You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İSLAMİYETTE EŞİN RIZASI YARDIM!

Yeni Üye
Esselamu aleykum.

Yardımınıza ihtiyacım var bu konuda, 1 yıllık evliyiz ve ben ticaret yapmak istiyorum biriktirdiğimiz bir miktar para var 25-30 bin tl hemen hemen ve ben bununla uluslararası bir iş yapmak istiyorum. Elbette riskleri var her ticarette olduğu gibi fakat eşim ben razı değilim diyor. Herşey benim aklım yattı o parayı gözden çıkardım iş yapmak istediğimden dolayı. İçimde bir burukluk var eşim ben razı değilim riske giremem diyor. Onun rızası önemli elbette ama dinimizce bu iş nasıl olur? Hadisler vs. var mıdır? Ne yapmalıyım? Lütfen yardımcı olun.
Selametle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: İSLAMİYETTE EŞİN RIZASI YARDIM!
Yardımcı olmak isterdim ama bilmiyorum.
Allah'ım bizleri sadece senin rızanı düşünen kullardan eyle.
Allah'ım sen kimlerden razıysan, kimleri seviyorsan, bizleri onlarla dost eyle.
Dinimizi yanlış öğrenmekten bizi koru. Amin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-08-2015, Saat:11:57 PM, Düzenleyen: Arkadaş.
Yeni Üye
Girişimci biriyim fakat çoğu insan standart yaşamayı tercih ediyor. Öğretmenlik görevimi yapıyorum fakat vatana millete hayırlı daha büyük işler yapmak istiyorum Allah'ın izni ile. Maalesef memur zihniyeti önüme engel çıkarıyor. Risk alma, otur oturduğun yerde, uğraşma, yapamazsın vs. vs... Ticaret herkesin harcı değil ancak denemek istiyorum daha yaşımız genç 26 yaşındayım ve önümüzde uzun yollar var Allah ömür verirse tabi. Peki neden olmuyor? Neden bir adımdan sonrası gelemiyor? Bence eşimin ailemin desteği olmadığı için. Çok üzgünüm ama yanlış bir şey de yapmak istemiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Kardeşim para size aitse istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tabii eşinizin geçimini tehlikeye atmamanız gerekir. Ama bence eşinizin razı olmadığı bir işe de girmemeye çalışın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-08-2015, Saat:12:26 AM, Düzenleyen: cngy11.
Yönetici
Muhtemelen evlendiğinizde takılan takılardan bahsediyorsunuz yada sonradan ortaklaşa biriktirdiniz bu fark etmez. Dinimizde kadının malı kendine aittir eşi için harcamak zorunda değildir. Erkek ise eşine ve çocuklarına bakmak ile mükelleftir. Bu bakımdan siz kendinize ait olan para ile eşinize bakmak ile mükellefsiniz. Onların geçimlerini sağlamak zorundasınız. Bir iş kurup ailenizin refaha ermesini düşünerek elinizdeki parayı iş kurmak için harcayabilirsiniz. ancak eşinize ait parayı size vermesi için O'nu zorlayamazsınız. Eğer gönül rızası ile verirse bu olur. Yada size borç olarak da verebilir.

Hatta yiyecek lokma bulamasanız eşiniz kendisine ait maldan bu durumda bile vermek istemese alamazsınız, ama borç verse alabilirsiniz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yeri gelmişken eklemede bulunmak istiyorum.

İslam hukukunda miras kadına bir, erkeye iki şeklinde pay edilir. Burada adalet yok diyenler İslam Hukukunun kadınlara tanımış olduğu hakları bilmediklerinden bunu söylüyorlar. Miras pay edilirken yapılan bu taksimde adaletsizlik yoktur çünkü kadın kimseye bakmakla mükellef değildir ancak erkek eşi zengin bile olsa ona bakmakla mükelleftir. Mirasın bu şeklide pay edilmesinin bir sebebi de budur.

Elbette Allah en doğrusunu bilir.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-08-2015, Saat:11:08 AM, Düzenleyen: Zehan.
Yeni Üye
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. Uluslararası ticaret eğitimleri aldım, 4 dil biliyorum, dünyanın çoğu yerine gittim ve her yerde dostlarım, abilerim yardımcı olacak insanlar var. 3-4 yıldır uluslararası bir iş yapmak istiyorum ve yeterli donanıma bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. İşin ehli kişiler, büyüklerime her zaman danışırım ve her şeyi detaylıca konuşuruz. Bana her defasında risk ama yap! Yapmalısın ve yapabilirsin derler. İnanırlar... Gel gelelim siz hanımlara... Neden Sad Neden peki ya neden siz. Bazen diyorum kendime, erken evlenmişim. Keşke dilediğimi yapıp, batıp çıkıp doğruyu yanlışı kendim görüp kendi yükümü kendim çekip öyle evlenseydim diyorum. İşin her boyutunu anlattım kendisi de maliye müfettişi ama nedense yok diyor. Anlamak istemiyor ve yaparsan boşanırım vs. gibi laflar sarf etti. Kalbim kırıldı, hevesim kırıldı. Artık alelade bir insan gibi yaşayacağım. Ufkumu genişletip vatana millete hayırlı işler yapmayacağım. Eeee dünya düzeni kadınlar vezirde yapar rezil de. Teşekkür ederim dostlar. Selametle...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Alpi, onun birikmişi ayrı ve düğünde takılan takılarda değil. Benim biraz param var birazda babamdan alacaktım. Onun maddi olarak bir desteğini istemedim. Ama ne yapalım nasip nasip.... Teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Siz yine meşru olan yollardan kaynak arayışlarınızı sürdürün. Kendinize ait para ile yapmanıza engel olamaz. Ama eğer yapsanız evliliğinizi tehlikeye sokacaksa bu durumda boş verin gitsin, Allah daha hayırlı kapılar açsın güzel kardeşime gülücük

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.