You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İnanabilirmiyim ? Bilmiyorum..

Yeni Üye
Merhabalar,

Yaşım 26 yanlış hatırlamıyorsam 23 yaşımın ilk zamanlarına kadar dini ile bütün biriydim sonrasında din ile ilgili hiç bir alakam kalmadı bir isim verilmesini çok sevmesem de ateizm deniliyor.

Nasıl oldu peki.
Öncelikle küçük yaşlardan beri kilo problemi yaşayan ortaokul - lise döneminde okulda devamlı kilo muhabbeti yapılan psikolojisi tahrip olmuş bir ergenlik dönemi geçirdim. Liseden sonra kilolarımın verdiği eziyet ile kendimi eve hapsettim bilgisayar oyunlarına bağlandım 2 sene boyunca hiç evden çıkmadım gerek duymadıkça. Lise son sınıfta zorunlu stajerliğimi bir şirkette yapmıştım müdürüm inançsızdı ben oruç tutarken yanımda cinsel içerikli video izler benim orucumla dalga geçerdi o zamanlar bir sıkıntı yoktu daha sonra lise stajı bitti ve 2 yıl evde oturduktan sonra tekrar aynı yerde işe başladım devamlı din üzerine muhabbetler oluyordu bende araştırmaya başladım hayatım çok sıkıcı çok kötü çok mutsuzdum her gece yattığımda Allah'a yarın sabaha kalkamayayım lütfen yalvarırım diye dua ederdim çok uzun süre geceleri bu şekilde yattım belki de içten içe gerçekten olmasını istiyordum ama olmuyordu. Üniversiteye gitmeye karar verdim lise bitmiş ve 6 yıl geçmişti her şeyi unutmuştum dershaneye gitmem gerekiyordu. Hem okudum hem çalıştım fazla para arttırıp özel ders dahi aldım ama bu süreçte annem bana çok kötü anılar yaşattı çok fazla istekli olmama rağmen bu yaştan sonra okuma bu yaştan sonra ne olacaksın gir bir asgari ücretli işe çalış gibisinden telkinlerde bulundu bunlar benim moralimi aşırı bozdu dershaneyi dersi bıraktım evden ayrılıp başka şehre gitme fikirlerine kapıldım her yerden her şeyden kaçmak istiyordum ölmek istiyordum neden yaşıyordum ki ? sınav zamanı geldi ygs sınavına girdim sorular beni gerçekten çok zorladı ama yinede umutluydum sonuç zamanı geldiğinde bütün ipler kopmuştu çok kötü bir puan almıştım eve geldim ağlayarak duşa girdim saydım sövdüm isyan ettim defalarca artık inanmayacağımı söyledim neden tek bir istediğim bile kabul görmüyor diye sitem ettim ve artık inanmayı bırakmış biriydim bundan sonra yaptığım tek şey neden inanmadığımı kendime daha çok açıklayabilmek için bilimsel videolar izledim evrim teorisini inceledim vs vs vs

Peki neden İnanmak istiyorum ?

Öncelikle bir yaratıcının olduğunu çok açık bir şekilde görebiliyorum. onu bilmenizi isterim.

Şuanda kilolarımdan kurtuldum kilo problemim yok ve bir kız ile baya baya ilgileniyorum gerçekten kendimden bile çok seviyorum fakat sizinde bildiğiniz gibi kızların inanmayan biri ile evlenmesi kızı direk dinden çıkarıyor. Ben bu kızın benim karşıma tesadüfi olarak değilde bir mana olarak çıktığını düşünüyorum çünkü kendisi çok iyi çok güzel kalbi çok temiz ona baktığımda kendimi mutlu hissediyorum. Ama onun tutumu inanmayan biri ile olmayacağı Sad o yüzden ilk neden olarak sevmek istediğim kadın. Diğeri de kendimi uzun süredir bir boşlukta hissediyorum bir amacım yok hayattan aldığım bir zevk yok ne için gelip ne için gideceğimi bilmiyorum hiç olup gideceğim diye düşünüyorum çoğu zaman ama gerçekten inanabilirsem belki de hayat benim için daha farklı daha anlamlı olur.

Kesinlikle yalan söylemekten nefret ederim kız arkadaşımla tanıştığım ilk günden itibaren ona dinim ile ilgili ne düşünüyorsam söyledim. Bu kadar dinine bağlı olan birini yalan söyleyip kandırabilirdim ama içim hiç bir zaman rahat etmezdi.

Neyse çok uzun bir yazı oldu ve kafam çok karışık eğer yardımcı olmak isteyen olursa soru cevap şeklinde gidebiliriz.

Yazım ve noktalama hataları olabilir kusura bakmayın.
Konum yanlış yerde olabilir gerekiyorsa doğru alana taşırsanız sevinirim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-04-2015, Saat:09:05 PM, Düzenleyen: deltax.
...
RE: İnanabilirmiyim ? Bilmiyorum..
Anladığım kadarıyla sizin tek eksiğiniz sadece biraz sabırmış.Her insanın hayatında mutlaka kötü bir

dönem olabilir,kişi inançsız olsada olmasada bu böyle.Birde evrim teorisini bakarak bana göre Allah inkar

edilemez.Türün başka bir türe dönüşmesi ilk türün kendiliğinden meydana geleceği anlamına

gelmiyor.Allah yardımcınız olsun,inşaAllah tez zamanda hakikate kavuşursunuz.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
benim kanımca kilolarınızdan kaynaklanan bir oluşumla başlamış sorununuz...önemsiz hissetme, sevgiye ilgiye muhtaç ve kendinizde eksiklik hissedilmiş bir çocukluğun verdiği psikolojik durum

doktor gibi konuştum yaw :D

bak kardeşim dediğimiz gibi kimsenin hayatı mükemmel değil..zaten mükemmel ise bil ki daha acınacak durumdayız demektir...mükemmel ise dünya ödül ahiret ızdırap olur..

ne olursa olsun tevekkül et...bol bol ALLAH ı düşün...bir bebeğin anne karnındaki oluuşumunu araştır , öğren inan ki ağzın açık kalıyor.. bir canlının evrimleşme sonucu değil ilahi bir güçle nasıl dünyaya geldiğini gör işte o zaman Yaradana olan hayranlığın bin kat daha artıyor biiznillah gülücük

ve lütfen bunu gerçekten yap ...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kardeşim ben yazdıklarınızdan içinizdeki iman ışığının hala yanmakta olduğunu gördüm şimdi o ışığı fazlalaştırmaya kalıyor yani ruhsatınız açık biraz gayretinizle bunu halledersiniz biraz okumak burayı takip etmek eğer etrafınızda varsa bilgili kardeşlerle sohbet etmeniz sizi açacaktır RABBİM yar ve yardımcınız olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ateistler derki Din insanları ölüm korkusundan ve dünyadaki yaşanmış ve karşılık veremediğiniz taktirini öbür dünyaya bırakmış oldugunuz zulüm haksızlık ve diğer kötülüklerden insanın içini rahatlatmak için üretilmiş birşeydir.Bu çok doğru ama üretildiği kısmı hariç.Sen evrim teorisini incelediğinde ne gördün bir patlama hayatın oluşması dinozorlar onların yok oluşu insan ırkının meydana gelmesi falan filan.bunlarda bilimsel olarak şu an doğru.Ama bunun daha öncesini düşündüğün zaman ne var ?İste bu soru insanların kafasını bir balon gibi şişiriyor ve o balon bir anda patlıyor.Diyelimki büyük patlamadan önceside bulundu ya daha öncesi...Seninde Allah'ın varlıgını inkar edememenin sebebi sanırım bu.Şu anda sana yorum yazıyorum lakin ben senin yaşadığın sıkıntıları yaşamadım ama kendimi senin yerine koydugum zaman seni
bir nebzede olsun anlayabiliyorum.Benim annem kanserden vefat ettiginde 21 yaşındaydım ve bende senin gibi isyan etmiştim.Çünkü başkasının başına geldiginde taktiri ilahi olan şey kendi başımıza gelince felaket oluyor ve zannediyoruzki Allah bizi unuttu ya da bize eziyet ediyor(Haşa).Çünkü o kadar çok dua etmiştimki annem iyileşsin diye fakat olmadı.Son nefesinde yanındaydım ve son suyunu verdim ruhunu teslim etti.Daha sonra senın gibi inançsızlık başladı.1 hafta sonra radyoda okadar kanal olmasına ragmen bir sohbet dikkatimi çekti ve ben o frekansa geri geldigimde tam hatırlayamıyorum ama şöyle bir şey söylüyordu konuşan ''Anneniz öldü diye isyan etmek size yada annenize ne fayda getirecek ahirette buluşup görüşmek istemiyormusunuz.O zaman bana bu bir mucize gibi gelmisti.Bu söz benim Hayatımı kurtardı kardeşim.Seninde inşallah sevdiğin kız hayatını kurtarır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Öncelikle söze şunu söyleyerek başlamak isterim ki:
Allah kullarına zulm etmez lakin kullar kendilerine zulm etmektedirler...

Unutmakta,

Unutmakta,

Unutmaktadırlar...

Bizler kendimize zulm etmedik mi?İrade elimizde değilmiydi...

Çevrendekiler sana zulm etmedi mi?

Sen kendine zülm etmedin mi?

Başına gelenlerden ötürü sen Rabbimizi suçlayamazsın...
Sana düşen sabır idi,evet zor ama

UNUTMA Kİ

Dünya yeri bir arayış bir imtihan...Sonu ölüm...Nefsine uyup dünyada aldığın zevk sonunda boğazında düğüm...

UNUTMA Kİ

İnandım demekle kurtulacağınımı sanmıştın,imtihan edilmeden bırakılacağını...

Unutma ki

Gaye O'nu unutmamak...

Rızasına ulaşabilmek...kendini aradan kaldırmak...

Kaldır kendini aradan,çıksın ortaya Yaradan(Y.Emre)

Bir de

Darvin,Pavlov,Sigmund Freud kudüm ü nü
Çalsın bırak alsın hayvan olan cehennem ödül ü nü

Allah'ın salih kullarına vaadi cennet,

onlara mükafatı cennet,

Cezamız cennet,

Cezamız cennet

Allah salih kullarını işte böyle cezalandırır:-):-):-)

Modern fiziğin kurucusu Max Planck:
Hangi alanda olursa olsun bilimle CİDDİ bir şekilde ilgilenen herkes,bilim mabedinin kapısındaki şu yazıyı okuyacaktır:

"İMAN ET"
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-04-2015, Saat:04:06 AM, Düzenleyen: Yar!!!HârVar.
General
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ben biraz değişik yazacağım kardeşim;

bildiğimiz gibi firavun gözündeki perde kalkıp gerçekleri görünce inandım Musanın RABBİNE inandım demişti ama iş işten geçmişti

ben yazdıklarınızdan sizin imana ruhsatınızın devam ettiğini gördüm, bu imkanı değerlendirin çok aşırıya kaçmadan araştırın okuyun ve sonra değerlendirin ömür nihayetimizin ne zaman olduğunu bilmiyoruz firavun gibi geç kalmadan doğruluk eksenine girmeniz gerekiyor,

RABBİM yar ve yardımcınız olsun ben sizin engelleri aşarak vuslata ereceğinize inananıyorum dua, sabır ve gayreti birleştirerek vede özellikle samimiyetle inanarak çıkın yola RABBİM yolunuzu açık etsin inşallah selametle kardeşim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bismillâhirrahmânirrahîm
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.