You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İKİNDİ NAMAZININ SÜNNETİNİN FAZİLETLERİ

Profesör
İbn-i Ömer (Radıyallahu Anhuma) den rivayet edildiğine göre, Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’’ İkindi namazından önce dört rekat (sünnet) kılan kimseye Allah merhamet etsin.” buyurdu. (Ebu Davud, Tatavvu’:8 2/23, El. No:7271, Tirmizi, Mevakıtüs Salat:207, lbn-i Mace, Ikame:109, Ahmed Ibn-i Hanbel:2/118)

-Ebu Süfyan (Radıyallahu Anh) in kızi Ümmü Habibe (Radıyallahu Anha) den rivayet edildiğine göre, Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “İkindinin dört rekat (sünnet) ini kılmaya devam edene, Allah-ü Teal cennette bir köşk bina eder.”(Ebu Ya’la, Heysemi, Mecmauz Zevaid:2/225)

-Ümmü Seleme (Radıyallahu Anha) den rivayete göre, Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ‘’ikindiden evvel dört rekat kılanın bedenini Allah-ü Teala cehenneme haram eder.” bunun üzerine ben: ‘Ya Resulallah! ben senin bazı kılıp bazı terkettiğini görüyorum.” dedim. Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) : “Ben sizin hiç biriniz gibi değilim.” buyurdu. Yani ben buna devam etsem size farz kılınmasından korkuyorum. Onun için bazen terkediyorum. Amma siz terk etmeyin buyurmak istedi. (Taberani, Heysemi, Mecmauz Zevaid:2/225)

Ali İbn-i Ebi Talip (Radıyallahu Anh) den rivayet edildiğine göre Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Benim ümmetim, ikindiden evvelki şu dört rekatı kılmaya devam ede ede yer yüzünde, kesinlikle affedilmiş olarak yürüyeceklerdir.”(Taberani, Tergibu Terhib:2/9, El. 1510:830)
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: İKİNDİ NAMAZININ SÜNNETİNİN FAZİLETLERİ
-Ümmü Seleme (Radıyu Anha) den rivayete göre, Peygamber (Sallu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ‘’ikindiden evvel dört rekat kılanın bedenini allah-ü Teala cehenneme haram eder.” bunun üzerine ben: ‘Ya Resul! ben senin bazı kılıp bazı terkettiğini görüyorum.” dedim. Efendimiz (Sallu Aleyhi ve Sellem) : “Ben sizin hiç biriniz gibi değilim.” buyurdu. Yani ben buna devam etsem size farz kılınmasından korkuyorum. Onun için bazen terkediyorum. Amma siz terk etmeyin buyurmak istedi. (Taberani, Heysemi, Mecmauz Zevaid:2/225)

pekı dıger vakıt namazları ıcın aynı durum soz konusu degıl mı? nıye ogle namazı nın sunnetlerı ya da sabah nemazının sunnetı ıcın aynı durum soz konusu degıl?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bende ikindinin sünnetini kılmanın faziletli oldugunu duymuştum ama anlamadıgım halde çok üstünde durmadıgım bi mesele...sabah namazının sünneti vaciptir denir ikindininki sünnettir...o zaman sabah namazının sünnetini kılmak daha faziletli ve daha muhim...belli bir vakte kadarda sabah namazının sünnetini de kaza edebiliyoruz ama diger hiçbir vakit namazın sünnetini kaza etmiyoruz...böyle düşündüğünde en önemli sünnet sabah namazının sünnetidir...

ama şuda var bu şekilde hadisler her vakit namazlar için gecerli şimdi ben buraya ögle namazının sünnetinin faziletlerini de yazabilirim yatsının da...burda sadece ikindi yazılmış aslında hepsi ayrı ayrı faziletli hepsi ayrı ayrı önemli Resulullah (sav) her vakit namaz için aynı derecede sözler söylemiştir...

Allah hakkıyla kılabilenlerden olmayı nasip etsin
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Bende taha yusuf'un takildigi yerde takildim.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Niyetin cevabına icap eden ALLAH'tır.Biz yapalım Elbette ALAH herşeyi hakkıyla bilendir.Bunları bilmekle ve uygulamakla gevşeklik etmeyelim ama takılıda kalmayalım...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ikıindi namazı sünneti öğlenin sünneti ile aynı statüde değil, peygamberimizin uygulaması böyle tabi hikmeti nedir bir bilgim yok.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Bazı sünnet bildiğimiz namazlar, Peygamber döneminde yoktu. Bu yüzden onlar hakkında fazilette yok..mesala yatsı namazından önce kılınan 4 rekat sünnetin sahih bir kaynağı yoktur.. haliyle fazileti de olmaz..
ikindi hakkında bildirilen faziletlerin bazısı öğlen hakkında da var.. hatta bazı ikindi şeklinde gelen rivayetler öğlen hakkında olabilir.
sabah namazının sünnetini zaten kılacan diğerlerinde teşvik var..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-07-2013, Saat:05:23 PM, Düzenleyen: kalemşör.
Forumun Uykucu Ninesi
Bende ikindiyi kilacaktim konuyu gordumgülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.