You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslam bu soruları yanıtlamalı

İslam bu soruları yanıtlamalı

Cezalı Üye
İslam bu soruları yanıtlamalı
Evet arkadaşlar maymundanmı geldik ilk insan kimdi adem bizim atamız mı işte bu ve bunlar gibi bir çok soruyu buraya yazıyorum dinsi değilim Allah inancım var dinsiz hiç değilim ama bazı Allahın varlığını çürütmek siteyenler bu tip soruları sormaktadırlar işte o sorular hadi cevaplayın

1-Madem kader var yarın başımıza ne gelecek belli neden yaşıyoruz
2-Madem kader yok herkese yaşaken kaderi değişebiliyor neden ben Afrikada çölün ortasında akbablara yem olmuş bir çocuk rahat lüks içinde yaşayan bir çocukla uçuk kaderler yaşar bu kaderleri kendilerimi seçti
3-Madem bu bir sınav peki bu sınav neden eşit şartlarda yapılmıyor
4-Bu dünya fani esas ve gereçk dünya öbür tarafta 80 yaşında ölen bir adam ile 20 yaşında ölen oğlu öbür taraftada
aralarında yaş farkı olacak mı eğer herkese fiks bir yaşta olacaksa bir baba bir anne ve çocukarı hepsi aynı yaştamı olacak
5-Adem ile havvdan geldiysek hepimiz kardeşsek çoğalmak için onların çocukları birbirleri ile ilşikiyemi girdiler (kardeş kardeşe)
6-Allah herşeyi ama herşeyi yaratma gücü var ise kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi yada kendi kadar güçlü bir başka tanrı yaratırsa o taş yada tanrı ondan güçlü olmaz mı
7-Şeytan secde etmediği için Allahın huzurundan kovulmuştur Şeytan bir melektir peki bu meleğin secde etemeyeceği bilinmiyomuydu önceden ve Allah ile konuşabilen hatta Allaha dünyada insanları kandırabilceğini söyleyen bu melek Bu kadar yüce Yaradanın karşısında nasıl bu tavrı takınabilir nasıl korkmaz ondan onu gördüğü halde varlığını ve gücünü kudretini bildiği halde kim oluyor ki o dünyada insanları kandıracakmış kendisi ateştten yartılmış secde etmezmiş bu şekilde davranma cesaretini nasıl kendinde bulabilir. garip ve mantıksız ki biz Allahı göremediğimiz halde ondan korkar yanlış yapmamaya çlaışırız ki birde insan oğluna kendisini gösterse insaların alnı korkudan secdeden kalkmaz.
8-Müslümanlar neden sefillik çekiyor bilim teknoloji temiz yaşam kültür sanat hep müslüman olmayanrın başarıları ve buluşları ile dolu müslümanlar hazır yiyicilermi Allah onlara sadece petrol mü bahşetmiş oda olmasymış vay hallerine
Vs........ Daha birçok soru şimdilik bukadar
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: İslam bu soruları yanıtlamalı
şüpheleri olan biriymiş taha, cevaplayalım boş bir vakitte.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: İslam bu soruları yanıtlamalı
Hocam soruların cevabını biliyomusun hangi hocaya sorsam yarım yamalak cevap veriyor var sağlam bilgili hoca cevaplasın bu tür insanlara verecek cevabımız olsun karşıma bir atesit geçtimi bu sorulara cavep bulamıyoz bilmemek ayıp değil belki iki kelimeyle adamın bozacaz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-12-2012, Saat:04:38 PM, Düzenleyen: alpayplt.
Profesör
RE: İslam bu soruları yanıtlamalı
ogrenmek nıyetınde olan ınsan "ıslam bu soruları cevaplamalı" gıbı cumle kurmaz.
ateıslerın sordugu klasık sorular ıste.ben uc yıldır burdayım hep aynı soruları sorup duruyorlar.
cevaplanmısı var zaten bunların.!
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
RE: İslam bu soruları yanıtlamalı
Ben cevaplayayım güzel kardeşim.

1- Madem kader var yarın başımıza ne gelecek belli neden yaşıyoruz?

-Yarın başımıza ne gelecek belli değil. Allah'ın bilgisindedir ancak, sen bunu özgür iraden ile değiştirebilirsin. Bu dünyada başımıza gelen çoğu şey, insanın kendi yaptığındandır. Kader kavramını öyle bir öğrettilerki, sanki doğuştan cennete veya cehenneme gideceği belliymiş gibi gösterdiler. Sanırım kafan burda karışıyor. Kader kavramını Kur'an'da, ölçüye bağlama, ölçülendirme anlamında olduğunu biliyorum ben. Misal örnek vereyim, bir insanın ne kadar yaşayabileceğini Allah ölçülendirmiştir, tıpkı evrendeki çoğu herşeyin ölçüye bağlandığı gibi. Diyelim ki 150. Biz bunu beslenmemiz ile, sigara içme ile, vücudumuza zarar vererek 55 'e düşürüyoruz. Adam kanser oluyor, onunda kaderinde öyle varmış deyip geçiyoruz. Aslında öyle değil.

2-Madem kader yok herkese yaşaken kaderi değişebiliyor neden ben Afrikada çölün ortasında akbablara yem olmuş bir çocuk rahat lüks içinde yaşayan bir çocukla uçuk kaderler yaşar bu kaderleri kendilerimi seçti?

-Afrika'da yaşayan çocuğun imtihanı, yaşadığı hayat ile yapılır. Yani o fakirlikle, lüks içinde yaşayanda zenginlikle imtihan edilir. Zengin eğer gerçekten iman sahibi ise, zaten dinimizin emrettiği gibi zekatını verir, fakir çocuğa yardım eder. Zengin para ile imtihan edilir yardımını edecekmi diye. Fakir yoksulluk ile imtihan edilir, bakalım isyan edecekmi diye.

3- Madem bu bir sınav peki bu sınav neden eşit şartlarda yapılmıyor?

2. sorunun cevabını burdada düşünebilirsin. Herkesin eşit olduğu bir ortamda, sınav olmaz zaten gülücük Eşitlik ahirette.

4-Bu dünya fani esas ve gereçk dünya öbür tarafta 80 yaşında ölen bir adam ile 20 yaşında ölen oğlu öbür taraftada aralarında yaş farkı olacak mı eğer herkese fiks bir yaşta olacaksa bir baba bir anne ve çocukarı hepsi aynı yaştamı olacak?

-Ben herkesin 33 yaşında olacağını biliyorum. Yanlışsa diğer kardeşlerimiz düzeltsin.

5-Adem ile havvdan geldiysek hepimiz kardeşsek çoğalmak için onların çocukları birbirleri ile ilşikiyemi girdiler (kardeş kardeşe)?

-İşleyen sisteme bakılırsa öyle olması lazım. Doğrusunu yazsın kardeşlerimiz.

6-Allah herşeyi ama herşeyi yaratma gücü var ise kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi yada kendi kadar güçlü bir başka tanrı yaratırsa o taş yada tanrı ondan güçlü olmaz mı?

-Çok sık karşılaştığımız, ateistlerin çakalca sordukları sorulardan biridir bu gülücük Bu konuda denilecek herşey, müslümanların aleyhine olacak. Evet yaratır desek, haşa sizin tanrınız güçlü değil kaldıramıyor olacak. Hayır yaratamaz desek, yine cevap aynı. Cevap vermesek boş geçsek, işlerine gelmeyince cevaplamıyorlar olacak. Haşa Allah'ın elimi vardır, bir taş kaldıracak? Böyle saçma soruları kafana bile takma kardeşim gülücük

7- Şeytan secde etmediği için Allahın huzurundan kovulmuştur Şeytan bir melektir peki bu meleğin secde etemeyeceği bilinmiyomuydu önceden ve Allah ile konuşabilen hatta Allaha dünyada insanları kandırabilceğini söyleyen bu melek Bu kadar yüce Yaradanın karşısında nasıl bu tavrı takınabilir nasıl korkmaz ondan onu gördüğü halde varlığını ve gücünü kudretini bildiği halde kim oluyor ki o dünyada insanları kandıracakmış kendisi ateştten yartılmış secde etmezmiş bu şekilde davranma cesaretini nasıl kendinde bulabilir. garip ve mantıksız ki biz Allahı göremediğimiz halde ondan korkar yanlış yapmamaya çlaışırız ki birde insan oğluna kendisini gösterse insaların alnı korkudan secdeden kalkmaz?

-Bu benimde sorduğum, kafamı karıştıran bir soruydu. Allah elbette şeytanın secde etmeyeceğini biliyordu. Ama şeytanında bir özgür iradesi vardır. Tıpkı bugün yeryüzünde, ateist diye bahsettiğimiz kafir insanlar gibi gülücük Şeytan özgür iradesine, kibrine yenik düşerek secde etmemiş, aynı bugünün kibirli ateistleri gibi. Ne cürretle Allah'a böyle yapar, kandıracağım diye konuşur diyoruz. Şeytan o anda kovuluyor zaten, Allah'tan insanları kandırması için izin istiyor. Allah'ta izni veriyor, esas imtihanda burda başlıyor zaten. Kur'an'ın anlamının tamamını oku kardeşim, vakit buldukça. Tüm cevapların Kur'an'da.

8-Müslümanlar neden sefillik çekiyor bilim teknoloji temiz yaşam kültür sanat hep müslüman olmayanrın başarıları ve buluşları ile dolu müslümanlar hazır yiyicilermi Allah onlara sadece petrol mü bahşetmiş oda olmasymış vay hallerine?

-Bu müslümanların ilme, bilme önem vermediği ile açıklanır. Yıllarca hurafelerle meşgul olundu. Sanatı, bilimi, ilimi, AKILI, İslam dışı gösterdiler. Hal böyle oluncada, sefillik içinde olmamaları kaçınılmaz.


Amacın buraya gelip ortalığı karıştırmak olmadığı için yardımcı oluyorum. Eğer böyle bir durum yoksa, elimden geldiğince yardımcı olacam. Kafanı karıştıran başka sorular varsa, buyur gel. Zannediyorum ateist sitelere fazla takılmışsın kafanı karıştırdılar, bu sorular kafası karışmış birinin soruları çünkü gülücük

Zamanında benimde aklıma geliyordu böyle sorular, Allah'a şükür doğru yolu buldum.


Allah'a emanet ol.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: İslam bu soruları yanıtlamalı
Sorularını elimden geldiğince cevaplayayım , en doğrusunu Allah bilir ; ..................

soru - 1 -Madem kader var yarın başımıza ne gelecek belli neden yaşıyoruz ;

..............Cevap - 1 ; Allah , senin başına ne geleceğini biliyor fakat sen bilmiyorsun , farzetki bunları yaşamadan Allah seni direk cehenneme attığını düşün , aynı soruyu büyük ihtimal ordada sorarsın , ya ben ne yaptımda beni cehenneme attın rabbim dersin , bak yaşıyoruz ki görüyoruz ne yaptığımızı , haksızlık yapmıyor Allah kimseye .


soru - 2 -Madem kader yok herkese yaşaken kaderi değişebiliyor neden ben Afrikada çölün ortasında akbablara yem olmuş bir çocuk rahat lüks içinde yaşayan bir çocukla uçuk kaderler yaşar bu kaderleri kendilerimi seçti?

.............. Cevap - 2 ; Bi kader var demişsin bi yok demişsin çelişkili fakat genede sorunun devamına cevap vereyim , herkes zengin , sağlıklı ve iyi olsaydı o zaman bu sınav nasıl olacaktı , yani bi nevi cennet olmuş olacaktı o zaman bu dünya , zengininde bir derdi vardır sen onun zengin olduğuna bakma , oda sınavda .

67 - 2 - O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır.

2 -155 - Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

21 - 35 - 35 - Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak kötülük ve iyilikle deneyeceğiz. Hepiniz de sonunda bize döndürüleceksiniz.

64 - Mallarınız ve çocuklarınız ancak birer imtihandır; Allah katında ise büyük bir mükafat vardır.


soru - 3-Madem bu bir sınav peki bu sınav neden eşit şartlarda yapılmıyor

..............Cevap - 3 ; Nerden biliyon yapılmadığını , sen yüzeysel gördüğünle değerlendiriyorsun , herkesin bir derdi var , en zengin insanda bile bir sıkıntı var , milyarder insan bile acı çekebiliyor , yada fakir birisi mutlu da olabiliyor , işin iç yüzünü bilemessin ki .

2 - 286 - Allah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başka yük yüklemez. Herkesin kazandığı hayır kendisine, yaptığı kötülüğün zararı yine kendisinedir ...........

23 - 62 - Biz hiç kimseyi, gücünün yettiğinden başkası ile yükümlü kılmayız. Nezdimizde hakkı söyleyen bir kitap vardır ve onlar haksızlığa uğratılmazlar.


soru - 4-Bu dünya fani esas ve gereçk dünya öbür tarafta 80 yaşında ölen bir adam ile 20 yaşında ölen oğlu öbür taraftada
aralarında yaş farkı olacak mı eğer herkese fiks bir yaşta olacaksa bir baba bir anne ve çocukarı hepsi aynı yaştamı olacak

cevap - 4 ; Farzetki öyle oldu yani ne olacak , kötümü olacak sanki , olur inşallah ne güzel , öyle olursa annen baban ne güzel genç olur , sağlıklı olur ne güzel değilmi , bunda ne varki , sevinirsin işte .


soru - 5-Adem ile havvdan geldiysek hepimiz kardeşsek çoğalmak için onların çocukları birbirleri ile ilşikiyemi girdiler (kardeş kardeşe)

............ cevap - 5 ; İlk insan adem ve eşi fakat diğer dediğine bilgili mevcut değil , bilemeyiz onu Allah bilir , adaletli bir şekilde bir hüküm vermiştir rabbim . Her aklımıza gelen soru bir kitaba yazılsaydı , dağlar kadar kitap olması gerekmezmiydi .

31 -27 - Eğer yeryüzündeki ağaçlar hep kalem olsa, deniz de arkasından yedi deniz daha kendisine destek olduğu halde mürekkep olsa, yine de Allah'ın kelimeleri yazmakla tükenmez. Şüphesiz ki Allah çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.


soru - 6-Allah herşeyi ama herşeyi yaratma gücü var ise kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi yada kendi kadar güçlü bir başka tanrı yaratırsa o taş yada tanrı ondan güçlü olmaz mı

............ cevap - 6 ; Soruda çelişki var , yaratmak diyorsun dikkat et , yaratılmış bişey yaratanından güçlü olabilirmi , yaratılan , yönetilen şey her zaman güçsüzdür ve onun sahibi vardır .

39 - 4 - Eğer Allah bir çocuk edinmek isteseydi, elbette yaratacağından, dileyeceğini seçecekti. Ama o bundan münezzehtir. O, tek ve kahredici olan Allah'tır.

21 - 22 - Eğer yer ile gökte Allah'tan başka ilâhlar olsaydı, bunların ikisi de muhakkak fesada uğrar yok olurdu. O halde Arş'ın Rabbi olan Allah, onların vasfetmekte oldukları şeylerden (bütün noksanlıklardan) beridir, münezzehtir.

23 - O, yaptığından sorumlu olmaz, onlar ise sorumlu tutulacaklardır.

17 - 42 - De ki: "Eğer dedikleri gibi Allah ile birlikte ilâhlar olsaydı, o zaman bu ilâhlar Arş'ın sahibine bir yol ararlardı."


23 - O, yaptığından sorumlu olmaz, onlar ise sorumlu tutulacaklardır.




soru -7 - Uzun olduğu için soruyu kopyalamadım , soru üstte zaten ;

........ cevap 7 - Şeytanın Allah ı gördüğünü nerden çıkardın ona dair bilgi mevcut değil ........ Şeytan Allah ı bildiği halde neden bu kadar kötü ve Allah a karşı gelebiliyor benzerinde bir soru sormuşsun ; yani Allah ı bilen çok insanda var kibrinden onu inkar edebiliyor , bile bile hakkı gizleyen çok insanda var , kuranda bu tür şeylerle ilgili ayetler var okuman iyi olur , hayatta şahit olduğumuz şeylerde oluyor bazen , kibrinden insanların bile ne hale geldiği bazen ortada .



soru - 8-Müslümanlar neden sefillik çekiyor bilim teknoloji temiz yaşam kültür sanat hep müslüman olmayanrın başarıları ve buluşları ile dolu müslümanlar hazır yiyicilermi Allah onlara sadece petrol mü bahşetmiş oda olmasymış vay hallerine

............ cevap - 8 - Yüzyıllar öncede müslümanlar zengindi , yada yüzyıllar öncede hıristiyanlar birbiriyle savaştı milyonlarca insan öldü , daha eski dönemlerde onlarında fakir olduğu dönem olmuştu , puta tapanda bir çok fakir var , Allah a inanmayan fakirlerde var zenginlerde var , şu an zengin olan müslümanlarda çok , fakirlerde çok , fakir olan herhangi bir dinden olan , yada bir dine inanmayan insan olduğu gibi , zengin olanları da var , şu an avrupa teknolojide iyi , eskidende müslümanlar iyiydi , yani bu tür şeylerde dinin kendisine suç bulamassınki , insanların kendi yaptıklarıyla alakalı bunlar .

30 - 41 - Yaptıklarının bir kısmını tatsınlar diye insanların kendi ellerinin kazandığı şeyler yüzünden karada ve denizde fesat ortaya çıktı. Umulur ki onlar hakka dönerler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-02-2013, Saat:04:33 AM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.