You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

General
RE: İlmihal Okuyalım
Zehan,komando okumayınca soruları hazırlamadım.Açıkçası onun okumasını beklemeden soruları sormak işime gelmiyor.Ne dersiniz bekleyelim mi bir hafta?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Bilmedigim bir bilgiydi.. cok iyi aciklamissiniz..
ben bundan sonra dikkat ediyim..
Allah razi olsun. .
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Konuyu izah edebildiğime sevindim.Zehan soru soruyor,Elisa sen hiç soru sormadın.Ben biliyorum her şeyi diyorsun sankigülücük
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Size demistim o vakitleri anliyamadim oldum olasi sizde baya guzel izah etmistiniz bana
Onun disinda aklima hicbisey takilmamisti gülücük
tabi sorularda gorecegiz (:
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ya ben bile anladıysam herkes anlar merak etmegülücük

Dikkat edersen akşam namazının vakti ne zaman biter konusunda da İmamı Azam cumhura aykırı görüş beyan etmiştir.Tabi dikkat ettiysengülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Evet yaziyordu sanki ebu yusufun gorusunun imami azamindan fsrkli oldugu dediginiz sey hakkinda,
iki yerde farklilik vardi zaten yanlis hatirlamiyorsam..
benim tekrar bi okumam lazim ustunden bi hafta gecti neredeyse unuttum okudugum cogu seyi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bunu bir yerde okumuştum.İmameyn bir konuda ittifak edip İmamı Azam'a muhalif görüş beyan ederse İmameyn'in görüşü esas alınır.Bu konuda da onu görüyoruz.Ezanlarımız İmamı Azam'a göre değil,İmameyn'e göre okunuyor.

Ama dediğim gibi ikindi namazını evde kılacak olanlar bir yarım saat kadar geciktirirse namaza titizlik göstermekten dolayı sevap alacaklardır inşaAllah.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Mesud kardeşim; Allah Razı olsun sizden, sorumu çok güzel ve açıklayıcı cevaplamışsınız.Başka bir iki yere daha baktım bu denli açıklama bulamamıştım. gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.