You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İMAM RABBANİ (K.S)

İMAM RABBANİ (K.S)

Profesör
RE: İMAM RABBANİ (K.S)
sen nakşibendi tarikatını anlamadıysan suç o tarikatta değil sendedir

ayrıca tasavvufu anlamak zaten her babayiğidin harcı değil
içinde bulunduğun halde hocaların ne demek istediğini anlamadıysan benim ne söylemek istediğimi zaten anlamassın

ne diyim allah anlama,kavrama nasip etsin kardeş
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-02-2009, Saat:10:42 AM, Düzenleyen: Reyyan.
Üye
gülücükpeki oyle olsun ama kendinizle çelişmeyin hiç zaman.
bir konuyu ortaya atarken akademik olmasada biraz araştırın.
amin allah azze ve celle bana islamı daha iyi kavrama ve anlama yeteneği nasip etsin.

cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim ederim kardeşim ben bu konuyu kendi adıma sonlandırmak istiyorum.
selam hidayete tabi olanlara olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
imam Rabbani! bir mektuptada diyorki
"tarikatta öyle bir mertebeye ulaştımki Allah ı heryerde görmeye başladım. baktığım her şeyde O'nu görüyordum. Hatta bir kadının bütün uzuvlarında tek tek Allah ı görüyordum" diyor. Subhanallah....
Değerliebu_yusuf, kullanıcısı Jan 2009 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
ilave

İmam-ı Rabbani ALLAH adına yalan söylüyor. (S.336)

Birgün Imâm-ı Rabbani hazretleri murakabe halkasında bir kırıklık' ve amellerindeki kusurlan görme hâlinde iken: "Seni ye kıyamete kadar vâsitalı veya vasıtasız seni tevessül, vesîle edenleri, senin yolunda gidenleri ve sana muhabbet edenleri magfiret eyledim" nidâsını duydu. Ve "Bunu herkese söyle" diye kendilerine emrettiler. Nitekim Mebde' ve Me'ad risalelerinde bunu bildirmiştir.
İmam-ı Râbbânî hazretlerine; "Elbette o, müttekîlerdendir" ilhamı geldi. Bunun sebebi şu idi: Birgün vefat eden oğullarından birinin ruhuna sadaka olarak bir yemek verdi. Bu arada inkisarlarının (kırıklıklarının) kendisini istilâ etmesinden dolayı buyurdu ki: "Bu sadakamızı nasıl kabul ederler. ALLAHü teâlâ sadakayı kabul hakkında; "ALLAH ancak müt-tekîlerinkini kabul eder" buyuru-yor. Bunu derken, şöyle bir nidâ geldi: "Elbette o müttekilerdendir."
İmâm-ı Rabbânî hazretlerine: "Cenaze namazında bulunduğun herkes mağfiret olunmuştur" müjdesi ilham olundu.
Magfiret olunması için hangi mezarın başına gitse, kendisine o mezarda bulunanlardan azabın kaldırıldığı ilham edilirdi.
İmâm-ı Rabbânî hazretlerine ilham olundu ve müjde verildi ki: "Senin söylediğin ve yazdığın ilimlerin hepsi bizdendir." Kendisine mahsûs olup, tereddüt ve şüphe ettiği ilimlerin doğrularını ve hakikatlerini de kendisine bildirdiler.
Değerliebu_yusuf, kullanıcısı Jan 2009 tarihinden beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum üyesidir..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
vallahi güldüm size

demekki siz imam rabbaniyi böyle tanıdınız okuduklarınızı böyle anlıysunuz vede ahkam kesiyosunuz yazık vallahi yazık

ne diyim allah hidayet versin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.