Ben cevaplayayım güzel kardeşim.
1- Madem kader var yarın başımıza ne gelecek belli neden yaşıyoruz?
-Yarın başımıza ne gelecek belli değil. Allah'ın bilgisindedir ancak, sen bunu özgür iraden ile değiştirebilirsin. Bu dünyada başımıza gelen çoğu şey, insanın kendi yaptığındandır. Kader kavramını öyle bir öğrettilerki, sanki doğuştan cennete veya cehenneme gideceği belliymiş gibi gösterdiler. Sanırım kafan burda karışıyor. Kader kavramını Kur'an'da, ölçüye bağlama, ölçülendirme anlamında olduğunu biliyorum ben. Misal örnek vereyim, bir insanın ne kadar yaşayabileceğini Allah ölçülendirmiştir, tıpkı evrendeki çoğu herşeyin ölçüye bağlandığı gibi. Diyelim ki 150. Biz bunu beslenmemiz ile, sigara içme ile, vücudumuza zarar vererek 55 'e düşürüyoruz. Adam kanser oluyor, onunda kaderinde öyle varmış deyip geçiyoruz. Aslında öyle değil.
2-Madem kader yok herkese yaşaken kaderi değişebiliyor neden ben Afrikada çölün ortasında akbablara yem olmuş bir çocuk rahat lüks içinde yaşayan bir çocukla uçuk kaderler yaşar bu kaderleri kendilerimi seçti?
-Afrika'da yaşayan çocuğun imtihanı, yaşadığı hayat ile yapılır. Yani o fakirlikle, lüks içinde yaşayanda zenginlikle imtihan edilir. Zengin eğer gerçekten iman sahibi ise, zaten dinimizin emrettiği gibi zekatını verir, fakir çocuğa yardım eder. Zengin para ile imtihan edilir yardımını edecekmi diye. Fakir yoksulluk ile imtihan edilir, bakalım isyan edecekmi diye.
3- Madem bu bir sınav peki bu sınav neden eşit şartlarda yapılmıyor?
2. sorunun cevabını burdada düşünebilirsin. Herkesin eşit olduğu bir ortamda, sınav olmaz zaten

Eşitlik ahirette.
4-Bu dünya fani esas ve gereçk dünya öbür tarafta 80 yaşında ölen bir adam ile 20 yaşında ölen oğlu öbür taraftada aralarında yaş farkı olacak mı eğer herkese fiks bir yaşta olacaksa bir baba bir anne ve çocukarı hepsi aynı yaştamı olacak?
-Ben herkesin 33 yaşında olacağını biliyorum. Yanlışsa diğer kardeşlerimiz düzeltsin.
5-Adem ile havvdan geldiysek hepimiz kardeşsek çoğalmak için onların çocukları birbirleri ile ilşikiyemi girdiler (kardeş kardeşe)?
-İşleyen sisteme bakılırsa öyle olması lazım. Doğrusunu yazsın kardeşlerimiz.
6-Allah herşeyi ama herşeyi yaratma gücü var ise kaldıramayacağı bir taş yaratabilir mi yada kendi kadar güçlü bir başka tanrı yaratırsa o taş yada tanrı ondan güçlü olmaz mı?
-Çok sık karşılaştığımız, ateistlerin çakalca sordukları sorulardan biridir bu

Bu konuda denilecek herşey, müslümanların aleyhine olacak. Evet yaratır desek, haşa sizin tanrınız güçlü değil kaldıramıyor olacak. Hayır yaratamaz desek, yine cevap aynı. Cevap vermesek boş geçsek, işlerine gelmeyince cevaplamıyorlar olacak. Haşa Allah'ın elimi vardır, bir taş kaldıracak? Böyle saçma soruları kafana bile takma kardeşim
7- Şeytan secde etmediği için Allahın huzurundan kovulmuştur Şeytan bir melektir peki bu meleğin secde etemeyeceği bilinmiyomuydu önceden ve Allah ile konuşabilen hatta Allaha dünyada insanları kandırabilceğini söyleyen bu melek Bu kadar yüce Yaradanın karşısında nasıl bu tavrı takınabilir nasıl korkmaz ondan onu gördüğü halde varlığını ve gücünü kudretini bildiği halde kim oluyor ki o dünyada insanları kandıracakmış kendisi ateştten yartılmış secde etmezmiş bu şekilde davranma cesaretini nasıl kendinde bulabilir. garip ve mantıksız ki biz Allahı göremediğimiz halde ondan korkar yanlış yapmamaya çlaışırız ki birde insan oğluna kendisini gösterse insaların alnı korkudan secdeden kalkmaz?
-Bu benimde sorduğum, kafamı karıştıran bir soruydu. Allah elbette şeytanın secde etmeyeceğini biliyordu. Ama şeytanında bir özgür iradesi vardır. Tıpkı bugün yeryüzünde, ateist diye bahsettiğimiz kafir insanlar gibi

Şeytan özgür iradesine, kibrine yenik düşerek secde etmemiş, aynı bugünün kibirli ateistleri gibi. Ne cürretle Allah'a böyle yapar, kandıracağım diye konuşur diyoruz. Şeytan o anda kovuluyor zaten, Allah'tan insanları kandırması için izin istiyor. Allah'ta izni veriyor, esas imtihanda burda başlıyor zaten. Kur'an'ın anlamının tamamını oku kardeşim, vakit buldukça. Tüm cevapların Kur'an'da.
8-Müslümanlar neden sefillik çekiyor bilim teknoloji temiz yaşam kültür sanat hep müslüman olmayanrın başarıları ve buluşları ile dolu müslümanlar hazır yiyicilermi Allah onlara sadece petrol mü bahşetmiş oda olmasymış vay hallerine?
-Bu müslümanların ilme, bilme önem vermediği ile açıklanır. Yıllarca hurafelerle meşgul olundu. Sanatı, bilimi, ilimi, AKILI, İslam dışı gösterdiler. Hal böyle oluncada, sefillik içinde olmamaları kaçınılmaz.
Amacın buraya gelip ortalığı karıştırmak olmadığı için yardımcı oluyorum. Eğer böyle bir durum yoksa, elimden geldiğince yardımcı olacam. Kafanı karıştıran başka sorular varsa, buyur gel. Zannediyorum ateist sitelere fazla takılmışsın kafanı karıştırdılar, bu sorular kafası karışmış birinin soruları çünkü
Zamanında benimde aklıma geliyordu böyle sorular, Allah'a şükür doğru yolu buldum.
Allah'a emanet ol.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?
Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.