You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslama Göre İnternetten Evlilik

General
Bu tür sitelerde çok fazla suistimaller olduğu için, kesinlikle bu sitelere girmeyi ve karşı cinsle tanışmayı tavsiye etmiyoruz. Bu tür siteleri yaparak para kazanmaya çalışan kardeşlerimize de daha temiz bir kazanç kapısı aramalarını, nefislerin serbestçe koşturulduğu bu sitelerden kazanç sağlamaya çalışmamalarını tavsiye ediyoruz. İnsan vicdanına sorsa, isabetli bir cevap alacaktır.

Bir Müslümanın başka Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı isterse sanal ortamda olsun konuşup dertleşmesi, bilgi alışverişinde bulunması güzel bir şeydir. Ancak bu aynı cins olanlar içindir. Bir erkeğin bir kadınla konuşması ise bazı yönlerden dikkat etmeyi gerektirir.

Örneğin aşk, sevgi, gıybet, yalan ve şehevi hisleri uyandıran şeylerden olursa, bu kesinlikle doğru değildir. Bu konuda kişinin evli veya bekar olması fark etmez. Evli birinin günahı ise daha fazla olur.

Not: Alıntıdır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: İslama Göre İnternetten Evlilik
Yakın çevrendedir,sevgili,sözlü nişanlı ayağına bütün sınırları aşmışsınızdır,birde internette bir kaç sefer konuşmuşsunuz dur ,nasip olup evlenmişsinizdir. Evliliğe internetin aracı olması veya yüzyüze konuşarak evlilik yapılması kıstas değil. Kıstas islamın koyduğu sınırı aşmamak. Mahallemizdeki arabulucu teyze gitti artık,internet geldi onun yerine. Anlatabilmişimdir umarım.
Birde forum siteleride bir nevi çanak oluyor bu durumlara.Kişinin niyetine bağlı yani.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-02-2014, Saat:10:18 AM, Düzenleyen: Kendi Fikri.
General
Şimdi kardeşim bak googleye yazsan islami sohbet diye sana bir sürü site çıkıyor giriyorsun birine sen ehli müslim bitane kız bulcan dimi hee veriyorlar sana. Benim dikkat çekmek istediğim insanın niyeti ne olursa olsun o tür sitelere girdiği zaman şeytan zaten hiç bırakmıyor bizi, resimler mesajlar şudur budur. Sen girersin birine giriş o giriş zaten şu devirde imanı bütün insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyorken şeytanın yedeğine çabuk düşersin. Her ne kadar islam çerçeveside olsa paçayı bir kere kaptırırsan bir daha dönüşü olmaz yollara girersin. En iyisi hiç bulaşmamak gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Valla çok komik buluyorum bu siteleri. İslami evlilik siteleriymiş.
Şimdi de islami düğün çıkmış def çalıp oynuyorlarmış.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
ben doğru bulmam........başka bişey var asıl gençler neden burda arıyor..... lakin gençlerin bekarlaşma yaşı ilerliyor bu nedir....... şimdi pskologlar ergenlik çağı 23 te biter demiş bu nedir arkadaş...
ergenlikte gayri meşru cinsellik hoş..... ama evlilik çok erken abiii(!)

çocuk yaşta evlilik deyip bide hükümeti vurmaya çalışıyorlar kızların oyun çağıymış..ABD da aynı adamlar oyun çağında evinde parti verip yatıp kalkıyo.......

hey gidi ecdadımız 17 yaşında hayata başlarlarmış(bazılarını 14 ü bile duyardık sabır hakimdi onlara) .... sonra tecavüz olayları arttı..... sorun bakalım o gençlere niye arttı psikolglar....... bide onlara bakın bakalım
yok nişan.(nişana karşısın demeyin bana ben başka bişey söylemek amacım).... bi bekleyelim(5 yıl geçer 10 yıl geçer)....... asrı saadette kapıdan biri geçer efendimiz işaret eder olay biterdi....
bazıları diyo öyle erkekler nerde(tamam bekle oturduğun yerde kızım bulursun),öte taraf diyo öyle kadınlar nerde (otur sen de bekle)

evlenmek için bu zamanda türlü türlü engeller var kimse de tık yok
Sana taş attılar, sen gülümsedin,
Dervişin bir çiçek attı, inledin,
Bağrımı delmeye taş yetmez, dedin,
Halden anlayanın bir gülü yeter..

Tatlıydı akrebin sana kıskacı,
Acıya acıda buldun ilacı;
Diyordun, geldikçe üstüste acı:
Bir azap isterim bundan da beter.

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
:D Tövbe bismillah ya zekeriya beyaz hocaefendiye(!) soruyorlar düğünde bi bayanla (yabancı) el ele tutuşup halay çekebilirmi bir müslüman. Diyo ben yaparım günah olmaz. Sen böyle diyen bi insan kılığına girmiş hayvandan daha düşük bir tabakada olan mbu mahluk gibi ho-CAMIZ lar olduktan sonra onlardan ne beklersin. SOSYETE HOCALARI!. Yakında onuda çıkarırlar bak...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-02-2014, Saat:06:43 PM, Düzenleyen: seyranî.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.