You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam Diniyle alakalı sorularım...

İslam Diniyle alakalı sorularım...

Profesör
RE: İslam Diniyle alakalı sorularım...
Kârı Allaha değil sana
eğer O'na layık bir kul olursan cenneti kazanacaksın
daha da ötesi rızasını kazanacaksın
bu yetmez mi
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Ben ona bisey demiyorum ama bu benim din hocamın mantığı. Bir matematik formulu dusunun. Formul kusursuz eger kullanirsaniz her zaman kazanirsiniz ama formulun neden calistigini asla bilmeyeceksiniz. Boyle is mi olur? Ben o nedenleri sorguluyorum. Ve her geçen gün icimi kemiriyor. İbadetini yap gerisine karışma tarzi bir cevap dinden sogutuyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
boşver sen hocanı
sağlam kaynaklardan araştır..

ehli sünnet alimleri takip et
doğruyu bulursun inşallah
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Hocam size sorgulama metodunda hak veriyorum da ben ne zaman biraz bilen birine sorsam ahirette gorecegiz bizde bilmiyoruz vs. tamam bilmeyebilir ama her zaman boyle eger, bilmiyoruz, boyle olabilir soyle olabilir gibi soru isaretleri de beni bir noktada tikiyor. Yani ben nasil bir Allah a inaniyorum? Daha beni neden yarattiginda sadece O na tapinmamiz icin cevabini bildigim bir Allah a mi? Bakin bir deist Tanri ya inaniyor ama dine inanmiyor. Bende bir deist yada ateist dinle alakali boyle bir soru sorsa kaliyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
İnsan ve cinleri kulluk için yarattım ayeti bana bir açıklama gibi geliyor ayni sekilde imtihanla ilgili ayette. Bu ayetler insanin amacı nedir sorusunu cevapliyor neden yaratildigi sorusuna cevap vermiyor. Evet o dedigim Hz.Muhammed in kainatın yaratilmasina sebep olarak gosterilmesi kafami cok kurcaliyor. (Benzer bir hadis daha buldum ama dogrulugu supheli) Ve bir tek süphe bildigim bütün dogruları sarsiyor tahmin edebileceginiz gibi. Daha kafamda bir suru soru var ama simdilik bunlari bir cevaplandirmaliyim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.