You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslamiyette Müzik

Acemi Üye
İslamiyette Müzik
Arkadaşlar yakınımdaki tek müslüman bana ilahi müzikten başka müzik dinlemenin yasak olduğunu söylemişti bu doğrumu ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İslamiyette Müzik
kuranı kerimde özellikle muzik olarak gecen kelime olmadıgı söylenir fakat alimler bazı kelimelerin muzik demek oldugunu söylemişler...ama hadisi şeriflerde muzik dinlemenin gunah oldugunu okudum..fakat bazı hadislerin gercekligi tam kesin değil...o yüzden bu konu biraz muamma..ayrıca ilahi de zaten muzik içeriyosa aynı şey gecerli...muzik olarak değil çalgı olarak gunah oldugu söyleniyor genel olarak yani...ilahide olsun şarkıda olsun her nerede geciyorsa...ama dedigim gibi kuranı kerimde açık olarak bu söz muzik yada calgı diye gecmez
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: İslamiyette Müzik
yasak bağlamında yaklaşırsan hayatımız yasaklarla çevrili hangi birine uyuyoruz ki.
alimlerin sahih olduğunu düşündüğü hadisi şerife göre Cenabı Hak dünya için, "insanlar hiç günah işlemeselerdi onları yokeder başka bir yaratık koyardım" buyurmuştur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.