You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam Diniyle alakalı sorularım...

İslam Diniyle alakalı sorularım...

General
RE: İslam Diniyle alakalı sorularım...
Allahın ben bilinmek istedim ve insanları yarattım mealinde bir sözünden bahsedilir rivayetlerde

bunun üzerine de emaneti yani yaratılıp insan olma sorululuğunu dünyaya gödnerilme imtihana girme sorumluluğunu daplara yükledik kabul etmedi ama insan bunu kabul etti ayetini de koyarsak

kalu bela dediğimiz o bütü insanalrın dünyaya gönderilmeden önce vermiş olduğu sözle birlikte şunu anlayabiliriz ki hiçkimse yaratılmaya imtihana zorlanmadı

bunu hatırlıyor muyuz hatırlamıyoruz,ama Allah hatırlatıyor mu bizlere evet hatırlatıyor

öyleyse,insanoğlu olarak daha unuttuğumuz nice şeyler varken hayatta bu sözümüzü de unuymamaız garip değil

ve şu da var ki,insan kalu belada Allah verdiği sözü örneğin koluna yazılmış şekilde yaratılsaydı ve unutma imkanı olmasaydı dünyadaki imtihan pek sağlıklı olmazdı

Allah ile insan arasına giren dünya imtihanını başarıyla geçip dünyaya aldanmayıp tekrar Allahına geri dönüp dönemeyeceği zaten imtihanın özü

--

şüphe duyduğun bir konu bildiğim bütün doğruları sarsıyor demişsin,zaten bunu hayatta sadece din için söyleyebilir insanoğlu

sadece dini konularda bu kadar rahat karar verme yetkisini görür kendisinde

parasını,ailesini,geleceğini ilgilendiren bi durum da kar edebileceği bi ortamda %99 iş garantiyken gidip de hala %1 e takmaz kafayı

ama biz insanoğlu işte böyleyiz dini o kadar hafife elıyoruz ki olmasa da olur diye düşünüyoruz

kar zarar analizi yapmıyoruz ahiretimiz için,varsa yoksa dünya

bu dünyayı iyi yaşayarak geirelim de ahiret varsa da sıkıntı olmaz kalbim temiz zaten,hem Allah bana mı sordu beni yaratırken sorusu destekliyor bu düşüncelerimizi

bir de böyle kafamıza takılan bir hadis bir ayeti koyuyoruz yanımıza %5 %10 luk bir soru işareti adına kolayca yüz çevirebiliyoruz Allahtan

kolayına kaçıyoruz hep işin,peşin olanını istiyoruz sabır,sadakat ibadet isteyen ahiret mükafatlarını kaale almıyoruz

işte belki de Allah bu tür soru işaretlerini kalbinde hastalık bulunanlaraı saptırması için bırakmıştr

onların sığınacağı deliller olarak koymuştur cevapsız olarak

bunlara aldanıp kendine görünen bunca gerçeği bir tarafa atan insan bu tuzağa da düşmüş olur
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Onemli saymasaydim %1 e takilmazdim. Tabi ki imtihan olacak. Delilleri belki Allah birakmistir dedin ya ben sahabe den ornek verecegim. Sahabeden musrik olup musluman olanlar vardi peki onlar neden musluman oldular? Cunku sorguladilar kendilerini ve atalarini. Ben İslam i kendi sebeplerimden dolayi dogru bir din buluyorum ama yinede bunlari sorgulama ihtiyaci duyuyorum ve mumkunse mantiga dayali bir cevap istiyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
kainatın muhammed aleyhisselam için yaratılması sözü hurafedir, açık kuran nassına zıttır ve rivayetin isnadı da uydurmadır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Resulullah'ın "sallallahü aleyhi ve sellem" üstünlüğünü anlayamayan veya ona düşman olan yahut hadis-i şeriflere uydurma diyen bid’at ehli kimseler, Resulullah'ın övülmesine tahammülleri olmadığı için, muteber kitaplardaki hadislere hemen uydurma diyorlar. Bu hadis-i kudsî ve benzerleri, birçok muteber kitapta bildirilmektedir:
Âdem aleyhisselam, Arş’ta gördüğü nurun mahiyetini sual etti. Hak teâlâ buyurdu ki:
(Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Allahü teâlâ, yine hadis-i kudsîlerde buyuruyor ki:
(Yâ Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismiyle her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım.) [Hâkim]

(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiçbir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, “Yâ Rabbî, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet” diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği hâlde, cevabını diğer insanların duyması için] “ Yâ Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, “Arşta, La ilahe illallah, Muhammedün Resulullah yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına, ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün” dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “ Yâ Âdem, doğru söyledin. O, bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım.”) [Taberanî]

(Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi.) [M. Ledünniyye] (Demek ki Resulullah, hem Habib, hem Halil olan bir peygamberdir.)

Mirac’da Allahü teâlâ, Resulullah'a, (Senden başka her şeyi, senin için yarattım) buyurunca, Resulullah da, (Ben de, senden başka her şeyi, senin için terk ettim) diye arz etti. (Mir’at-i kâinat)

(Levlâke levlak lema halaktül eflak = Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsî hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhanî hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve İmam-ı Rabbanî hazretlerinin Mektubat’ının 122. mektubunda vardır. Mektubat’ın Farsça haşiyesinde, bu hadisin Deylemî’nin Firdevs’inde bulunduğu bildirilmektedir. Deylemî de, diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis âlimidir. Alusi bile (Galiyye) kitabında bildiriyor. Mektubat-ı Rabbanî’nin 3. cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım) ve (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsî hadisleri de bildirilmektedir. İkinci binin müceddidi İmam-ı Rabbânî, İmam-ı Taberanî, İmam-ı Hâkim, İmam-ı Deylemî, Marifetname kitabının sahibi İbrahim Hakkı Erzurumî, Mevahib-i ledünniyye sahibi imam-ı Kastalanî, Yusuf-i Nebhânî hazretleri gibi büyük zatların, yalan söyleyebileceklerini veya sahih hadisle uydurma hadisi ayırt edemeyeceklerini zannetmek, ne kadar çirkindir.

Bu kadar Ehl-i sünnet âliminin bildirdiği sahih bir hadis-i kudsîyi inkâr edenin, o âlimlere inanmayanın, Resulullah’ın övülmesine tahammül edemeyen bir mezhepsiz olduğu pek açıktır.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Levlake hadisinin isnadına sahih demiş bi tane hadisci yoktur. Kuran da yaratilisin amacinin kulluk oldugunu belirten açık net ayetler varken uydurma bir rivayeti akidemizde barindirmak doğru değil.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bak sana anlatmış orda hoca
iyi dinle anla Wink
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.