Vesvese bunlar demiyeceksiniz, sorularımı sizinle paylaşmak istiyorum. incili de tevratı da kuranı da okudum. şamanizm, ve budizm gibi mistik dinleri de araştırdım 2/bakara-30 ayetleri ve düşün emirleri islamı diğer dinlerin önüne çıkarıyor, kesinlikle. ama bu cevapsız sorularımla da bugta kalmış bulunmaktayım.
1- islamın doğru din olduğunu neye dayanarak söyleyebiliriz?
2- islam dışında bir dine inanıyorsam, yine Allah'ın yarattığı bir dine inanıyorum, allah neden tek bir din yaratmadı?
3- allah neden bizi neden cennette yaratmadı? Orada yaşayıp gitseydik, neden buraya geldik?
4- allah neden şükretmemizi istiyor?
5- muhammedin mucizelerine gördüğü halde insanlar neden inanmadılar? Şu an dünyada biri ayı yarsa, dünyada ona tapacak insanlar bile çıkabilir.
6- kurana göre hz. ibrahim, allahın ölüleri dirilttiğini göstermesini söylüyor, peygamber bile mucizeye dayanarak inanıyorsa insanoğlunun suçu nedir?
7- islama inanan biri, mezheplere ve hadislere de inanmak zorunda mıdır? zorundaysa mezhepler ve hadisler biribiriyle çelişiyor. Zorunda değilse, tek kaynak olarak Kuran'a bakarsak, arapça farklı bir dil, değişik anlamlar çıkabiliyor. Bazıları aynı Kuran ayetine bakarak:"3 vakit namaz vardır" derken bazıları:"5 vakit diyor". hangi anlam kabul edilir?
8- kutuplarda yaşayan biri, orucunu neye göre tutucak? bu soruya cevap olarak hadis örnek verenlere göre, deccal zamanında bu durumda en yakın zamanı taklit etmenin doğru olacağını söylüyorlar. kuran'a göre muhammed:"ben, sadece bana vahyedilene uyarım." demiştir. kuran'da muhammed böyle bir vahiy almamıştır. tek kaynak Kuran'ı kabul eden edip yüksele göre:"kutuplarda oruç yoktur." diyor. bu sorunu halletmek için buradan kalkıp kutuplara giden abdülaziz bayındıra göre:"gece ve gündüz, güneşe bağlı olmayan varlıklar." diyor.
9- allah, kendisine zorlamayla cennet için kulluk yapan kullarını neden seviyor? hangimiz birinin çıkar ilişkisi güderek kendimize iyilik yapmasından hoşlanıyor?
10- allah zaman ve mekana bağlı değilse, allah birdir demek, sayılabilen birşey olduğunu söylemek değil midir?
11- ayetlere baktığımızda, aişenin zina iddaasına, cariyelere, savaşlara ayet inmiştir. kuran evrensel midir?