vardı diye?
Filistin'de İsrail askerleri de öldürdükleri Filistin'li çocuklar için aynı savunmaları yapmıyor mu?
Elinde sapan vardı.!!
Kitanbın neresinde yazıyor kamu malına zarar vermenin cezasının ölüm ya da göz çıkarılması olduğu?
yok adam "polise emri ben verdim", "sokağa çıkan herkes terörist" demez mi?
sizin hiç sorgulamadığını şey, asıl eli silahlı ve kanlı, 30 senedir ülkeye onbinlerce şehit verdirmiş pkk ile pazarlık yapan, oturan konuşan, dertlerini dinleyen bu hükümet, elinde silah olmayan ve ortalığı karıştıranlarının sayısı %5 bile etmeyen vatandaşların hepsine bunlar terörist diyerek, hiç bunları bir dinleyeyim, sıkıntılarına kulak vereyim dememesi değil mi?
her seçim zamanı trt de yapılan haksızlıkları bilmiyor musunuz?
76 milyon vatandaşın vergileri ile dönen bir kurumun sadece akp propagandası yapması, diğer partilere yer vermemesi sizce ne kadar adaletli?
her seçim zamanı ben ne hileler görüyorum yok trafoya kedi girdi, oylar sayılırken 45 il karanlığa gömüldüler.
akp benim bildiğim her seçim %5 ila 7 arası çalıntı oy ile götüyor seçimleri.
say say bitmez bu adaletsizlikler, haksızlıklar, zulümler.!!
sırf alnı secde görüyor diye ben bunları kabul etmem,
zira siz şu Maun Suresi'nin 4-5-6-7'inci ayetlerini hiç mi okumadınız?
4-5.Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, onlar namazlarını ciddiye almazlar
6.Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar
7.Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.
suriyeliler sınırı yol geçen hanına çevirmişken, Irak'ta IŞİD zulmünden kaçan Türkmenlerin pasaportları yok diye yurda alınmadığını bilmiyor musun? (üstelik malum Irak'ta konsolosluk çalışanları rehin, yani kapalı, yani istesen de gidip pasaport çıkartamazsın)
IŞİD örgütü zulüm üstüne zulüm yaparken, kabeyi yıkacağız orada taşa tapıyorlar derken, kur-an ayetlerinden bazılarını değiştireceğiz derken, peygamber ve sahabe türbelerini bombalarken ve camiler de bombalarken, zimmiyi bile öldüren 500 senelik mesafeden duyuan cennetin kokusunu duyamazken, yoldan geçen müslümanları kafasına göre öldürenk, Allah-ü ekber diyenleri, Allah-ü ekber diyerek öldüren, binlerce müslüman öldürüp, kafalarını kesip, bu kesik kafalar ile maç yapan, kesik kafalar ile fotoğraflara gülerek pozlar veren, müslüman kadınlar savaşan ışid üyelerini keyiflendirmek moral depolatmak için ışid örgütüne "seks cihadı" adı altında katılırken bizim hükümet ahali İsrail'den bile fazla müslüman katleden bu IŞİD ögütü için terörist değildir, öfke sonucu bir araya gelmiş topluluk derken uyuyor musunuz?
bu ülkede işçiler yürümesin, hak aramasın diye alınan önlemler malesef işçiler ölmesin diye alınmadı hiç.
şu ülkede olup biten gerçekleri görün be arkadaş.!!
bu topraklar kolay kazanılmadı, hepimizin dedesi atası can verdiler sen rahat et diye.
vatana, millete, islama sahip çık biraz.!!
hangi durumda olursan ol adaletten ve doğruluktan şaşma,
ey adaletten şaşıp duran müslüman ahalisi, nisa suresini hiç mi okumadınız siz?
Ey iman edenler! Adaleti ayakta tutan ve kendiniz, ana-babanız ve yakın akrabanız aleyhine de olsa, yalnız Allah için şahitlik eden kimseler olunuz. Zira zengin de olsa, fakir de olsa, Allah ikisine de (sizden) daha yakındır. Nefsinizin arzusuna uyarak adaletten uzaklaşmayın. Eğer (şahitlik ederken) dilinizi eğer, bükerseniz veya çekinirseniz, şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (Nisa Suresi 135.Ayet)
Allahü teâlânın en sevmediği kimse, zalim idarecidir. [Tirmizi]
Âdil olmayan âmir, yüzüstü Cehenneme atılır.[Hakim]
Siz âmir olmaya düşkünsünüz. Halbuki, hakkını gözetenler hariç, âmirlik, kıyamette pişmanlıktır. [Buhari]
Ey Abdurrahman, âmirlik isteme! Eğer sen istemeden bir makama getirilirsen, Allahü teâlâ yardımcın olur. Eğer kendi arzunla âmir olursan, Allahü teâlânın yardımından mahrum kalabilirsin. [Hakim]
En iyiniz, ahlakı en güzel olanınızdır.[Buhari]
Rüşvet alana, verene ve bunlar arasında rüşvete vasıta olana da Allah lanet etsin. [Hakim]
Mal ve şöhret hırsının insana vereceği zarar, iki aç kurdun bir koyun sürüsüne saldırdığı zaman vereceği zarardan daha çoktur. [Müslim]
Şüphelilerden uzaklaş! Şüphe vermeyene sarıl! Doğruluk, sükun ve huzurdur. [Tirmizi]
Sizden öncekiler, nüfuzlu biri hırsızlık yapınca, serbest bırakırlar, güçsüz biri hırsızlık yapınca, ona ceza verirlerdi. Bu yüzden helak oldular. (Müslim)
“Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa ateş (cehennem azabı) size dokunur.”( Hud Sûresi 113)
“Nice kasabaların halkını haksızlık yaparlarken yok ettik. Artık damları çökmüş, kuyuları terk edilmiş, sarayları bomboş kalmıştır.” (Hacc Sûresi, 45)
çünkü hiçbir toplum, kendisinden daha kötü kişilerce yönetilmez. herkes hakettiği şekilde yönetilir.
yani yukardakiler bizden daha kötü insanlar değil. aksine bizim aramızdaki en iyiler. onlar bizden olan kişiler.
bizler çalma, kullanma, mevki makam yükseltme, şahsi menfaati düşünme gibi kötü işleri sadece YAPAMADIĞIMIZ İÇİN yapmıyor ve yine YAPAMADIĞIMIZ İÇİN yapanları karalıyoruz. ve sadece imkanlar elverdiğince yapıyoruz. onlarda öyle yapıyor. sokaklara bir çıkın her dükkan müşteriyi kandırma peşinde. yalanlar dizboyu, hırsızlık , dolandırıcılık, v.s. siz böyleyken başınıza 4 halife gibi bir halifemi gelecekti. tabiiki arkasına bir grup almayı başarıp başa geçenler kendi cebini doldurup kendi menfaatine göre bu fırsatı değerlendirecek, muhalefet ve diğer partiler ise birazda bize kalsın diye, yok yetim hakkı, yok ülke menfaati yok emekli yok köylü gibi süslü laflarla dürüst gibi görünüp kazanın başına geçmenin derdinde.
yani biz berbatız biz hırsızız biz menfaatimiz için bu ülkeyi satarız, Allahta tencereye göre kapak veriyor.
(burada siz yada biz kelimelerinden kastım herhangi bir şahıs değil ülkenin genel çoğunluğudur.)
Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi