You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam Dininin Temel Kaynağı: Kur'an

...
Allah, Kur’anıkerim’den önce de ilâhî kitaplar göndermiştir. Kur’an-ı kerim, ilâhî kitapların sonuncusu, Hz. Muhammed de, kendisine kutsal kitap gönderilen son peygamberdir (33/Ahzâb suresi, 40).

Kur’an, son ilâhî kitap olarak kendinden önceki kutsal kitapların varlığını kabul eder. Onların Allah tarafından gönderildiğini doğrular.

“Allah, sana kendinden önceki kitapları doğrulayan kitabı, gerçek olarak indirdi. O, insanlara yol gösterici olarak daha önce de Tevrat ve İncil’i indirmişti....” (3/Âl-i İmrân suresi, 3-4)

Kutsal kitapların hepsi de aynı kaynaktan gelmiş ve insanlığın mutluluğunu sağlayan ilkeleri getirmişlerdir. Bu yönüyle Kur’an, kendinden önceki bütün vahiylerin tamamlayıcısı olmuştur. Bunun için Kur’an’ın diğer vahiyler arasında özel bir yeri ve önemi vardır. Onun bu özelliği, mesajının evrenselliğini gösterir.

“Ey Muhammed! Biz seni bütün insanlara ancak bir müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik...” (34/Sebe’ suresi, 28; ayrıca bakınız 21/Enbiyâ suresi, 107)

Kur’an, geldiği ilk günden beri yazılı olarak korunmuş ve ezberlenmiştir. Bu, onun günümüze kadar değişmeden gelmesini sağlamıştır. Bugün dünyanın her yerinde okunan Kur’an, birbirinin aynısıdır. Aralarında hiçbir fark yoktur. Bundan sonra da Kur’an metnini bozmak, değiştirmek veya bütünüyle ortadan kaldırmak olanaksızdır:

“Kur’an’ı kesinlikle biz indirdik ve yine onu kesinlikle biz koruyacağız.” (15/Hicr suresi, 9)

Kur’anı kerim çağrısını, bütün insanlara yapmaktadır. Bazı ayetlerdeki: “Ey insanlar!” (2/Bakara suresi, 21), “Ey Âdem oğulları!” (7/A’râf suresi, 35), “Ey kullarım!,” (15/Hicr suresi, 49) şeklindeki hitaplar, çağrının tüm insanlara yapıldığını gösteren açık örneklerdir.

Kur’an, mesajını belirli bir zaman, sosyal çevre ve koşullarla sınırlı görmemiştir. O, her çağın insanına hitap etmektedir. Çünkü o her çağda yorumlanabilecek özelliktedir.

Kur’an, insanın aklına hitap eder ve bütün insanları kendinden yararlanmaya çağırır.

Alıntıdır

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İslam Dininin Temel Kaynağı: Kur'an
kardeş bu gün ne güzel konuları işledin evet kitabımız KURANI AZİMÜŞŞAN her devre hitap ediyor nur yolumuz bizim ALLAH razı olsun paylaşım için
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
tek değişmeyen ilahi kitap oda KURANI KERİMDİR RABBİMİN bize büyük lütfudur değiştirmeyede kimsenin gücü yetmez evel RABBİMİN izni ile
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Ayetin açıklaması içinde var sayın Hasan akçay ,kutsal kitaplar Allah tarafından indirilmiştir bunu bilmeyen mi var,zikir yazınca ayetin anlamı mı değişiyor...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Felsefe yapmak bir noktadan sonra zararlı olabiliyor. Peygamber efendimiz (sav) âyetleri geldikleri zaman sürekli tekrar ederek aklında tutmaya çalışırmış da Allah (cc) ona buna gerek olmadığını âyetleri onun hafızasına yerleştireceğini söylemiş. Yani hal böyleyken bunun üzerinde fazla düşünmeye gerek yok. Ayetler inerken onları nebibin aklında tutan kağıda yazılırken de bozulmasını önler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hasan Akcay kardeşim sanırım yanlış anlaşılma oldu ama sende öyle bir yazmışsın ki sanki Allah Kuran'ı deilde başka bir kitabı kast ediyormuş gibi KURAN'I DEMİYOR yazmışsın ben oraya takıldım ama gerçekten yanlış anlaşılıyor ya da ben yanlış anladım hakkın helal et:-):-)sandım ki kuranda hata aramaya çalışmışsın bide Kuran'ı demiyora takıldım
Ahmet de yanlış anladı sanırım bilmiyorum:-)neyse vardır bundada bir hayır diyelim.

Ve elbette beşer şaşar yanlış yazar ama bak Allah sana elindeki Kuranın o kısmının yanlış olduğunu buldurmuş,göstermiş,bu da Allah tarafından bir koruma olmuyor mu?
Bismillâhirrahmânirrahîm
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yanlış anlama yok. Arkadaş Allah ilahi buyrukları korur, kağıdı değil demiş. Ben de dedim ki Allah buyruklarını da korur kağıdı da. Şurada bir hata burada bir hata desek de o hata orada kalır ve öyle süregelemez. Yani Allah o hatanın öyle kalmasına müsade etmez. Ayrıca Kur-an'ı Kerim'in bozulmamasının bir teminatıda hafızlarımızın çok olmasıdır ki Allah hepsinden razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-03-2015, Saat:07:46 PM, Düzenleyen: cngy11.
Forumcu
Bismillâhirrahmânirrahîm
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.