You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnsanlar Hakkında Hüküm Vermede Simanın Rolü Ve Hükmün Zahire Göre Verilmesi

İnsanlar Hakkında Hüküm Vermede Simanın Rolü Ve Hükmün Zahire Göre Verilmesi

Cezalı Üye
RE: İnsanlar Hakkında Hüküm Vermede Simanın Rolü Ve Hükmün Zahire Göre Verilmesi

Sana söyleyeceğim başka birşey kalmadı. Delil getirmesini bilmeyen bir kişi benim getireceğim delilleri anlamayacak ve kafasına göre yorumlayacaktır. Bunun en açık örneğini ise İbn Hazm (rh.a)'dan yaptığın nakille gördüm. Dolayısıyla seninle konuşmak seninle konuşmak bir fayda vermeyecek. Sana susmak, seninle konuşmaktan daha hayırlı. Yazdıklarımı dönüp tekrar anlayarak okumaya gayret et.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: İnsanlar Hakkında Hüküm Vermede Simanın Rolü Ve Hükmün Zahire Göre Verilmesi
Tagutları reddetmek onlardan senin anladığın manada beri olmakla yetmez. Bu şekilde bir geçersizdir. Bu şuna benzer: Allah'a söven bir kişiyi yaptığından berisin ama hala dost oluyorsun. Senin ayete verdiğin mana işte bu kadar basit ve kısır bir yorum. Halbuki tagutun her çeşidinden, her türlü beri olmak gerekirki bu şartları yukarıda zikrettim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.