Madem Allah böyle diyor bakalım resulullah alimler hakkında ne diyor?:
''el ulema-i ummeti ke embiya-i beni israil'' (ümmetimin alimleri beniisrailin peygamberleri gibidir.)Razi, Tefsir, 8/302; Neysaburi, Tefsir: 1/264; Keşfu’l-Hafa: 2/64)
''Yuzenu midadul ulemai bidimaiş şuheda...''
Kıyamet gününde âlimlerin mürekkebi ile şehitlerin kanı tartılır, âlimlerin mürekkebi şehitlerin kanından ağır gelir. (Seyûti, el Câmiu’s saiğr, nr 10026; İbn Abdilberr, Câmiu Beyâni’l- İlm, nr. 139.)
Ulema ile hem meclis ol, semada tanılasın. Müslümanların büyüklerine hürmet et, Cennette Bana komşu olasın.
Ravi: Hz. Enes (r.a.)(RAMUZU'L - EHADİS)
Ebû'd-Derdâ: Ben Allah'ın Peygamberinden işittim şöyle buyurmuştu:
“Her kim bir yola girer ve onda ilim isterse, Allah onun için cennete giden bir yolu kolaylaştırır. Melekler ilim öğrenenlere, yaptıklarından hoşlandıkları için, kanatlarını gererler. Göklerde ve yerde olanlar, hatta sudaki balıklar ilim öğrenen kimseye Allah'tan yardım ve bağış dilerler. İlim sahibinin Âbid'ten (ibadet edenden) üstünlüğü, ay'ın diğer yıldızlardan üstünlüğü gibidir. Alimler, Peygamberlerin varisleridir. Peygamberler ne dinar ne de dirhem miras bırakmadılar, ancak ilim miras bıraktılar. Şu halde o ilmi alan büyük bir pay almış demektir."
1- Buhari, İlm, 10; Ebû Davut, İlm, 1; Tirmizi, İlm,19; İbn Mace, Mukaddime,17.
Daha bunlar gibi birçok hadis-i şerifi senetleri ile beraber yazabilirim ancak bukadarı kafi.Bahsedilen veya eleştirilen zatlar sabahtan akşama kadar net köşelerinde yazı yazanlar değil doğumundan ölümüne kadar Allah yolunda ilim tahsil eden zatlardır.Birini eleştiriken onun gözlüğüyle bakmak gerekir.Onun gözlüğüyle bakabilmek için onun gibi ilim tahsil etmek gerekir.Demek istediğim denk olmak gerekir.Burada eleştiren kişiler acaba kaç tefsir yazdı? Tefsiri geçelim kaç kitabı var?Onu da geçelim kaç makalesi var? Okuduğu makalelerde onun bunun ehli iman olsun olmasın biryerden bulup okudukları makaleleridir.Bir söz duyulduğu zaman kim demiş kime demiş niçin demiş hangi makamda demiş bunları bilmek gerek.İmam-ı Rabbani'ye atfedilen uzuvlarına bakınca Allah'ı görüyorum sözünü aklı kalbine inmiş kin ve hasedden körelmiş bir insan ancak şehvet anlayabilir.Ondan başka birşey de beklenmez...Ancak o uzuvlara bile baksam Allaha olan bağlılığımdan ve Allaha olan marifetimden, Orda bile Allah'ı görürüm anlaşılması pek te zor değildir sanırım.Hem avam içinde bahsi hacalet aver(çok ayıp) olan tenasul(cinsel organ) uzvunun Cenab-ı Hak için abes bir noktası yoktur.Hacalet insana bakan yüzdedir.Marifet noktasında hüccetullahil baliğa olan imam-ı rabbani bu cümle ile okadar mana ifade ediyorki o cümleyi tam anlamak için onun gibi olmak gerekiyor..Böyle herzekarane anlamak ancak acube-i hilkat olanlara yakışır.
ebu yusuf irşada erdiğini yazmışsın vahiy mi geldi sana ki irşada erdiğini biliyorsun!belde fişek dolanıp elde silah fotoğraflarıyla poz vermek ile ömrünü kuran yolunda adamış bir alime iftira etmek maharet değildir.Maharet sadece silah değildir.o cihadın bir vechesidir.Unutulmamalıki müfteri olmak gıybet tetmekten daha eşeddir. İmam-ı rabbani gibi Ulul Azm'a iftira etmek veya onun hakkında olur olmaz konuşmak sana birşey kazandırmaz.Hatta ve hatta zarar verir.Yezide lanet caizdir demek ona lanet et demek değildir.Arada büyük bir fark vardır. Canb-ı Hak ne dediğini bilenlerden eylesin.
PROTREK:
Tarikatlara girmiş çıkmış olabilirsin hatta ilim tahsil etmiş olabilirsin ancak“Her çekirdek bir ağaçtır.” sözü doğrudur. Ancak her çekirdek bir ağacın programını taşıdığı halde şartlarına uyarak ekilmezse ağaç olamaz.Bu cümleyi açık ve net anladıysan fazla yazmaya gerek kalmaz kanısındayım.
FAZLA LAF ABESLE İŞTİGAL olacağından en baştaki ayet ve ondan sonra yazdığım hadisler konunun anlaşılması için yeterli olmuştur.