You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İsim ve Sıfat Tevhidinde Temel Kaideler Şüpheler ve Cevaplar-3

Forumcu
El-Kavaidu,l-Musla
İSİM VE SIFAT TEVHİDİNDETEMEL KAİDELER
ŞÜPHELER VE CEVAPLAR

ÜÇÜNÇÜ ÖRNEK:

Şüphesiz ben Rahman,ın nefes,iniYemen tarafından hissediyorum.

Bu hadis hakkında verilecek cevapşudur: Bu hadisi İmam Ahmed Müsnedin,de Ebu Hüreyre radıyallahu anh,tan şöylerivayet etmiştir. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: İmanYemen Hikmet Yemen,e aittir Ben Rabbinizin nefes,ini Yemen tarafındanhissediyorum.

Ahmed Müsned 2/541 Hafız İbnHacer Keşşaf,ın tahriçinde (s.189) şöyle demiştir: Bu hadisi Taberaniel-Evsat,ta ve Müsnedu,ş-Şamiyyin,de Cabir b Osman Şebib b Rahv Ebu Hüreyretarikinden rivayet etmiştir Hadis İman Yemen şeklinde başlamaktadır İsnadındabeis yoktur Ayrıca Seleme b Nufeyl es-Sekuni,den rivayet edilen bir şahidi debulunmaktadır ki bu şahidi Bezzar Müsned,inde Taberani el-Kebir,de Beyhakiel-Esma ve,s-Sıfatta rivayet etmiştir İsnadında İbrahim b Süleyman el-Eftasadlı bir ravi vardır ki Bezzar onun meşhur bir ravi olmadığını söylemiştir.

Şeyh Useymin der ki:Mecmeu,z-Zevaid sahibi şöyle demiştir: Bu hadisin ravileri Sahih,in ravileridirŞebib hariç ki oda sikadır Ben derim ki: Aynı şekilde Takrib sahibi de Şebib,inüçünçü tabakadan sika bir ravi olduğunu söylemiştir Buhari,de bunun benzeri birhadisi et-Tarihul-Kebir,de rivayet etmiştir.

Bu hadis zahir anlamı üzeredir Mekayisu,l-Luğa sahibi şöyle der: Nefes kendisiyle herhangi birsıkıntının giderildiği her şeydir.

Bunagöre hadisin anlamı şöyledir: Allah,u Teala,nın müminlerin sıkıntılarınıgidermesi Yemen ehlinin eliyle olacaktır Şeyhülİslam İbn Teymiyye bu konudaşöyle der: Bunlar dinden dönenlerle savaşan ve yeni ülkeleri fethedenlerdirİşte Allah onlarla müminlerin sıkıntılarını gidermiştir Mecmuu,l-Fetava 6/398
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: İsim ve Sıfat Tevhidinde Temel Kaideler Şüpheler ve Cevaplar-3
GELİR GELMEZ FİTNE VERMEYE Mİ MERAKLISIN , İBN TEYMİYYE DEMENDEN KİM OLDUĞUN BELLİ ZATEN
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-12-2013, Saat:09:52 PM, Düzenleyen: Ahmed1.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.