Yaşım 26 yanlış hatırlamıyorsam 23 yaşımın ilk zamanlarına kadar dini ile bütün biriydim sonrasında din ile ilgili hiç bir alakam kalmadı bir isim verilmesini çok sevmesem de ateizm deniliyor.
Nasıl oldu peki.
Öncelikle küçük yaşlardan beri kilo problemi yaşayan ortaokul - lise döneminde okulda devamlı kilo muhabbeti yapılan psikolojisi tahrip olmuş bir ergenlik dönemi geçirdim. Liseden sonra kilolarımın verdiği eziyet ile kendimi eve hapsettim bilgisayar oyunlarına bağlandım 2 sene boyunca hiç evden çıkmadım gerek duymadıkça. Lise son sınıfta zorunlu stajerliğimi bir şirkette yapmıştım müdürüm inançsızdı ben oruç tutarken yanımda cinsel içerikli video izler benim orucumla dalga geçerdi o zamanlar bir sıkıntı yoktu daha sonra lise stajı bitti ve 2 yıl evde oturduktan sonra tekrar aynı yerde işe başladım devamlı din üzerine muhabbetler oluyordu bende araştırmaya başladım hayatım çok sıkıcı çok kötü çok mutsuzdum her gece yattığımda Allah'a yarın sabaha kalkamayayım lütfen yalvarırım diye dua ederdim çok uzun süre geceleri bu şekilde yattım belki de içten içe gerçekten olmasını istiyordum ama olmuyordu. Üniversiteye gitmeye karar verdim lise bitmiş ve 6 yıl geçmişti her şeyi unutmuştum dershaneye gitmem gerekiyordu. Hem okudum hem çalıştım fazla para arttırıp özel ders dahi aldım ama bu süreçte annem bana çok kötü anılar yaşattı çok fazla istekli olmama rağmen bu yaştan sonra okuma bu yaştan sonra ne olacaksın gir bir asgari ücretli işe çalış gibisinden telkinlerde bulundu bunlar benim moralimi aşırı bozdu dershaneyi dersi bıraktım evden ayrılıp başka şehre gitme fikirlerine kapıldım her yerden her şeyden kaçmak istiyordum ölmek istiyordum neden yaşıyordum ki ? sınav zamanı geldi ygs sınavına girdim sorular beni gerçekten çok zorladı ama yinede umutluydum sonuç zamanı geldiğinde bütün ipler kopmuştu çok kötü bir puan almıştım eve geldim ağlayarak duşa girdim saydım sövdüm isyan ettim defalarca artık inanmayacağımı söyledim neden tek bir istediğim bile kabul görmüyor diye sitem ettim ve artık inanmayı bırakmış biriydim bundan sonra yaptığım tek şey neden inanmadığımı kendime daha çok açıklayabilmek için bilimsel videolar izledim evrim teorisini inceledim vs vs vs
Peki neden İnanmak istiyorum ?
Öncelikle bir yaratıcının olduğunu çok açık bir şekilde görebiliyorum. onu bilmenizi isterim.
Şuanda kilolarımdan kurtuldum kilo problemim yok ve bir kız ile baya baya ilgileniyorum gerçekten kendimden bile çok seviyorum fakat sizinde bildiğiniz gibi kızların inanmayan biri ile evlenmesi kızı direk dinden çıkarıyor. Ben bu kızın benim karşıma tesadüfi olarak değilde bir mana olarak çıktığını düşünüyorum çünkü kendisi çok iyi çok güzel kalbi çok temiz ona baktığımda kendimi mutlu hissediyorum. Ama onun tutumu inanmayan biri ile olmayacağı
o yüzden ilk neden olarak sevmek istediğim kadın. Diğeri de kendimi uzun süredir bir boşlukta hissediyorum bir amacım yok hayattan aldığım bir zevk yok ne için gelip ne için gideceğimi bilmiyorum hiç olup gideceğim diye düşünüyorum çoğu zaman ama gerçekten inanabilirsem belki de hayat benim için daha farklı daha anlamlı olur.Kesinlikle yalan söylemekten nefret ederim kız arkadaşımla tanıştığım ilk günden itibaren ona dinim ile ilgili ne düşünüyorsam söyledim. Bu kadar dinine bağlı olan birini yalan söyleyip kandırabilirdim ama içim hiç bir zaman rahat etmezdi.
Neyse çok uzun bir yazı oldu ve kafam çok karışık eğer yardımcı olmak isteyen olursa soru cevap şeklinde gidebiliriz.
Yazım ve noktalama hataları olabilir kusura bakmayın.
Konum yanlış yerde olabilir gerekiyorsa doğru alana taşırsanız sevinirim.