You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
İlk Namaz
Merhaba arkadaşlar, ben 15 yaşındayım. İstanbulda ikametgah etmekdeyim. Bu gece sabah namazına kadar bekledim ve ilk namazımı kıldım, duamı ettim. Fakat sormak istediğim bir nokta var, namazda sureleri çok iyi ezberleyemediğim içim biraz hatta biraz demek az olur epey kekelediğim noktalar oldu, baştan tekrarladığım felan.. Yani sabah namazını 10 dakika kadar sürede kıldım sayılır. İşin kötü tarafı günaha girmektende korkuyorum. Biraz bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ediyorum. İyi geceler, iyi forumlar..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İlk Namaz
Allah kabul etsin kardeşim..kekelemen önemli değil zamanla ögrenirsin hangi sureleri biliyorsun ? subhaneke fatiha tahiyyat bu üçü olmadan namaz olmaz...ilk önce bunları ezberlemen lazım bunların dışında bir tane kısa sureyi okuyabiliyorsan namazın kabul olur inşallah...digerlerini en kısa zamanda ezberlersin
tam olarak nasıl bilgi istiorsun ? sen açıkca yaz yardımcı oluruz...surelerle alakalı mı yoksa namaz ile mi
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Sabah namazında okuduğum bütün sureleri biliyorum fakat biraz kemküm ederek okudum. Birde rükuya varırken dediğimiz semiallahü limen hamideh'ni secdedende kalkerken arada gaf yapıp söyleyebiliyorum, heyecanlanabiliyorum. Bilgi olarak namazda kekelemek önemli midir, gaf yapmak günah mıdır bu soruları istiyorum, teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Öncelikle tebrik ederim seni. Çok doğru bir yola girmişsin. Allah daim etsin.

- ilk zamanlarda normaldir kekelemen, takılman vs... Zamanla düzeldiğini farkedeceksin. Sen biraz gayret et. Gerisini Allah a bırak.
-Namazda kuran ı kerim in herhangi bir ayetini okuyabilirsin. Mesela bir sureye başladığında onu bitirmek zorunda değilsin. Ancak namaz sureleri diye tabir edilen elemtera suresinden Nas suresine kadar olan surelerden okumaya başlarsan, başladığın sureyi bitirmek daha uygundur. Doğru olan da budur. Kelimeleri yalnış söylememeye özen göster. Gerisi gelecektir.
-Kuran ın bir mucizesi de istekli olanların çok kolay ezberleyebilmesidir. Zamanla farkedeceksin.

Önemli Not: Önemli olan namazı devam ettirmektir. Sürekli yapılan ibadet makbul dür. Haberin olsun.

Saygılarımla,
Mustafa YANAR
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.