You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

iman ve amel(şeyhülislam ibni teymiyye)

iman ve amel(şeyhülislam ibni teymiyye)

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: iman ve amel(şeyhülislam ibni teymiyye)
onun söylediğini dinlemiyorsan da onun naklettiği hanefi alimlerin sözlerini neden dinlemiyorsun, yani neye inanıyorsunuz ben şahsen anlam veremiyorum reyyan kardeş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ya hu hanefi olmayan adamdan hanefiliği neden dinliyim ki:D
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
nureddin yıldız mutaassıp değildir ama hanefiliğine laf ettirmez
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
reyyan adamla ne ilgisi var, hanefi kitaplarında yazıyor dediği. cübbelinin dahi önerdiği kitapların alimi mezkur alimi seviyorlar. bu nasıl hanefilik ben anlam veremiyorum. cübbelinin hanefiliği mi yoksa serahsinin, aliyülkarinin, züfer vb. hanefiliği mi hangi hanefilik de ibn teymiyye kötü?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ibni teymiyenin bir bozulmadan öncesi birde sonrası var
sonrasına bakmak lazım Wink
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
bu hanefi alimler neden bozulmadan öncesi ve sonrası vardır demiyor, reyyan kardeş. merakımdan soruyorum gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
adamı kaale almamışlar ondan :D
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
reyyan kardeş kaçamak cevap verme. övüyorlar işte kitaplarında. övmeyi hatırlayıp yermeyi mi unutmuşlar gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Faslı ünlü seyyah sefer namesinde şöyle yazmaktadır: “Dimeşk’te (Şam) büyük Hambeli fakihlerinden İbni Teymiye adında birini gördüm. Çeşitli fenlerde konuşuyordu, ancak aklı yerinde değildi. (Rihlet İbn Betute, c. 1, s. 57)

Ehli sünnetin Büyük Alimlerinden Şevkani, İbni Teymiye’ye “Şeyhülislam” denilmesinin küfür olduğunu söylemektedir.

Muhammed Buhari Hanefi (ölümü 841), İbni Teymiye’nin bidat ve tekfirini kitabında açıkça belirtmekte ve şöyle demektedir: Her kim İbni Teymiye’ye “Şeyhülislam” tabirini kullanırsa “KAFİR”dir. (Bedrü’t Tali’, c. 2, s. 260)

Ehli Sünnetin Büyük Alimlerinden İbni Hacer Mekki, İbni Teymiye’yi Sapkın ve yoldan çıkarıcı olarak anmaktadır.

Ehli sünnetin büyük alimlerinden İbni Haceri Mekki (Ölümü, 974), İbni Teymiye hakkında şunları yazmaktadır: Allah onu rezil, sapkın, kör ve sağır karar kılmıştır. Ehli sünnetin büyükleri ve Şafii, Maliki ve Hanefi çağdaşları onun düşünce ve sözlerinin fasit olduğunu tasrih etmişlerdir… İbni Teymiye’nin sözleri değersizdir. Bidat çıkaran, sapkın, sapkın edici ve mutedil olmayan biridir. Allah, ona (rahmetiyle değil) adaletiyle davransın ve bizleri onun kötü inançlarından ve gidişatından korusun. (El- Fetava’l Hadisiye, s. 86)

Ehli Sünnetin Büyük Alimlerinden Kadı Şafii, İbni Teymiye Takipçilerinin, kanının helal olduğunu söylemektedir.

Ehli sünnetin iki büyük alimi İbni Hacer Askalani (Ölümü, 852) ve Şevkani (Ölümü, 1255) şöyle yazmışlardır: Kadı Şafii Dimeşk, Şam’da şöyle bir duyuru yapılmasını emretmiştir: Her kim İbni Teymiye’nin itikadına inanıyorsa kanı ve malı helaldir. (Ed Dureru’l Kamine, c. 1, s. 147; El- Bedru’t Tali’, c. 1, s. 67 ve Mir’tu’l Cenan, c. 2, s. 242)
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-12-2013, Saat:11:15 PM, Düzenleyen: Reyyan.
Profesör
İmam-ı Süyuti şöyle yazmaktadır:

İbni Teymiye kibirliydi. Kendini beğenirdi. Herkesten üstün görünmek, karşısındakini küçümsemek, büyüklerle alay etmek âdeti idi. (Kam-ul Muarıd)
"Ey Sevgili!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.