You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İSLAMİ KARDEŞLİĞİ BÖLEN KAVRAM (MEZHEP)

İSLAMİ KARDEŞLİĞİ BÖLEN KAVRAM (MEZHEP)

köyün delisi
RE: İSLAMİ KARDEŞLİĞİ BÖLEN KAVRAM (MEZHEP)
dşünmeden hyargılamak?
senin yaptığın olmasın sakın....
biz bizimkine doğru diyoruz onlar da kendilerininkine diyorlar, bu işin içi,nden nasıl çıkarız diyorsun..
o zaman biz islamiyete hak din diyoruz, hristiyanlar da kendilerinkine hak din diyor, bu işin içinden nasıl çıkıyorsun peki?
kendini programlama, ağabey tavsiyesi (;
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bakın yazmayacagım dedim fakat yazmazsam haksız duruma düşeceğimi görerek yazmak zorunda kalıyorum Rolleyes

o zaman biz islamiyete hak din diyoruz, hristiyanlar da kendilerinkine hak din diyor, bu işin içinden nasıl çıkıyorsun peki?

Çok doğru bir konuya değindin. Müslümanların önce kendi içindeki bölünmüşlüğü ayrılıkları ortadan kaldırmalı daha sonra müslümanlıktan haberdar olmayan veya müslüman ile terörist kavramlarını bir sayan hristiyan toplumuna gerçek müslümanlığı göstermesi gerekir. Bizler daha kendi içimizdeki bölünmüşlüğü birleştiremiyoruz hristiyanları veya yahudileri veya farklı din mensuplarını nasıl olurda müslümanlığa davet edebiliriz. Ayrıca hristiyan ve yahudi toplumun bir çoğu çocukluktan müslümanlığı yanlış tanıyorlar yani büyüklerinin,ögretim sistemlerinin ve medyanın kurbanıdırlar.Yapmamız gereken tüm mezhepleri bir kenara bırakıp tamamen kurana ve peygambere dayalı bir sistemi çağımıza uygun bir şekilde yaşamak ve yaşatmaya çalışmaktır.Bakın benim enişte hollandalı bir hristiyandı halamla evlendikten sonra kendisiyle tanıştım.Kendisine islamı sordugumda en ufak bir fikri dahi yoktu.Olan fikirleride negatif anlamdaydı.Kendisine gerçek islamı anlattım kuranda yazan ince ayrıntıları gösterdim ve kendisi şuanda müslüman isminide muhammed olarak değiştirdi ve o yaştan sonra sünnet oldu.Umarım anlatmak istediğimi bu kez anlayabilirsiniz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-05-2011, Saat:04:07 PM, Düzenleyen: ByGizemli.
köyün delisi
bak kardeşim
iki çeşit mezhep var
itikadi mezhepler (inançla alakalı) ve ameli mezhepler (ibadetle alakalı)
itikadi mezhepler inançla alakalı olduklarına göre, ve islamiyette inanç tek yoldan geçtiğine göre, bunun grisi orta yolu ya da yorumlaması olmadığına göre tek bir hak itikadi mezhep vardır, o da kuranın zeminini oluşturan "lailahe illallah muhammeden resulullah" diyen sünni mezhebidir, yani peygamber efendimizi peygamber olduğuna iman eden. (hz. muhammed'i peygamber kabul eden demiyorum bak, gerçek tek bir tane demiştik (; )
ameli mezheplerde zaten sıkıntı yok, bazı eksik bilgili din kardeşlerimiz şafiliği hanbeliliği çok ilginç karşılasalar da genel olarak böyle bir ayrım yok.
itikadi mezhepler de yusufun dediği gibi diğerleri tarafından, münafıklar, nefis mücadelesi yapanlar ve gerçekte islamiyete zarar vermek isteyen insanlar tarafından "uydurulmuştur".
mesela;
şiiler hz alinin aslında peygamber olduğunu söylerler, ama haşa cebrail aleyhisselam şaşırmış hz aliye gönderecekken vahyi yanlışlıkla efendimiz (s.a.v)e göndermiş diyorlar. şimdi bunun bana göre doğrusu sana göre doğrusu olmaz. gerçek tektir. dileyen inanır dilemeyen inanmaz. dolayısıyla ırak iran topraklarında özellikle, yoğun olarak görülen mezhep çatışmaları islamiyetin bölünmüşlüğü anlamına gelmez. çünkü şiilik zaten gerçek islamlığa uymamaktadır. kaldı ki oralarda da şiiler hır çıkarmakta, sünniler ise kendilerini savunmaktadır ve bu aslında siyasi bir mücadele, taht mücadelesidir.
o yüzden bu konuyu tartışmak yersizdir..
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İranın %90 lık kısmı şii mezhebi mensubudur.Lütfen şiilik ile aleviliği birbirine karıştırmayın. Ben iranada gittim iranda böyle ulu orta meydanda hz.ali peygamberdir dersen seni dinsizlikten tahranın meydanında vince cekerler ifade Ayrıca dünya üzerinde şeriat kanunlarıyla yönetilen en büyük devlet irandır.Ben şiiliğide bilirim sunniliğide şii mezhebinin aslı imam caferi sadıga dayanmaktadır mezhebin diğer bir adıda caferiliktir. İmam cafer sadıgın kim oldugunu bilmiyorsan araştırmanı tavsiye ederim. Batıl saydıgın mezhep hakkında pek bir bilgi sahibi olduğunu düşünmüyorum. Bence biraz araştırmalısın ayrıca "lailahe illallah muhammeden resulullah" demeyen kimse bırak mezhebi müslüman değildir. Bu konunun nefis mücadelesi ile alakası yoktur herkes kendi düşüncesini ve kendi inandığını savunmaktadır. Bu özgür iradeye dayalı bir olaydır ve özgür iradeyi insana hak kılan bağışlayan ve esirgeyen ALLAH'dan başkası değildir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-05-2011, Saat:04:29 PM, Düzenleyen: ByGizemli.
köyün delisi
iran hakkında pğek az şey biliyorsunuz, yazık..
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
o topraklardan geliyorum desem sen ne dersin?
bilmeden konuşmam kardeşim rahat ol, sen şii isen aynend evam et, bunun propagandasını yapmak için geldiysen de bilemem
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
O topraklardan gelen bir insan şiilik ile aleviliği bir tutmaz tutamaz. Ayrıca bu konuda daha öncede belirttim sorulduğunda mezhep olayına inanmıyorum ben müslümanım cevabını veriyorum demiştim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
ben sana alevilikle şiiliği bir tuttuğumu söyledim mi?
şüphe içeren cümleleri bana ithafen kurma
PEAH!

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Az önce : şiiler hz alinin aslında peygamber olduğunu söylerler, ama haşa cebrail aleyhisselam şaşırmış hz aliye gönderecekken vahyi yanlışlıkla efendimiz (s.a.v)e göndermiş diyorlar dedin bunu yapanlar alevilerin ta kendileridir.Bu cümleyi kurmandan anlaşılıyorki sen şiilik ile aleviliği bir tutuyorsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-05-2011, Saat:04:46 PM, Düzenleyen: ByGizemli.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.