You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İslâm hakkındaki sorularım

Cezalı Üye
Mehaba islamiforum.net üyeleri
Vesvese bunlar demiyeceksiniz, sorularımı sizinle paylaşmak istiyorum. incili de tevratı da kuranı da okudum. şamanizm, ve budizm gibi mistik dinleri de araştırdım 2/bakara-30 ayetleri ve düşün emirleri islamı diğer dinlerin önüne çıkarıyor, kesinlikle. ama bu cevapsız sorularımla da bugta kalmış bulunmaktayım.

1- islamın doğru din olduğunu neye dayanarak söyleyebiliriz?
2- islam dışında bir dine inanıyorsam, yine Allah'ın yarattığı bir dine inanıyorum, allah neden tek bir din yaratmadı?
3- allah neden bizi neden cennette yaratmadı? Orada yaşayıp gitseydik, neden buraya geldik?
4- allah neden şükretmemizi istiyor?
5- muhammedin mucizelerine gördüğü halde insanlar neden inanmadılar? Şu an dünyada biri ayı yarsa, dünyada ona tapacak insanlar bile çıkabilir.
6- kurana göre hz. ibrahim, allahın ölüleri dirilttiğini göstermesini söylüyor, peygamber bile mucizeye dayanarak inanıyorsa insanoğlunun suçu nedir?
7- islama inanan biri, mezheplere ve hadislere de inanmak zorunda mıdır? zorundaysa mezhepler ve hadisler biribiriyle çelişiyor. Zorunda değilse, tek kaynak olarak Kuran'a bakarsak, arapça farklı bir dil, değişik anlamlar çıkabiliyor. Bazıları aynı Kuran ayetine bakarak:"3 vakit namaz vardır" derken bazıları:"5 vakit diyor". hangi anlam kabul edilir?
8- kutuplarda yaşayan biri, orucunu neye göre tutucak? bu soruya cevap olarak hadis örnek verenlere göre, deccal zamanında bu durumda en yakın zamanı taklit etmenin doğru olacağını söylüyorlar. kuran'a göre muhammed:"ben, sadece bana vahyedilene uyarım." demiştir. kuran'da muhammed böyle bir vahiy almamıştır. tek kaynak Kuran'ı kabul eden edip yüksele göre:"kutuplarda oruç yoktur." diyor. bu sorunu halletmek için buradan kalkıp kutuplara giden abdülaziz bayındıra göre:"gece ve gündüz, güneşe bağlı olmayan varlıklar." diyor.
9- allah, kendisine zorlamayla cennet için kulluk yapan kullarını neden seviyor? hangimiz birinin çıkar ilişkisi güderek kendimize iyilik yapmasından hoşlanıyor?
10- allah zaman ve mekana bağlı değilse, allah birdir demek, sayılabilen birşey olduğunu söylemek değil midir?
11- ayetlere baktığımızda, aişenin zina iddaasına, cariyelere, savaşlara ayet inmiştir. kuran evrensel midir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: İslâm hakkındaki sorularım
Görüyorum ki 19 cular, Adnan Oktar ve Edip Yüksel (Maalesef Metin Yüksel'in abisi) den etkilenmişsiniz. Yani İslam'ı yanlış tanımışsınız. Sorularınızda şahsınız samimi olabilir ama bu gibi sapıklardan bunu üzerine basa basa söylüyorum sapıklardan etkilenerek edindiğiniz bilgiler gerçekler ile örtüşmüyor. Çünkü bu insanlar samimi değiller. Ne inandıkları gibi nede söyledikleri gibi yaşamıyorlar. Öncelikle bunu bilmeniz gerekmekte. Yani önce bildiğiniz yanlışları unutmanız gerek. Daha sonra öz benliğiniz ile düşünerek edindiğiniz sorularınız olursa cevaplamak isterim.

Şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Taktir edersiniz ki bunca soruyu cevaplamaya kalkmak kitap yazmak ile eş değer olacaktır-cevaplar çok uzundur. Bundan sonraki soru-n-larınızı teker teker sormanızda cevap bulmanız açısından faydalı olacaktır. Zaten sorularınızın birine cevap yazınca belki diğer bazı soruları sorma gereği bile duymayacaksınız.

Allah yardımcın olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
o zaman kardeşim önünde ki ekmegimizi çignemeden yutalım...

o zaman ygs sınavına girmeden tıpa gir oku...

seçim olmadan cumhurbaşkanı olsana...

şu güneşi batıdan dogdurunsana...

haşa bir tane insan yaratınsana...

peygamber mucize istiyor diyorsun:

mezarlıktaki sesleri duysaydın korkudan dağa kaçardın alnın secdede kalkmazdı...
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
sizin aklınız fıtratınıza çalışsaydı emin olun herşeyin cevabını alırdınız
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Alpi abinin dediği gibi. Soruların çok fazla. Hangi birini cevaplayalım? Mesela ben 3. soruyu cevaplayayım.

Allah zaten ilk insanları cennette yarattı ama ta o zaman mukadderatımız belliydi. İlk insanlar Hz. Adem ve Hz. Havva olsa da peygamber efendimiz (sav)'in ruhu en önce yaratılmıştır. Bir imtihan söz konusu. Bizler imtihana tabi tutuluyoruz. Hatta peygamberler dahi imtihana tutuldu. Allah'ın kudretini kabul etmeyen birisi de ne bu imtihanı anlayabilir ne de bu imtihanın amacını.

Önce tek yaratıcı olan Allah'a iman edin. Sonra sorularınızın bazıları düşecektir zaten. Allah'a inanma konusu ise daima insanın işine gelmesi ve gelmemesine göre şekillenmiştir. Ebu cehil bile peygamber efendimizin peygamber olduğunu bildiği halde kabileler arası üstünlük davaları nedeniyle bunu kabul etmediğini açıkça söylemiştir. Şimdikiler de ibadetlerden ve kulluktan eriniyor maalesef.

Beklentinizi bilmiyorum. Ama burada ya da başka yerde size ne söylenirse söylensin inanmak önce nasip olacak. Allah yardımcınız olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Kabala sorularını görünce çokpisatayis geldi aklıma .Tanışıklık var mı?

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.