You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: İslamda Tesettür
tesettürün amacına ve işlevine uygun şekilde giyinmek lazım, tek bir tip olması elbette zorunlu değil. farzlar fakat çağa göre değişecek değil, modaya aldanmamak lazım.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Hüküm Allah'ındır
Resimdeki gibi kapalılığı ben aşırı buluyorum . Ayette zahir olan yerler (el ve yüz) açılabilir diyor ..
Böyle ürkütücü oluyor .
Çarşaf olmadan olmaz diyenlerden değilim , en güzeli çarşaf diyenlerdenim .
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
el ve yüz meselesi ihtilaflı. kuran ve sünnet nasslarında açık şekilde el ve yüzün örtülmesine yönelik bir delili ben görebilmiş değilim, bununla birlikte bir grup fakih her durumda başka bir grup fakih de fitne şartları varken el ve yüzün kapatilmasının farz olduğu kanaatindedir. tesettür emri özellikle saçı/başı örtme üstüne yoğunlaştırılıp tesettür giyimi adı altında yeni modalar üretildi. evet tek tip örtünme giyinme diye bir şey yok Allahın emrine uygun olduktan sonra çarşaf pardesü vs şeylerin dışında yeni şeyler de üretilebilir. fakat bunlar tesettürü sağlıyor mu sağlamıyor mu öyle bir arayış kalmadı, her açıdan ahlaki değerlerimizi yitiriyoruz tek suçlunun veya en suçlunun kadın olduğunu söylemek de doğru değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
El ve yüzün yani tümüyle vücudun gizlenmesi daha dikkat çekici olmaz mı? (Şahsen karşı değilim yanlış anlaşılmasın) Ayrıca bir kişi peçeyle ürkütücü olduğunu söylemiş fakat neden ürkütücü olsun ki, ben anlayamıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
örtünmekten maksat erkeğin cinsel yönden etkilememek ve etkilenmemektir.
kimisi dar elbiseler giyerek sadece tenini gizler, tüm hatları ortada, saçını gizler ve buna örtünme der. daha güzel görünmek için birde makyaj yapar. En tehlikeli giyinme şeklidir bu. hatta açık kadınlardan bile daha etkileyicidir. Allah onların şerrinden korusun bizi.
kimisi hatlarınıda gizler saçlarınıda, ama çığırtkan renkler kullanır. bir şekilde yine erkeklerin ilgisini çeker. Allah ıslah etsin.
bazı bacılarımızda giyinirken güzel görünmek yerine tam tersi erkekleri etkilemeyecek şekilde koyu renkler seçer, hatlarını saçlarını gizler, hatta çok gerekli bir durum olmadıkça sesini gizler. Allah onlardan razı olsun. bir kadının giyim şekli onun imanının ve takvasının ölçüsünü gösterir.
bacılarımızın örneği olan fatıma annemiz dışarı çıkmak zorunda kalınca sırtına bir bez parçası koyup kambur, yaşlı bir kadınmış gibi davranırdı.
yüz örtmeye gelince, el ve yüz kapatmak şart değildir. ancak dediğimiz gibi kadının elini yada yüzünü bile görünce kalbi kayan erkekleri düşünürsek ki tüm erkekler zaman zaman bu durumu yaşar; o zaman bir kadının elinide yüzünüde örtüyor olması onun takvasının derecesini gösterir. ama zaruri durumlarda açabilir.
Resulullah efendimiz, Aişe annemizle bir yere giderken yolda fitne çıkarabilecek birilerine rastlayınca Aişe annemize yüzünü açmasını emrederdi.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.