You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İNTERNET ZEKAYI AÇIYOR

İNTERNET ZEKAYI AÇIYOR

Forumcu
İNTERNET ZEKAYI AÇIYOR
İnternette araştırma yapmanın beyni daha iyi çalıştırdığı ve insanı daha akıllı yaptığı ortaya çıktı...

Popular Science dergisinde yer alan araştırmada, California Üniversitesi Nörobilim ve İnsan Davranışları Semel Enstitüsü'nden Gary Small, Google gibi arama motorlarının ve

internette sörf yapmanın kişiyi daha akıllı yaptığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Small'un yayınladığı araştırma sonuçları, internette arama yapmanın yaşlı kişilerin beyinlerinin faaliyetini arttırdığı ortaya çıkardı.
Small, bunu katılımcıların beyin faaliyetlerinin MR görüntüleriyle gösterdi. 24 katılımcının yarısı, her gün internet kullanırken, diğer yarısı ise çok az internete girdi. Small'un 55 ile 76 yaşlarında, benzer eğitim seviyesindeki denekler üzerinde 9 aylık araştırmasına göre, internet araması yapanlar, bilgisayarda kitap benzeri metinlere göre daha zengin duyumsal deneyim ve daha yüksek dikkat gösterdiler. Araştırmacılar,

sonraki çalışmalarında, internette daha fazla zaman geçirmeyle artan sinirsel aktivitelerin ne kadar geliştiğini tetkik edecekler.
Faniyim fani olanı istemem Acizim aciz olanı istemem Ruhumu Rahmana teslım eyledim gayrı istemem....
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: İNTERNET ZEKAYI AÇIYOR
ben zeka gerilemesi yapıo sanıodum:D:D
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.