You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: İlmihal Okuyalım
Ben online değilsiniz diye yarın devam edelim dedim.Müsaitseniz şimdi de olur.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Tamam,sağ olun.Yarın öğleden sonra devam ederiz.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Tamam,sonra devam ederiz.

Bende ilk başta sabah namazı neden istisna edilmiş deyince güneş doğarken kılınan sabah namazı neden bozulur sorusunu soruyorsunuz sandım?Okumadımı ki acaba mesajımı diyecektim;ama sonradan anladımki siz sınavdaki soruyu sormuşsunuz.

Sizce neden istisna etmiş olabilirler?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Olur,düşünün.Düşünmekten zarar gelmezgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:

"Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem sabah namazının iki rek`at sünnetine diğer nâfile namazlardan daha fazla önem verirdi."

(Buhârî, Teheccüd 27; Müslim, Müsâfirîn 94. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Tatavvu, 2)

Yine Âişe radıyallahu anhâ'dan rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."

(Müslim, Müsâfirîn 96)

Yine Müslim'in bir rivayetine göre sabah namazının sünneti hakkında:

"O bana bütün dünyadan daha değerlidir" buyurdu.

(Müslim, Müsâfirîn 97)

Hadis-i şeriflere göre düşünürsek, ve Peygamberimizin (s.a.v) sabah namazının sünnetini hiç terketmediği bilgisini göz önüne alırsak, sabah namazının sünneti; sünneti müekkedelerin en kuvvetlisi ve bu nedenle Hanefilerde sabah namazı sünnetinde kıyam bir rükün sayılmış.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-12-2014, Saat:07:42 PM, Düzenleyen: Zehan.
General
Sabah namazının sünnetini arkanızdan atlılar kovalasa bile terk etmeyin.Bu hadisi unutmuşsunuz.Bu da Kütübi Sitte hadisi olması lazım.

Bu bahsedilen hadislere binaen "Hasan-ı Basri" sabah namazının iki rekat sünnetine vacip (farz) demiştir.Başka farz diyen ben şuan hatırlamıyorum.(Hasan-ı Basri İmamı Azam'dan önce doğmuş ve birçok sahabe ile görüşmüştür)

Hanefi Mezhebi bu hadislere dayanarak sabah namazının nafilesi müekked sünnettir;ama diğer müekked sünnetlerden derecesi daha yüksektir demiştir.Farza çok yakın ama farz dememiştir.Dolayısıyla sabahın iki rekatlık nafilesini diğer nafile namazlardan böylelikle ayırmışlardır.

Görüldüğü gibi bu ayırma nasla değil,akıl ile olmuştur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.