You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İftitah Tekbirini Nasıl Alıyorsunuz?

İftitah Tekbirini Nasıl Alıyorsunuz?

General
RE: İftitah Tekbirini Nasıl Alıyorsunuz?
Hiç düşünmedin mi acaba ellerimi kaldırırken mi alacağım,yoksa ellerimi kulak hizasından indirirken mi alacağım diye?Benim aklıma çok takılıyordu bu konu.Gerçi ben her şeye dikkat ederim.Yaptığım her şeyi bir kitapta görmeliyim.İmamları gözlemliyordum,kimisi ellerini kaldırırken tekbir alıyordu,kimisi kulak hizasından indirirken.İlmihallere bakıyordum bu konuda bilgi de göremiyordum.Mal gibi kafamdaki soruyla kalıyordum yanigülücük

Sonra fıkıh kitaplarını okumaya başladım.Orada gördüm bu bilgileri.Dediğim gibi Hidaye ve Mebsut'ta gördüm.Diğerlerinde de vardır büyük ihtimal.Ayrıca Mebsut profilimdeki Hocanın tercüme ettiği kitap,bahsetmiştim hani daha önce.O işte.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
düşünmedim çünkü herkeste aynı şekılde goruyorum cevremdekı kaldırdığımda omuz hozasındayken allahuekber demeye başlıyorum
kızma bana gülücük
ben ayrıntılara takılan birisi değilim çünkü .
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bak şimdi de omuz hizamdayken Allahuekber demeye başlıyorum diyor.Ya sen ellerini kaldırırken mi Allahu ekber demeye başlıyorsun,yoksa omuz hizana kadar kaldırıp,elini indirmeye başladığın sıra da mı diyorsun?

Elisa varya bir konuyu elli kere ilk defa sana yazıyorum ha.Sen nasıl yapıyorsun düzgünce bir yaz Allah aşkınagülücükKızmam;ama bir türlü anlatamıyorsun yaptığını.

Biz anadan-babadan-çevreden görmeyle mi din öğreneceğiz Elisa Hanım?
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-11-2014, Saat:10:02 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
bana uygulattın ya kaldırıp helal olsun :D
kalktım denedım ve farkettm kı omuz hızama kaldırınca demeye baslıyom, diyom.. sonra elleri bağlıyom üzgün
Ey Fukara Yüreğimin,

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bak ne güzel uygulattım sana işte.Hatta kalkmışken abdest alıp iki rekat namaz kılıp,sevabını bana yollayaydın.hýms

Tamam şimdi anlaşıldı işte.Çoğunluğun görüşüyle amel ediyormuşsun.Tamam böyle devam et tamam mı.ifade
Bunu ilk beğenen sen ol.
yanlışmı yapıyorum yoksa doğrumu
Ey Fukara Yüreğimin,

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Diğer şekil yapsan yani ellerini kaldırırken demeye başlasan da yanlış olmaz,uyguladığın şekilde yanlış olmaz.Çünkü iki görüşte Mezhepte vardır.Ayrıca bu farklılık aynı hadisi farklı yorumlamaktan kaynaklanıyor.Yani iki uygulamanın da birbirine pek üstünlüğü yoktur.Ama Mezhebin ve cumhurun görüşünün o olması sebebiyle ben öyle uyguluyorum.Hem daha çok hoşuma gidiyor öyle.

Sence neden bu farklılık var.Yani tekbiri ne zaman almaya başlayacağız konusunda.gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-11-2014, Saat:10:17 PM, Düzenleyen: ibni-mesud.
ben orasını bilemiyorum ama şöyle bişey var bazıları dikkatimi çekiyo çok hızlı kılmak için
nıyet edıyo hemen allahu ekber yanı eller aşağıdayken ve tekbırmı alıyosun nıyetmı edıyosun yanı bellı olmuyo hakkını veremıyosun namazın
en guzelı nıyet edıp eller omuzdayken tekbır getirmek
yavaşça ve usulüne gore .
Ey Fukara Yüreğimin,

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.