You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam putlara karşı değil mi?

Cezalı Üye
Merhaba.Foruma bu soruyu sormak için üye oldum.İslam putlara karşı değil mi?Ben putlar kırıldı diye biliyorum ama şu anda okul gibi yerlerde Atatürk heykelleri var.Heykeller put değil mi?Atatürk heykellerinin de kaldırılması gerekmez mi?
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
RE: İslam putlara karşı değil mi?
Heykel, İslam terminolojisinde "suret" kavramı içerisinde değerlendirilmiş resim anlamındaki suretten bunu ayırmak için "gölgeli suret" deyimi kullanılmıştır. Heykel, şekil olarak müşriklerin tapındığı putlarla aynı olmakla birlikte kendisine tapınılan anlamda put olmadığı için suret kavramı içerisinde ele alınmış ve onunla birlikte hükme bağlanmıştır.
Rasulullah (s.a.v.)'dan gelen hadisler heykel (suret) yapmayı yasaklamaktadır. Bu konuda gelen haberler tevatür derecesine ulaşacak kadar çoktur.
İslam bilginlerinin ortaklaşa belirttiklerine göre heykelin yasaklanma nedeni, onları yapanların Allah'ın yarattıklarına benzetmeye çalışmaları kendilerini yaratıcı yerine koymuş olmalarıdır. Yasağın hikmeti ise, insanları putperestlikten uzaklaştırmak, saf tevhid inancını şirk ve putperestlikten korumaktır. Çünkü bütün kavimlere putperestlik heykel yoluyla girmiştir.

Belirttiğin heykeller hususunda,müslüman kalbiyle tazimden uzak durursa korunabileceğini düşünüyorum.Bu heykellerin şu anda devlet tarafından kaldırılması düşünülemez.
Vatandaşlardan zamanında bu heykellere zarar verenler oldu, ama aşırı tepki oluştu, yine biz müslümanlar zarar gördük.
Peygamberimizin (s.a.v) metoduna bakarsan Mekke'yi fetihten sonra putları kırmıştır.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Heykeli olan tek kişi Atatürk mü? Senin o bahsettiğin zamanda insanlar o putlara Tanrı deyip tapıyordu.Öğrenciler Atatürk heykelinin önüne geçip secde mi ediyor şimdi?
Bazen insana tek gereken 20 saniyelik deli cesaretidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Zehan kardesimiz cok guzel aciklamis. daha fazla aciklamaya gerek yok sanirim gülücük
“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.”

(Bakara Suresi, 216)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.