bir gün kurnaz olan arkadas diger arkadasının yanına giderek işlerinin bozuldugun söyler ve kandisinden borc para ister samimi dostu onu hıc kırmaz ve elindekı butun parayı arkadasına verir arkadası bu parayla işlerini düzeltir
bir süre sonra kurnaz olan yine arkadasının yanına gider ve evlenmek üzere oldugu nişanlısını cok beyendiğini ve ondan vaz gecmesını soyler arkadası cok sasırır ne dıyecegını bılemez fakat aralarında okadar kuvvetli bir sevgı vardırkı arkadasına hayır dıyemez ve nişanlısından vaz gecer
zaman içinde saf olanın işleri bozulur ve birden dostu aklına gelir ben ona sıkıstıgına ıyılık yapmıstım dıyerek arkadasının iş yerıne gıder ve çalısması için ona iş vermesini ister fakat arkadası ona iş vermez bizimki pişmanlık ve üzüntü içinde geri döner yinede arkadasına kızamaz
bir gün sokakta dolasırken yanına hasta ve yaşlı biradam yaklasır fakir oldugu iin ilaç alamadıgı söyler bizimki adamcagıza acır istedigi ilaçları alır evine götürür ve sohbet ederler kısa bir süre sonra yaşlı adamın öldügünü duyar yaşlı adam cok zengindir ve bütün mirasını bizim safa bırakmıştır
bizim safta birazda sevdigi dostuna olan kırkınlıgıyla dostunun işyerinin karsısında bir ev alır ve oraya yerleşir bir gün evinin kapısı yaşlı bir kadın çalar yaşlı kadın çok aç oldugunu ve ona yiyecek bişeyler vermesini ister bizimki kadını içeri alır karnını doyurur kimsesi olmadıgıı ögrendigi kadına bu evde birlikte yaşayalım sen evin işlerini ve yemeklerini yaparsın der yaşlı kadın hiç düsünmeden kabul eder.
bir süre sonra yaşlı kadın bizimkine kendine uygun bi kız bulup evlenmesini söyler bizim saf öyle nasıl bulacagını kendısının tanıdıgı olmadıgını söyler yaşlı kadınsa ona uygun bi kız oldugunu isterse görüştürebilecegini söyler.
ve görüşmeler sonucunda evlenmeye karar verilir dügün davetiyeleri basılır bizimkisi kırgın oldugu halde cok samimi dostunu yine unutamamıştır onada davetiye yollar
ve düğün günü gelir çatar saf adam dügün salonunda bişeyler söylemek istediğini söyleyerek mikrofonu eline alır başlar anlatmaya
birzamanlar cok samimi bir dostum vardı birgün işleri bozulunca benden borc para istedi elimdeki bütün parayı verdim evlenmek üzere oldugum nişanlımı cok beyendiğini söyledi ondan vazgecmemi istedi içim kan aglıyarak ondanda vazgeçtim çünki biz gercek dosttuk onun üzülmesini istemedim ve işlerim bozuldugunda onun fabrikasına giderek bana iş vermesini istedim ama oo bana iş vermedi yinede arkadaşıma kızmadım çünkü biz gerçek dosttuk
bu konusma üzerine kurnaz olan arkadaş daha fazla dayanamaz ve mikrofonu eline alır oda başlar konusmaya benimde bir zamanlar çok sevdigim bir dostum vardı işlerim bozuldugunda ondan para istedim btün parasını verdi sonra ondan nişanlısını istedim üzelerek nişanlısındanda vaz geçti ama nişanlısını istememim nedeni okadının arkadasıma layık olmamasıydı kendisi cok saf oldugu için arkadasımı okadından ancak bu sekilde kurtardım. işleri bozuldugunda benden iş istedi en iyi arkadasımı kenddi emrimde çalıştıramazdım o yüzden iş vermedim günün birinde karşılastıgı yaşlı adamsa benim babamdı babam ölmek üzereydi ve onu arkadasımın yanına ben yolladım ve mirasını ona bıraktırdım evine gelen dilenci kadınsa benim annemdi ona bakıp iyi yaşamasını saglaması için gönderdim ve su anda evlendiği kız ise benim kız kardeşim onu arkadasımla evlenmesine ben ikna ettim degerli misafirler işte biz böyle dostuz......

giderayak işlerim var bitirilecek,