You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ic huzursuzluk ve korku

Ic huzursuzluk ve korku

Yeni Üye
Ic huzursuzluk ve korku
Selamunaleyküm,

yaklask 5 yildir icim cogu zaman huzursuz. korkuluyum. icimden hic birsey yapasim gelmiyor. tüm gün yatakta yatabilirim. tembellik desem olmuyor. cünki icim cogu zaman huzursuz. korku. endise. kafamda hep vesveseler.

anlamiyorum neden böyleyim. doktora gittim yardim etmedi bana.

namaz kilmiyormuyum diyemi bu durumdayim? ama cok namaz kilmiyan insan var neden ozaman onlar bu durumda degil?
dinimden uzakmiyim diyemi böyleyim? ama burdada aklima gelen soru su: dininden cok uzak olan insan var. neden onlarda ayni durumda degil?

durumumu anlatmak icin saatlerce yazabilirim. ama yinede kisa tutmak istiyorum okumaya üsenen olmasin diye.

bana bir fikir verebilirseniz cok sevinirim. yurt disinda yasiyorum burda dini konularda danisacak pek kimse yok
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ic huzursuzluk ve korku
aleykümüselam

iç huzursuzluğun en başlıca sebeplerinden biri maneviyat eksikliğidir tabiki şunda niye yok bunda niye yok tesellisi ise kuruntudur
bir besmele çekmek bile insana manevi açıdan rahatlamasına vesiledir

ben size muavvizeteyn duaları olan felak ve nas surelerini sıkça okumayı tavsiye ediyorum bütün sıkıntılarınızdan ALLAHA sığınmış olursunuz

ayrıca namaz ve diğer ibadetlerle tedaviyi tamamlamış olursunuz ancak çok fazla derinlere dalmadan yeteri miktarda yapmanız kafi

bende varda diğer insanlarda niye yok sorusunuda kafanızdan atın çünkü sizden çok daha sıkıntılı insanlar var türlü türlü dert ve problemleri olanlar var onlarda varda sizde neden yok denilir mi?

son olarakta dua etmenizi aklınıza geldikçe küçük dualarla içinizden gelen şükğr ve niyazlarla devam etmenizi tavsiye ederim mesela evden çıkarken ALLAHIM günümü rahat geçirmemi sıkıntılarımdan kurtulmamı nasip etle diye güzel bir niyetle evden çıkabilirsiniz.

şifa RABBİMDENDİR dualarımızla kardeşim selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
birde özellikle devamlı Besmele okumaya devam edin Bismillahirrahmanirrahim her işe başlarken mutlaka okuyun faydasını göreceksiniz. Ama iman samimiyet teslimiyet çok önemli bunu da unutmayın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-06-2016, Saat:12:13 PM, Düzenleyen: duadaş.
Profesör
Anlatmak istediği mesela "yurtdışındaki insanların çogu hristiyan veya dinsiz bunların içi daralmıyor da benim niye daralıyor maneviyattan olsa herkes sıkıntı içinde olur" bence

maalesef yurtiçi yurt dışı farketmiyor yurt dışındaki insanlarında içlerinde aynen bizim burda olduğu gibi içi daralan sıkıntılı mutsuz çok ama çok insanlara var hemde sayılarıda oldukça fazla

mesele yurt içinde veya yurt dışında olma meselesi değil mesele neden iç huzurun olmadığı vede sıkıntılı olduğu meselesi konuyu bu şekilde ele almak daha güzel olacak

kişi isterse dünyanın bir ucunda olsun isterse istanbulun göbeğinde sultan ahmet camisinin yanında olsun bi haberse ne farkeder yurt dışında olup ta öyle güzel dini yaşayan müslüman kardeşlerimiz varki

kusura bakmayın muhalefet amacıyla yazmadım ama gerçekten konu bütünsel genel olarak düşündüm ben ama yinede uyarınız için teşekkürler yazdıklarımın da yararlı olacağına inanıyorum
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-06-2016, Saat:03:27 PM, Düzenleyen: duadaş.
Yeni Üye
cevaplariniz ve yorumlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar.

bende bu huzursuzlugumun nedenini bilmiyorum. mutlu olamiyorum. icim hep skinti.

bunun nedeninide bilmiyorum malesef.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.