You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

İbadet ve Gözyaşı

İbadet ve Gözyaşı

General
İbadet ve Gözyaşı
İbadet ve Gözyaşı

Mesnevi’de okuduğum “Bize, seni zikretmemize izin verdiğin için…” ifadesi beni kalbimden vurdu… Zaman durdu. Her şey durdu… Nerde Allah’a kerhen ibadet etmek, nerde “zikre izin verdiği için” Allah’a hamd etmek… Allah’ın O’nu zikretmemize izin verdiğini hiç düşünmemiştim, doğrusu… Biz öğrendik ki ibadet etmez isek Allah bizi cehenneme atacak! Anlıyorum ki, Allah boyasıyla boyanmak için önce bir Evliyaullah boyasıyla boyanmak şart… Ben Allah’ı çok sevdiğimi sanırdım.. Ama Mevlâna’nın Hakk sevgisini ve Hakk’a edebini görünce, önce şaşırdım, sonra kendi sevgimi unuttum... Suyumdan, testimdeki suyumdan utandım.
Kendini unutup da, bir velinin aşkına tutulmak ne güzel!… O aşktan bize haber veren, haberdar olmamıza izin veren Allah’a hamd olsun!
Bütün ibadetlerin amacı Hakk’a kavuşmaktır. Bu açıdan bakıldığında, ibadetler amaç değil, araçtır. Kimi anlayarak, kimi anlamayarak; kimi taklitle, kimi alışkanlıkla yapar ibadetlerini.. Ancak, ibadetler içinde birisi vardır ki, Hz. Mevlâna’nın ifadesiyle, “onun olduğu yer yeşerir!” Oraya rahmet iner.
O, taklidi mümkün olmayan bir ibadettir.
Allah sevgisi…
Allah korkusu…
Allah hasreti…
Hasreti…
Hasret…
Çokça hasret…
Yine hasret…
Gene hasret!
Hasret ibadetidir o… Alâmeti gözyaşıdır.
Namazın, orucun taklidi olur da, hasretin, sevginin, gözyaşının taklidi olabilir mi?!
Olmaz elbet!
Bu ibadetin, gözyaşının müjdesi, ecri, mükâfatı nedir?
O, bunu hakaret kabul eder. Ağlayan göz hiç karşılık bekler mi?!
İşte, bu yüzden, o, belki de en makbul ibadettir ve inş müjdesi, mükâfatı Hak’la vuslattır. Cennet, huri, ilim, bilgi değil!
Ağlayan göz kalbi yumuşatır. Ve ancak yumuşak bir kalbin gözü ağlar. Göz ve kalp beraberdir. Allah kalp katılığından muhafaza buyursun!
Eğer ki insanın kalbi katı ise, onun muhteşem beyni ne gibi fikirler üretir?! Beyin de kalbe bağlanmamış mıdır?
Nerde su varsa, orda yeşillik vardır, HAYat vardır. Bütün cennet tasvirleri akarsularla çevrili yeşillikler değil midir?
“İnsanda bir organ vardır. Eğer o sağlıklı ise bütün vücut sağlıklı olur; eğer o bozulursa bütün vücut bozulur.. Dikkat edin, o kalptir.” Hz. Muhammed (s.a.v).
[color=#0000CD]

Meryem IRMAK
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 13-07-2009, Saat:06:44 PM, Düzenleyen: konyevi.
Forumcu
RE: İbadet ve Gözyaşı
sağol çok guzelmış
Faniyim fani olanı istemem Acizim aciz olanı istemem Ruhumu Rahmana teslım eyledim gayrı istemem....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.