You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnsanların yaptıklarını yazan meleklerden başka..

Kavgaci
[Resim: 20844_10150238865365297_440805850296_136...1491_n.jpg]

İnsanların yaptıklarını yazan meleklerden başka, yüce Allah’ın yeryüzünde dolaşan bazı melekleri vardır!

Onlar, zikir meclislerinde zikredenleri ararlar!“ Allah’ı anan bir topluluk buldukları zaman, birbirlerine seslenerek derler ki; Aradığımıza geliniz! Onlarla birlikte otururlar ve kanatlarıyla birbirlerini oturup dinlemeye özendirirler! Onlarla gök arasındaki aralığı doldururlar! Onları dünya göğüne kadar kanatlarıyla kuşatırlar! Melekler dağılıp göğe yükselip çıktıkları zaman, yüce Allah çok daha iyi bildiği halde onlara sorar ki; Nereden geldiniz? Melekler derler ki; Yeryüzündeki kullarının yanından geldik! Yüce Allah sorar ki; Kullarımı ne iş yaparken bıraktınız? Melekler derler ki; Onları seni tespih eder, seni tekbir eder, sana hamd eder, seni Tehlil eder ve senden dileklerde bulunur durumda bıraktık! Yüce Allah sorar ki; Onlar beni görmüşler midir? Melekler derler ki; Hayır! Allah’a ant olsun ki, seni görmemişlerdir! Yüce Allah sorar ki; Beni görselerdi nasıl olurlar! Melekler derler ki; Seni görselerdi, sana ibadetleri, hamdleri, şükürleri, saygıları, tespihleri, zikirleri daha çok olurdu! Yüce Allah sorar ki; Onlar benden ne istiyorlar? Melekler derler ki; Cennetini istiyorlar! Yüce Allah sorar ki; Onlar cennetimi görmüşler midir? Ey Rabbim! Hayır! Allah’a ant olsun ki, onlar onu görmemişlerdir! Yüce Allah sorar ki; Cennetimi görmüş olsalardı, nasıl olurlardı? Melekler derler ki; Onu görmüş olsalardı, ona karşı daha istekli ve daha düşkün olurlardı! Allah sorar ki; Onlar hangi şeyden bana sığınıyorlar? Melekler derler ki; Ey Rabbim! Cehenneminden! Yüce Allah sorar ki; Onlar cehennemimi görmüşler midir? Melekler derler ki; Hayır! Allah’a ant olsun ki, onu görmemişlerdir! Yüce Allah sorar ki; Onu görmüş olsalardı, nasıl olurlardı? Melekler derler ki; Onu görselerdi, ondan daha çok korkup kaçarlardı! Sana daha çok sığınırlardı! Onlar senin bağışlamanı da diliyorlar! Yüce Allah buyururlar ki; Sizi tanık yaparım ki, ben onları bağışladım ve dileklerini kendilerine verdim! Onları, sığındıklarından da güvenceye aldım! Melekler derler ki; Ey Rabbimiz! Onların arasındaki filan kişi zikredenlerden değildir! Kendisi çok günah sahibi bir kuldur! Gelip geçerken uğrayıp onların yanında oturmuştur! Oraya bir ihtiyacı için gelmiştir! Allah buyurur ki; Onu da bağışladım! Bağışladığım topluluk öyle bir topluluktur ki, onlarla oturup kalkanlar da onlar sayesinde cehennemlik olmaz!” (Buhari, Daavât, 66; Müslim, Zikir, 25; Tirmizi, Daavât, 140)
Bunu ilk beğenen sen ol.
ölüm değilse bizi ayıran yazık olmuş
RE: İnsanların yaptıklarını yazan meleklerden başka..
cennete gidenlerden oluruz inşallah Sad teşekkürler güzeldi
[Resim: ts_atki2.gif]
Dev gibi kestane ağaçları altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımız mosmor olana kadar balık tuttuğumuz fırtınanın cocuklarıyız biliyoruz ki hırçınlığımız, asiliğimiz, ondandır.

[Resim: tb43nr.gif]

Şampiyon Trabzonspor

Kuşkusuz çocuğuna ''tabağını bitir'' diye bağıramayan tek anne, afrikalı ANNE'dir...
Ölmesinler Artık ..!

AFRİKA yaz 5601'e gönder...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.