You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnternette Teberrüc (Çekicilik)

Uzman
Dinimiz haramı yasakladığı gibi kişiyi harama götüren veya götürmesi muhtemel olan şeyleri de yasak kapsamına almıştır. Birbirine yabancı iki cinsin sanal ortamda havadan sudan sohbet ederek vakit geçirmesinde de bu hükmü ve hikmeti görmek mümkündür. Harama kadar giden bu yazışarak kalbi cezbetme olayı bekar kadın veya erkek için günahdır Ama evli olupda akıllarını cezbetmeye çalışanların vay haline....

KİŞİ YAZDIKLARIYLA DA MÜKELLEFTİR

Dinimize göre kişiye sorumluluk yükleyen işler sadece ondan sadır olan fiili ve sözlü hareket ve davranışlar değildir. Yani bir kişinin, “Ben internette sadece yazışıyorum” diyerek kendini savunması, yaptığı şeyin dinen hiçbir sakıncası olmadığını göstermez. Zira dinimize göre bir kişi yazdıklarıyla da mükelleftir. Çünkü yazı da insanın niyetini ve maksadını ortaya koymakla onun lehinde veya aleyhinde hüküm verilebilmesi için kafidir.

İNTERNETTE TEBERRÜC (Teberrüc çekici görünmek)

Yazışarak yapılan internette teberrüc ilgi çekici tavır ve davranışlar eklendiği zaman, yapıldığı yer, zaman ve metot fark etmeksizin hem kendisini hem de karşı cinsi etkiler.
Dinimiz bir hanımın yabancı bir erkeğe karşı teberrücünü yasaklar. Teberrüc çekici görünmektir. Bu gerek konuşmayla, gerek giyimle, gerek tavırla, gerek yazıyla olsun fark etmez; bunların hepsi teberrüc dahilindedir. sanal ortamlarda, bir erkek ve kadının birbirleriyle yaptığı zorunlu olmayan yazışmaların sakıncasını kastediyorum. İlgi çekmeye çalışmak için kadınlar dişiliğini kullanırlar. Bunuda en etkili smyle (ifadelerle) yaparlar... Bir erkek Allahın onun kalbine yerleştirdiği şehvet imtihanı sebebi ile kadının nazlı, şımarıklık yaptığını ifade eden bir kelime yada imadan dahi etkilenir... Kadeşlerim evet, ekran karşısında insan tek başınadır. Onun yazdıklarını denetleyecek, ifadelerine ayar getirecek nefsinden başkası da değildir. Ancak nefsi dizginlemek gerçekten çok zordur. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) bile bir duasında şöyle demiştir: “Allahım! Gözümü açıp kapayıncaya kadar bile beni nefsimle baş başa bırakma” (Hakim).

komik bahaneler de üretebiliyoruz. Oysa bu bahane genel olarak vicdan rahatlatma ya da yanlışına kılıf bulmaktan başka bir şey değil. Zira çalınan mal ile sadaka olmaz... Sanal sohbetler sebebiyle eşinin yüzünü göremeyen, bu nedenle ruhi dengesi bozulan nice aile bireyleri vardır. Bu durumdan ders çıkaran kadın veya erkek aile bireyleri, kendileri bu işlerden uzak durmak istedikleri gibi eşlerinin de uzak durmasını isterler. Kim ailesinin dağılmasını ister ki! evdeki vaktini ailesine, eşine ve en önemliside çocuğuna harcamalıdır. Böylelikle eşinin kendisi hakkında suizanda bulunmasına da sebebiyet vermemiş olur. Suizanda bulunmak ne kadar kötü ise, kendisini suizanda bırakacak hareketlerde bulunmak da bir o kadar kötüdür.

Sonuç olarak her müslüman, yüce Allah’ın emir ve yasaklarını çiğnemesine basamak teşkil edecek, hataları davet edici davranış ve ilişkilerden kendini korumasının kulluk görevi olduğunu unutmamalıdır. Allah tövbeleri kabul edendir. Rabbim günahlarımızı affetsin amin... Allah en iyisini bilir....=)
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: İnternette Teberrüc (Çekicilik)
hatırlatılması gereken bi konu, hatta sabitlemek lazım bu tip islami siteler adı altında pisliklere vesile olunabiliyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Faydalı paylaşım olmuş teşekkürler İmpoSsibLe
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ezrak'ul Verd
Bu konuda yillarca çok dikkatli davrandim. Erkek zannedildim hatta hayran kitlem olusuyordugülücük ama siimdi rahat davraniyorum . fakat bu yazi acaba yanlismi yaptim dusuncesi olustursu zihnimde
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
eyvallah

Allah razı olsun paylaşım için
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
Guzel bir yazi olmus.
Mahfi canim uzerine almana gerek yok.
Edebinle yazi yazdiktan sonra hicbisoriun yok.
Iki tane isarete kanacak kadar 'COCUK' olmadigini
Dusunuyorum burdaki erkeklerin.
Ayrica kardesim diyoruz.buda onemli bi nokta dimi.
herkes aklibasinda insanlar!gülücük dimi amagülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.