You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

islamda örnek şahsiyet usame

Forumcu
[Resim: usame+bin+ladin]

Usame bin Ladin Kimdir? Ne istiyor?

- Usame bin Muhamed bin Avz bin Ladin, Allahu Teala Müslüman ebeveynden (anne babadan) hicri 1377 yılında Arap yarımadasında, Riyad'ın el-Melez mahallesinde dünyaya gelmesini ihsan buyurdu. Sonra yine Allahu Teala doğumdan 6 ay sonra Medine-yi Münevvere'ye gitmemizi ihsan buyurdu. Ömrümün geri kalan kısmını Medine, Cidde, Mekke arasında Hicaz'da geçirdim. Babam Şeyh Muhammed bin Avz bin Ladin Hadramevt doğumlu. Bilindiği gibi, iş için erken dönemlerde, 70 yıldan daha önce iş için Hicaz'a gitmiş. Allahu Teala daha önce hiçbir inşaatçıyı şereflendirmediği şeyle, Kabe'nin de bulunduğu Mescid'i Haram'ı inşa etmekle onu şereflendi. Aynı zamanda Allahu Teala'nın fazlıyla Mescid-i Nebevi'nin de (Peygamber Mescidi) -salat ve selamların en güzeli Peygamberimizin üzerine olsun- inşasını gerçekleştirdi. Sonra Ürdün hükümetinin Kubbetu's-Sahra'nın tadilatı için ihale açtığını duyunca mühendisleri topladı ve onlardan karsız, sadece maliyeti ortaya koymalarını istedi. Ona 'Biz Allah'ın izniyle projeye karla kefiliz' dediler. "Sadece maliyetle mahvolmayı hedefliyorsunuz " dedi. Maliyet fiyatını koyduklarında şaşırdılar çünkü o (Allah rahmet etsin), Allah'ın bu mescidine hizmetini yerine getirebilmek için fiyatı maliyetin de altını çekti. Proje onda kaldı. -Allah rahmet etsin- Allah'ın fazlıyla bazen bir günde her üç mescidde namaz kılıyordu. Onun Suudi Arabistan'ın alt yapısını inşa edenlerden biri olduğu gizlenmez. Bundan sonra Hicaz'da eğitim gördüm. Cidde, diğer adıyla Kral Abdulaziz Üniversitesinde iktisat okudum. Ben on yaşlarındayken Allah rahmet etsin babam vefat etti. İşte bu Usame bin Ladin'in özet hayatıdır.

Peki ne istiyor? Her canlının hakkı olan şeyi istiyor, talep ediyoruz. Topraklarımızın düşmanlardan, Amerikalılardan kurtulmasını talep ediyoruz. Bu canlı kainatı Allahu Teala fıtri bir çabayla korumuştur. Her hangi bir müdahalenin olmasını engelliyor. İşte kümes hayvanları. Bir tavuk bile evine düşmanlık eden biri girdiğinde onunla mücadele ediyor. Müslümanları, insani-beşeri kainatı bırak, bütün canlı kainatın hakkı olan haklarımızı istiyoruz.

İslam ülkelerine, Peygamberimizin (sav) ilk kıblesi olan Mescidi Aksa başta olmak üzere özellikle kutsallarımıza düşmanlık var. Sonra liderliğini ABD ve İsrail'in yaptığı Yahudi Haçlı ittifakının düşmanlığı devam etti. Hatta Harameynin ülkesini -La havle ve la kuvvete illa billah- ( Kuvvet ve kudret yalnız Allah'ındır.) aldılar. Biz İslam ümmetini toprağını kurtarabilmesi, şer'i yönetim ve ilayı kelimetullah ( Allah'ın adının yüceltilmesi) için Allah yolunda cihada teşvike gayret ediyoruz.

Savaşa savaşçı gibi hazırlan
Bu iş tepelerden de büyük oldu.

Elbisesini giyip onu savunacağım,
Kılıçlar ve Oklarla.

Aleyhimizdekiler çoğaldıkça,
Bizi terk mi edeceksin?

Küfrün kurtları kolumu kanadımı kemiriyor,
Küfrün kurtları birleşip duruyorlar.

Kafirlerin çocukları çeşitli vadilerden geldiler,
Nerede Hür Erkek?
Nerede, Hür Kadınları silahla savunacak,
Bu dinin Hür erkek çocukları.

Aşağılık bir hayat yaşamaktansa, ölüm yeğdir
Bazı utanç vardır ki, onu silen bile silemez.--------

Allah u Teala'dan müminlere yüce dinine dönmelerini bağışlamasını, O'nun rızasını kazanmak için cihada çıkan gençleri de zafere eriştirmesini niyaz ediyorum.

"Rabbimiz üzerimize sabır yağdır!
Ayaklarımızı sabit kıl!
Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et!"
Kitab'ı indiren, bulutları yürüten, grupları hezimete uğratan Allahım!
Onlara karşı bize yardım et!
Allahım dünyada bize iyilik ver, ahirette de bize iyilik ver! Bizi ateşin azabından koru! Allahım Amerika'ya, İsrail'e, dostlarına karşı bize yardım et!
Şüphesiz Sen her şeye kadirsin!
Dualarımızın sonu: "Hamd alemlerin rabbi olan Allah'adır".
Allahım salat ve selam, Hz. Muhammed'e, ailesine, arkadaşlarınadır, onları mübarek kıl! "
(Amin)
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
İSLAMDA ÖRNEK ŞAHSİYET USAME
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM BİZE BÖYLEBİR SAGLAM MÜSLÜMANI HATIRLATTIGIN İÇİN HER NEKADAR HERKEZ HAKKINDA ATIP TUTSADA ALLAH BİLİYORYA BU ADAM İSLAM İÇİN SAVAŞIYOR
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-01-2009, Saat:09:34 AM, Düzenleyen: hanzala.
Forumcu
RE: islamda örnek şahsiyet usame
SUBHANALLAH bir şu yiğide bakın hayatını allah yolun da cihada harcamış .
SEYH dediğin böyle olur öyle tarikat başların da yattığı yerden atıp tutmakla diil..
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
münzevi_yürekli
RE: islamda örnek şahsiyet usame
Allah razı olsun...
Yerinde kös kös oturup şeyhlik, mürşitlik taslayanlara ders olsun, ADAM görsünler, kafirlere ve yandaşlarına karşı kılıncı keskin olsun!..Allahumme amin.
Ay vurunca çatlatır göğsümdeki mahşeri
çünkü kavganın göbeğidir benim yerim
canlarım, kollarında Parti pazubentleri
dik başlar, erkek haykırışlarla
göndere, en yukarlara çekiyorlar
en yukarlara çatlıycak kadar aşkî yüreklerini.

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.