You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İMAM RABBANİ (K.S)

İMAM RABBANİ (K.S)

Acemi Üye
RE: İMAM RABBANİ (K.S)
"... Resul size ne verirse artık onu alın, sizi neden sakındırırsa artık ondan sakının ve Allah'tan korkun..." (Haşr Suresi, 7)
Madem Allah böyle diyor bakalım resulullah alimler hakkında ne diyor?:

''el ulema-i ummeti ke embiya-i beni israil'' (ümmetimin alimleri beniisrailin peygamberleri gibidir.)Razi, Tefsir, 8/302; Neysaburi, Tefsir: 1/264; Keşfu’l-Hafa: 2/64)

''Yuzenu midadul ulemai bidimaiş şuheda...''
Kıyamet gününde âlimlerin mürekkebi ile şehitlerin kanı tartılır, âlimlerin mürekkebi şehitlerin kanından ağır gelir. (Seyûti, el Câmiu’s saiğr, nr 10026; İbn Abdilberr, Câmiu Beyâni’l- İlm, nr. 139.)

Ulema ile hem meclis ol, semada tanılasın. Müslümanların büyüklerine hürmet et, Cennette Bana komşu olasın.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)(RAMUZU'L - EHADİS)

Ebû'd-Derdâ: Ben Allah'ın Peygamberinden işittim şöyle buyurmuştu:

“Her kim bir yola girer ve onda ilim isterse, Allah onun için cennete giden bir yolu kolaylaştırır. Melekler ilim öğrenenlere, yaptıklarından hoşlandıkları için, kanatlarını gererler. Göklerde ve yerde olanlar, hatta sudaki balıklar ilim öğrenen kimseye Allah'tan yardım ve bağış dilerler. İlim sahibinin Âbid'ten (ibadet edenden) üstünlüğü, ay'ın diğer yıldızlardan üstünlüğü gibidir. Alimler, Peygamberlerin varisleridir. Peygamberler ne dinar ne de dirhem miras bırakmadılar, ancak ilim miras bıraktılar. Şu halde o ilmi alan büyük bir pay almış demektir."
1- Buhari, İlm, 10; Ebû Davut, İlm, 1; Tirmizi, İlm,19; İbn Mace, Mukaddime,17.

Daha bunlar gibi birçok hadis-i şerifi senetleri ile beraber yazabilirim ancak bukadarı kafi.Bahsedilen veya eleştirilen zatlar sabahtan akşama kadar net köşelerinde yazı yazanlar değil doğumundan ölümüne kadar Allah yolunda ilim tahsil eden zatlardır.Birini eleştiriken onun gözlüğüyle bakmak gerekir.Onun gözlüğüyle bakabilmek için onun gibi ilim tahsil etmek gerekir.Demek istediğim denk olmak gerekir.Burada eleştiren kişiler acaba kaç tefsir yazdı? Tefsiri geçelim kaç kitabı var?Onu da geçelim kaç makalesi var? Okuduğu makalelerde onun bunun ehli iman olsun olmasın biryerden bulup okudukları makaleleridir.Bir söz duyulduğu zaman kim demiş kime demiş niçin demiş hangi makamda demiş bunları bilmek gerek.İmam-ı Rabbani'ye atfedilen uzuvlarına bakınca Allah'ı görüyorum sözünü aklı kalbine inmiş kin ve hasedden körelmiş bir insan ancak şehvet anlayabilir.Ondan başka birşey de beklenmez...Ancak o uzuvlara bile baksam Allaha olan bağlılığımdan ve Allaha olan marifetimden, Orda bile Allah'ı görürüm anlaşılması pek te zor değildir sanırım.Hem avam içinde bahsi hacalet aver(çok ayıp) olan tenasul(cinsel organ) uzvunun Cenab-ı Hak için abes bir noktası yoktur.Hacalet insana bakan yüzdedir.Marifet noktasında hüccetullahil baliğa olan imam-ı rabbani bu cümle ile okadar mana ifade ediyorki o cümleyi tam anlamak için onun gibi olmak gerekiyor..Böyle herzekarane anlamak ancak acube-i hilkat olanlara yakışır.
ebu yusuf irşada erdiğini yazmışsın vahiy mi geldi sana ki irşada erdiğini biliyorsun!belde fişek dolanıp elde silah fotoğraflarıyla poz vermek ile ömrünü kuran yolunda adamış bir alime iftira etmek maharet değildir.Maharet sadece silah değildir.o cihadın bir vechesidir.Unutulmamalıki müfteri olmak gıybet tetmekten daha eşeddir. İmam-ı rabbani gibi Ulul Azm'a iftira etmek veya onun hakkında olur olmaz konuşmak sana birşey kazandırmaz.Hatta ve hatta zarar verir.Yezide lanet caizdir demek ona lanet et demek değildir.Arada büyük bir fark vardır. Canb-ı Hak ne dediğini bilenlerden eylesin.

PROTREK:
Tarikatlara girmiş çıkmış olabilirsin hatta ilim tahsil etmiş olabilirsin ancak“Her çekirdek bir ağaçtır.” sözü doğrudur. Ancak her çekirdek bir ağacın programını taşıdığı halde şartlarına uyarak ekilmezse ağaç olamaz.Bu cümleyi açık ve net anladıysan fazla yazmaya gerek kalmaz kanısındayım.

FAZLA LAF ABESLE İŞTİGAL olacağından en baştaki ayet ve ondan sonra yazdığım hadisler konunun anlaşılması için yeterli olmuştur.
yorum yokgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
kesinlikle kardeş resulullah bir çekirdek bizim için.haşr süresi her şeyi anlatıyor zaten haklısın.o zaman direkt resulullaha bağlanalım.araya aracılar koymayalım.
resulullah s.a.w ın kasdettıgı o alımler sapık alımler değil dımı kardesım.düşünsene bu kadar buyuk alım dedıgınız ınsanlar kadın uzuvlarıyla neden ornek verırkı,neden bazen ben allaha bazende allah bana dua eder derki,neden vahdeti vucut sapıklığını ortaya atarki,neden enel hak derki,melekler allahın kızları neden derki.yanı bu alımler avam tabakasını kendılerı gıbı gördüklerinden dolayımı bu cümleleri kullanmıslar.nasıl olsa avamda bızım gıbı anlarmı dıye dusunmusler.üçler yediler kırklar gıbı,kutuplar gavslar v.s ler bunlar islamda olmayan sapıkça seyler değilmidir.gökyüzünü allah yönetir ama yeryüzü bize aittir gibi sözler.rüya yoluyla hadis nakletmeler,homoseksuel menkibeler bu sofilere ait değilmidir.
bu arada sen bunların kımler oldugunu bıldıgınden sana yazıyorum.teknık anlamda senınle belkı tartısabılırız.ama dıger kardesler gıbı yapacaksan hemen bastan bu konuyada noktayı koyarım.

cihad konusunda mutlaka hadisleri okumusundur.kendimize bakalım bu konuda.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
islamda mantık vardır dıyen ahmaktır.sapıkların işidir.tasavvuf sapıkların işidir.yukarıda yazdıgım yazılara cevap verın.bu sapık alımler bu sozlerı nıye soylemıs.ilkokul sevıyesı konusmasın
ben ekmelle muhatabım.dedıgım gıbı kopyala yapıstır odedı bu dedı hemen konuyu kapatırım ekmel kardes.varsa ılmın konusalım kardes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
ey tasavvuf sofrasına oturup nasiplenemeyen zavallı!!

onca ayet ve hadislerle hala ikna olmadıysan bizim yapabileceğimiz bişey yok

tasavvufu anlamak için akıl olması lazım kişide
olmayana yapacağımız bişey yok allah hideyet versin demekten başka
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-03-2009, Saat:05:18 PM, Düzenleyen: Reyyan.
Acemi Üye
SİZE SELAM DİYORUM

Rahmân’ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, “selâm!” der (geçer)ler.FURQAN-63

Protrek kardeş sende salla bunları bunlar muvahhıdler gormemışler budıstler gıbı kendılerını takva abıdesı goruyorlar bu Allahın ıznı ıle son yazım bu sıte cahıllerın ve kendını bı b.bişey zanneden kısılerle dolu atmaca kardeşe ıns gordugumde tavsıyem kapaıtsın bu sıteyı farkında olmdan pisliğe sokturuyor mılletı
Değerliebu_yusuf, kullanıcısı Jan 2009 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
(...)
kusura bakma amaaa

bizim lazların dediği bir laf vardır varsayki onu yazdım buraya beni tanıyanlar bilir ne olduğunu

ey yumurtaya can veren güzel allahımmmm
Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-03-2009, Saat:05:59 PM, Düzenleyen: SAHRA.
Acemi Üye
ilmi konuşalım diyorsun peki buyrun:

hadislerde geçen alimler sana göre kimler?
eğer resulullaha itimadın varsa resulullahın yukarıda senetleri ile beraber zikrettiğim hadisleri nasıl yorumluyorsun?

gelelim bazı iddialarına...
İnsanlar zaten direk resulullaha bağlıdır.Aracı dediğin kişilerin içinde Resulullah da var.Siz peygamberleri Allah ile kul arasında aracı olarak görmüyorsanız ozaman teslis inancına dalmak üzeresiniz. Yok eğer söylediklerinizin ne manaya geldiğini bilmiyorsanız herşeyi kendi akıl mizanınız ile tartmayın derim.Çünkü bu terazi bukadar sıkleti çekmez!!!!
Yukarıda dediğim gibi Resulullah dini anlatmada nasıl aracı ise bizden 1500 sene önce gelen resulu da bizlere tanıttırmak için hatta o resulun getirdiği dine giren hurafeleri bertaraf etmek için alimlere bilginlere ihtiyaç vardır ki İmam-ı Rabbani de bunlardan sadece birisidir...

Şimdi birkaç hadis-i şerifi de yazacam bakalıkm bunlara ne diyeceksiniz:

"Allah, bu ümmete, her yüzyılın başında, dinini yenileyecek birini gönderecektir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Ebû Dâvud.
BU 12 KİŞİYE UYMAK BİDAT MIDIR?KAFİRLİK ALAMETİ MİDİR?)

"Ümmetim yağmur gibidir, sonu mu, yoksa başlangıcı mı hayırlıdır, bilinmez. Evveli ben, ortası Mehdi ve sonu Mesih olan bir ümmet, asla helâk olmaz."
Enes radıyallahu anh. Tirmizî.
(ORTASI MEHDİ DENEN ZAT PEYGAMBER MİDİR? EĞER DEĞİL DİYORSAN BAŞKA ŞIK YOK ALİM DİYECEKSİN. OZAMAN ALİMLER DE DİNİ ANLAMADA VE ANLATMADA BİZLERE ARACI OLMAK ZORUNDADIRLAR!!!)

Yakında size Horasan tarafından siyah bayraklılar gelecek. Kar üzerinde emekliyerek olsa da onlara iltihak ediniz. Zira onların arasında Allah'ın halifesi "Mehdi" vardır.
Ravi: Hz. Sevban (r.a.)
(İLTİHAK ETMEK DEMEK KATILMAK DEMEKTİR.YANİ ONUN ARKASINDAN ONUN DAVASINA SARILMAK DEMEKTİR.ZAMANIN ALİMİ KİM İSE ONA İLTİHAK ETMEK GEREKİR Kİ BU DA SANA GÖRE YANLIŞ OLUYOR DEMEKTİR.)

Câbir b. Semure (r.a) şöyle demiştir:
Rasûlullah (s.a)'i, şöyle buyururken işittim: "Size etrafında (tüm) ümmetin toplanacağı oniki halife gelinceye kadar, bu din ayakta kalmaya devam edecektir."
(Bu arada) Rasûlullah (s.a)'den bir söz duydum ama anlamadım, ba­bama: Rasûlullah ne diyor?" dedim. "Hepsi Kureyş'den" (buyurdu) dedi.

Mehdi konusu açmak istemiyorum misalleri akla yakınlaştımak için yazdım.mehdi denen zat ta sonuçta bir alimdir ve imam-ı rabbani de bu 12 zattan biridir. vesselam.

Gelelim senin yazdıklarına:
1-Kadın uzuvlarında sadece tenasul organı yoktur.Kendi hanımının uzuvlarına da bakabilir ki bu zaten haram veya günah değildir.Bununla birlikte Manevi alemde nederece tekamul ettiğini cahil olanlara ifham ettirmek için en uç noktayı örnek vermiş olabilir İmam-ı Rabbani.Bununla birlikte Manevi alemde terakki etmiş bir zat için karşısındakinin elbiselerden içtinab etmesine gerek yoktur.Olduğu gibi görebilir.Bunu anlaman için senin de manevi alemde tekamul etmen gerekir.Sizden şunu isteyecem.İmam-ı rabbaninin bu uzuvlarına baktım allahı gördüm cümlesinin nerde geçtiğini bana söyleyebilirmisiniz.Delilli istiyorum.Yani şu kitabında şu sahifesinde.???

2-Eğer kuran-ı kerim Allah'ın kelamı ise Cenab-ı Hak her kuranı okuduğumuzda bizlere dua ediyor demektir.Vehuvel azizul ğafur, tevvaburrahim birer örnektir.Bununla birlikte duaya örnek vermek için yazıyorum.Peygamberimiz miraca çıkınca esselamu aleyke ya resullallah diyen Cenab-ı Hakk'ın kendisidir.

3-La mevcude illa hu la meşhude illahu demekte bir meis yoktur.Zira mevcudatta yaratılan her bir mahluk hususen insanda Cenab-ı Hakkın bin bir esması temerkuz etmektedir.Bu bakımdan Imam-ı Rabbani her nereye bakarsam Allah'ı görüyorum demesinde bir yanlışlık yoktur.Çünkü kainat baştan başa Allah'ın esması ile donatılmıştır.Bizler de Allahı ancak esması ile tanıyabiliriz.Bunun aksini düşünürsek sapıklığa girmiş oluruz ki İmam-ı Rabbani'' Bizden olmayan bizim kitaplarımızı okumasın'' demiştir.Çünkü bazı akil sahipleri bunu idrak edememekte yanlış manalar vermektedir.

4-Melekler Allah2ın kızları diyen kim? İsim verir misin? delilli olsun hangi kitap hangi sahife?

5-Kutuplar, gavslar dediğin şey sadece lakaptır.Lakap Hz Ademden beri vardır..Tanınmak için manevi alemde terakkisi olan zatlara hürmet göstermek için bu lakaplar verilmiştir.Örnek vermeme gerek yoktur tahminimce..

6-Gök yüzünü Allah yönetiyor yer yüzünü bizler yönetiyoruz cümlesinin başını ve sonunu vermezseniz bektaşi gibi yaparsanız elbetteki başka manalar çıkar avamaı nas olan ezhanlar enelere düşerler.Bu gayet basit bir cümle neden boğuluyorsun ki bu cümlede.Peygamberimiz ne diyor'' eddunya alessevri vel hut'' dünya öküz ve balığın üstündedir.Bu hadisin mecazi olduğunu anlamanız gerekir aynen'' bir devlet kalem ve kılıç üzerine durur'' cümlesi gibi.

7-Eğer siz alem-i ğayba inanmıyorsanız rüya hakkında size pek birşey anlatma ihtiyacı duymayacağım. Alimlerin bir anda birkaç yerde olabildiklerini nasılki güneş kendi cisim itibari ile bir olduğu gibi herbir cisimde ayrı ayrı ısısıyla ışığıyla yedi rengi ile bulunduğu gibi manevi alemde terakki etmiş nurani zatlar da bir anda birkaç yerde buluna bilirler demektir. Gayet basit bir örnek.Onlar rüya alemi demelerindeki kasıt budur.Anlaşılmadıysa biraz daha açabilirim.Bu başlı başına ayrı bir konudur!!!

Ben sadece cihad bazındaki hadisleri değil her konudaki hadisleri okudum okuyorum okumaya da devam ediyorum inşallah.Acaba siz cihad dışındaki hadisleri okuyor musunuz.Cihad sadece silahla kılınçla değildir.İlmi cihad da vardır ki bu konuya girmeye gerek yoktur kanısındayım.Teknik anlamda tartışmanın ne anlama geldiğini bilmiyorum ama ilim noktasından yazışabilirim.

İslamda mantık vardır diyen ahmak ise mantık yoktur diyenlerin nasıl bir hamakatta olduklarını tahmin etmek istemiyorum.Mantık elbetteki vardır kainata bir bak mantıksız birşey var mıdır? Ancak şunu diyebilirsin mantık vardır ancak bazı konular bizim terazilerle çekilemediği için anlaşılması mantıksızlık gibi gelebilir.İslamiyet baştan sona delildir burhandır...

Pek fazla giremiyorum foruma çünkü vakit müsait değil arada bir girip cevap yazabilirim inşallah.

vesselam....
yorum yokgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
sırf söz verdiğim için bu cevabı yazıyorum çünkü ben bu forumda birdaha hiç bir konuda paylaşımda bulunmayacağıma dair söz söylemiştim.
cevabı reyyan kardeş versin sana.o büyük bir alim ve forumu iyi yönetiyor.sayesinde 3-5 kişi forumda paylaşımda bulunuyor.reyyan kardeş bence siz bu işi bırakın insanları küstürmeyin.ben küsmüş değilim bu arada...sadece ilmi seviye düşük bu forumda o yuzden paylaşımda bulunmayacağım.
wesselam
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.