You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

...Revan...
RE: İlmihal Okuyalım
Ben olayı anlamadım ya. Hangi ilmihaller okunacak? gülücük
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Diyanete karar verdik.Sayfa 217 ve 240 arası.Haftasonuda sorular sorulacak işte.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Yarısını okuyabildim; bazı sorularım var:
- 2 rekat cuma namazı kılınınca öğle namazı kılmaya gerek yok, deniliyor; peki
cumaya gidenler öğle namazını tek başına neden kılıyor?
-sünneti gayri müekkedeye müstehab denmiş; sünnetten ayrılmış, bunu başka ilmihalde okumadım galiba?
başka bir iki soruyu da hatırlayınca yazarım inşallah.gülücük
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
O dediğiniz konu zühri ahir namazı ile ilgilidir.Zühri ahir nedir diye okursanız daha sağlıklı olacaktır.Kısaca açıklamak zor o konuyu.Ama o ictihadi bir konudur.Kısaca şunu söyleyebilirim:Cumayı kılan kişinin öğle namazını kılması gerekmez.Öğle namazını da kılma sebebimiz cumayı tek yerde kılmadığımızdan dolayı sıhhatında sorun gördüğümüz içindir.

Tüm ilmihallerde öyledir.Hanefi Mezhebine göre ikindiden önce kılınan nafile namaz müstehapken,öğleden önce veya sonra kılınan namaz sünnettir.

Hanefi Mezhebine göre sünnet denilince kuvvetli sünnetler akla gelir.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Teşekkür ederim, kimisi cuma hususunda darul islam meselesini karıştırıyor da sizin görüşünüzü merak ettim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Türkiye darul İslamdır,darul harp değildir.Ayrıca benim bu tarz konularda görüşüm olamaz.Bir alimin, benimsediğim görüşünü yazabilirim sadece.

Benim düşüncem şu konularda olabilir:Mesela geçen açmıştım Haşr Suresini okumakla ilgili.Bu benim görüşümdü mesela.Kimseden duymadım.

Bu arada Diyanete bu ve bunun gibi hadise uymayan uygulamalarını sordum.Konuyla alakası olmayan cevap veriyorlar.Bana göre zaten verecekleri bir cevapta yok.Konuyu biraz daha soruşturup sorumu ve Diyanetin verdiği cevabı burada paylaşacağım inşaAllah.Durum netleşmeden kurumu itibarsızlaştırmak istemem çünkü.

Ayrıca benim aklımda olan bir soruydu müstehap ve sünnet farkı.Örnekle açıklayın diyecektim.Ama soru gitti artıkgülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-11-2014, Saat:02:13 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
General
Nureddin Yıldız,Cübbeli Ahmet Hoca,Mustafa İslamoğlu,Abdülaziz Bayındır daha birçok alim cuma kılınır diyor.Kılınmaz diyen tek Yaşar Nuri Öztürk var benim bildiğim.

Cübbeli Ahmet Hoca ,"Türkiye neden darul harp değildir" konusunu açıkladığı bir video vardı sanırım,bakın isterseniz.

Benim görüşüm diye yazsaydım yine "he hoca oldun ya görüşün olur tabi" tarzı cümlelere muhatap olabilirdim.Bu sebeple izah etme gereği duydum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
Benim dediğim hocalar değil; sokaktaki insanlar.
Birisi bana şunu dedi: Burası şeriat devleti olsaydı, 2 rekat cumayı kılar çıkardık.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.