Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
İnsanlar Hakkında Hüküm Vermede Simanın Rolü Ve Hükmün Zahire Göre Verilmesi
İnsanlar Hakkında Hüküm Vermede Simanın Rolü Ve Hükmün Zahire Göre Verilmesi
Yazdığım Mumtahine 4 ayetinin meallerinin hiçbirisinde كَفَرْنَا بِكُمْ kısmını "sizi tekfir ettik" olarak meallendirmedim. Aksine "Sizi (hak din üzere olduğunuzu kabul etmeyip) reddettik." şeklinde meallendirdim. Neye itiraz ediyorsunuz siz?
Günümüzdeki bir tarikatçıya sen şeyhine ibadet ediyorsun, onu ilah edinmişsin der ve bu konuya dair deliller yazıyorsun oda tıpkı sizin gibi kabul etmeyip alakasız şeyler yazıyor. Dah evvelde dediğim gibi sizin anlamıyor olmanız, inancınıza zıt olması hiçbirşey ifade etmiyor. Ebu Hanife (rh.a)'nin ve onun gibi olan alimlerin sözleri gayet açık. Bir kişi kafire kafir demezse kendisi kafir olur. Tagutta kafir olduğuna göre onu tekfir etmeyen de Müslüman olamaz.
Evet alim değilim ama bu konularda da asla cahil değilim. Mesele Müslümanlar nazarında ufacık şüpheye düşülmeyecek kadar açık. Ancak İslam'ı bilmeyen kişiler bu konuda uzun uzun tartışmalar yaparlar. Size basit cevaplar verecek geçme sebebim ise meseleyi bildiğimden dolayı. Çünkü mesele çok basit. Allah anlayış versin, aksi halde insan güneşe bakarda görmez.
Şimdi bekliyorum ki "kafire kafir demeyen kafirdir" kaidesine bid'at diyen günümüz cahillerinin, geçmişte yaşamış olan bir alimden yaptıkları nakli seninde yapmanı. İnşeAllah bu hataya düşmezsin.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi