Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hristiyanlık ve İncil!!!
Hristiyanlık ve İncil!!!

Ne olacak yani?uzay mekiği yapıp marsa mı gideceğiz bunları tartışarak ya da neyime yarayacak? Amaç yok bişe yok. Bunları araştıracağına git iki bilimsel makale oku birşeyler öğren daha iyi bence.
1-)Öncelikle Hak kelamının arasına beşer sözünün katıldığını söylüyorsunuz.Öncelikle Hristiyanlığı ele alırken ki metodu belirlemeliyiz.Metodumuz bir Müslüman gözüyle bakmak mı olmalı yoksa adaletli bir yaklaşımla gerçeği sorgulamak mı olmalı(Dikkat ederseniz objektif demiyorum.İnançlı bir müslümandan objektif değil adaletli olmasını ummak daha mantıklı geliyor.)
Hristiyanlık, zaten kendisinin bir kitap dini olduğunu söylemez.İslamiyet’teki gibi bir kutsal kitabın vahiy yoluyla İsa Mesih’e indirildiğine inanmaz.Hristiyanlık’ta asıl olan Kutsal Ruh’tur(Bildiğim kadarıyla bu Cebrail değildir.Bu konuda yanlış anlaşılma olmasın.).Kutsal Ruh’un esinliği sayesinde Hristiyanlık bir kitap dini değil,söz dini aslında en doğru tabirle müjde olarak yayılmış ve bu müjdeyi insanlara doğru bir şekilde anlatmak için Hristiyan alimler tarafından çeşitli yazılar kaleme alınmıştır.Bunun içinde çeşitli mektuplar ve tanıklıklar Yeni Ahit’i oluşturmuştur.Yani işin özeti Hristiyanlık inancında İsa Mesih’e bir kitap inmemiş zaten İsa Tanrı’nın yaşayan sözü olduğu için böyle bir kitaba ihtiyaç kalmamıştır.Daha sonra İsa’nın müjdelediği kurtuluş müjdesi çeşitli tanıklar ve bu tanıklarla yaşayan Kutsal Ruh’un yardımıyla yayılmıştır.
Eğer ki günümüzdeki Yeni Ahit’te İiahi kaynaktan kaynaklanmayan ve beşer sözü içeren bir kısım varsa bu konudaki kanıtınızı beklemekteyim.Aksi halde ekleme yapıldı demek çok yetersiz kalmaktadır.Aynı zamanda Deutokanon ve Kanon tartışmasına gireceksek tamam, bu konuda Hrsitiyanlara ciddi sorularım olacak zaten ve bu konudaki tenkitinizi beklemekteyim ama istediğim kanıt gidin kitapçıya bakın değil, yayın evini ismini-yılını-hangi mezhebe veya öğretiye mensup olduğu gibidir.O zaman işte elimizdeki belgenin gerçekliği konusunda bir tartışma yürütebiliriz.
2)-Bu arada ne Müslümanım ne Hristiyanım.Sadece adalete dikkat ederek Tanrı’nın yolundan gitmek isteyen bir insanım.
3)-İncilin tefsirinin değiştiğini söylemektesiniz.Bu iddianıza kanıt sunabilir misiniz?Aksi halde Hristiyanların her zaman öne sürdüğü bir Kutsal Ruh’un esinliği var ki (Kutsal Ruh’un ne kadar önemli olduğunu biraz Hirstiyan inancına bakarak görebilirsiniz.) o bunu dedi biz şunu dedikten öteye gidemeyecek bir paradoksun içinde kalırız.
4-)Kuran’ın diğer bütün kitapları ihtiva ettiğini söylemiştiniz.Öncelikle şunu söylemeliyim ki Tevrat Zebur ve İncil arasında aslında en kısa ifadeyle Eski Ahit ve Yeni Ahit arasında Hristiyanların iddiaları bir uyum olduğudur.Birazdan yazacağım ayetler ile de bu iddiayı özellikle sormak istiyorum.En dikkat çekici iddiada şudur ki, Eski ve Yeni Ahit’in birbirini tasidk ederek ilerlediğidir.Eski Ahit bir mesihin geleceğinden söz eder ve Yeni Ahit’te bu vaat tamamlanır.Dikkat edilirse bir daha İsmail sorundan bir peygamber çıkacağı veya son peygamber gibi kavramlar yer almaz.Birbirleriyle bir uyum içinde ilerler.
Mezmurlar 22’de ‘Tanrım Tanrım beni neden terk ettin.’ cümlesi geçer.Mesih İsa bunu çarmıhta söyleyerek bu peygamberliğin kendisini ifade ettiğinin bize göstermemiş midir? Bu peygamberlikte acı çeken, işkence gören, ölüme sürüklenip elleri ve ayakları delinen (Bu kısma çok dikkat etmenizi rica ediyorum.Elleri ve ayakları delinen ifadesi kullanılıyor.Açık açık çarmıhtan söz ediliyor.İslamiyet’te çarmıh inancı yok diye biliyorum.Aynı zamanda bu yazılar çarmıh cezası olmadan önce yazıldığı söyleniyor.) ve insanların kıyafetlerini kura çekerek paylaştıkları bir adam anlatılır. Mesih İsa'dan başka kimse bu tür olayları harfi harfine yaşamamıştır.
Yeşaya 53
Bu kısım fazla uzun. Okumanızı tavsiye ederim. Seçilmiş bir kişiden bahsediliyor. Bu kişi kendi rızası ile ölüme gidiyor ki insanların suçları ve günahları silinsin. Dikkat edilmesi gereken bir nokta insanların suçları ve günahlarının silinmesi geçiyor.Aynı zamanda bu kişinin kendine zulmedenler için bile dua ettiği belirtiliyor. Yahudiler bugün bu ayetleri İsrail'e maletse de birçok erken dönem Hahamları bu ayetleri Mesih'e yakıştırdığı söyleniyor.Kesinlikle okumanız gereken ayetlerden.
Daniel 9:26
Meshedilmiş olanın öldürüleceğini söyler. Mesih kelime anlamı olarak doğrudan meshedilmiş olan demektir.İslam inancında İsa peygamber ölmemiş onun yerine Yahuda İskariot öldürülmüştür.
Yeşaya 42
Gelecek adamın halka Antlaşma olacağından bahsedilir. (Dikkatinizi çekerim antlaşma yapmaktan bahsedilmiyor.Gelecek olan bizzat antlaşma olacak.) Böyle bir şeyi iddia eden Mesihten başka kimse olmamıştır.(Kitab-ı Mukaddes’in Eski ve Yeni Antlaşma olarak ayrılır.)
5-)Burada başka bir iddiadan bahsetmek istiyorum.Müslüman alimler kutsal kitapların metinlerinin insan tarafından değiştirilme teorisine ‘tahrif-i lafzi’ derler. İşin ilginç tarafı, islamiyetin ilk yüzyıllarında hiç bir yazar ya da alim, bu tahrif teorisini kabul etmedi. Al-Tabari (855), Amr al-Hakiz (869), Buhari (810-870), Al-Mas'udi (956), Abu Ali Hüseyin Bin Sina (1037) gibi, islamiyetin en büyük alimlerinin hepsi ‘tahrif-i lafzi’ teorisini redettiler. Yahudilere karşı, “Tevrat ve Zebur’daki sözlerin anlamını çarpıtıyorsunuz” diye suçlamalar oldu, ama kimse ‘tahrif-i lafzi’ yapıldı diye söylemedi.
Bu teori ilk olarak ancak Muhammed Peygamber’den 400 yıl sonra İbn Hazm adlı bir müslüman alim tarafından ortaya koyuldu. İbn Hazm 994–1064 yılları arasında Al-Andalus, yani İspanya’daki Kordoba kentinde yaşadı. 38 yaşına kadar vezir olarak değişik halifelerin altında görev yaptı ve ortaya çıkan iç savaşlarında sert bir asker olduğunu kanıtladı. Ondan sonra kendini kitap yazmaya verdi. Kutsal Kitapl’la Kuran’ın arasındaki çelişkileri yazılı olarak ilk ortaya çıkaran o oldu. Ve bu çelişkileri ortadan kaldırmak için yukarıda gösterdiğimiz yola başvurdu: 1. Kuran’la Kutsal Kitabın arasında çelişkiler var - 2. Muhammed Tevrat, Zebur ve İncil’e saygı göstermemizi söyledi - 3. Kuran doğru olmalı. Onun için tek bir sonuca varabildi: Tevrat, Zebur ve İncil Muhammed’in zamanından sonra değiştirilmiş olmalı. İbn Hazm’ın ölümünden sonra onun teorisi müslüman yazarların arasında gittikçe popüler oldu ve bugüne kadar sanki tarih boyunca müslüman alimlerin anlayışı buymuş gibi gösteriliyor. Halbuki, gördüğümüz gibi, bu en başta öyle değildi.
6-)Bu kısımda domuz eti meselesini açıklamak istiyorum.Yazdığım ayetleri rica ediyorum ön yargıyla yaklaşmadan okuyun.Bu ayetlerde bizzat İsa konuşurve İsa kendi ağızından haram yiyecekler konusunda Yasa hükmünü kaldırır :
Töre mi, Tanrı’nın Sözü mü?
15Bu sırada Yeruşalim’den bazı Ferisiler ve din bilginleri İsa’ya gelip, “Öğrencilerin neden atalarımızın töresini çiğniyor?” diye sordular, “Yemekten önce ellerini yıkamıyorlar.”
3 İsa onlara şu karşılığı verdi: “Ya siz, neden töreniz uğruna Tanrı buyruğunu çiğniyorsunuz? 4 Çünkü Tanrı şöyle buyurdu: ‘Annene babana saygı göstereceksin’; ‘Annesine ya da babasına söven kesinlikle öldürülecektir.’ 5-6 Ama siz, ‘Her kim anne ya da babasına, benden alacağın bütün yardım Tanrı’ya adanmıştır derse, artık babasına saygı göstermek zorunda değildir’ diyorsunuz. Böylelikle, töreniz uğruna Tanrı’nın sözünü geçersiz kılmış oluyorsunuz. 7-8 Ey ikiyüzlüler! Yeşaya’nın sizinle ilgili şu peygamberlik sözü ne kadar yerindedir:
‘Bu halk dudaklarıyla beni sayar,
Ama yürekleri benden uzak.
9 Bana boşuna taparlar.
Çünkü öğrettikleri, sadece insan buyruklarıdır.’ ”
İnsanı Kirleten Nedir?
10 İsa, halkı yanına çağırıp onlara, “Dinleyin ve şunu belleyin” dedi. 11 “Ağızdan giren şey insanı kirletmez. İnsanı kirleten ağızdan çıkandır.”
12 Bu sırada öğrencileri O’na gelip, “Biliyor musun?” dediler, “Ferisiler bu sözü duyunca gücendiler.”
13 İsa şu karşılığı verdi: “Göksel Babam’ın dikmediği her fidan kökünden sökülecektir. 14 Bırakın onları; onlar körlerin kör kılavuzlarıdır. Eğer kör köre kılavuzluk ederse, ikisi de çukura düşer.”
15 Petrus, “Bu benzetmeyi bize açıkla” dedi.
16 “Siz de mi hâlâ anlamıyorsunuz?” diye sordu İsa. 17 “Ağza giren her şeyin mideye indiğini, oradan da helaya atıldığını bilmiyor musunuz? 18 Ne var ki ağızdan çıkan, yürekten kaynaklanır. İnsanı kirleten de budur. 19 Çünkü kötü düşünceler, cinayet, zina, fuhuş, hırsızlık, yalan yere tanıklık ve iftira hep yürekten kaynaklanır. 20 İnsanı kirleten bunlardır. Yıkanmamış ellerle yemek yemek insanı kirletmez.’
Museviler bir tek Domuz etini yemiyor değillerdi.Levililer 11. bölümde domuzun hangi hayvanlarla birlikte yasaklandığını görelim:
RAB Musa'yla Harun'a şöyle dedi:"İsrail halkına deyin ki, 'Karada yaşayan hayvanlardan şunların etini yiyebilirsiniz:Çatal ve yarık tırnaklı, geviş getiren hayvanların tümü.Ancak geviş getiren ve çatal tırnaklı olan hayvanlardan etini yememeniz gerekenler şunlardır: Deve geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.Kaya tavşanı geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.Tavşan geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.Domuz çatal ve yarık tırnaklıdır, ama geviş getirmez. Sizin için kirli sayılır. Bu hayvanların etini yemeyecek, leşine dokunmayacaksınız, sizin için kirlidir. (Levililer 11:1-8)
Hristiyanlık inancına göre YHV’in halkı olan İsrail, bütün ulusların kurtuluşu için gelecek olan mesihe hazırlanır.Bu hazırlığın amacı mesihin çıkacağı toplumu eğitmek ve mesihin çıkışına uygun hale getirmektir.Tekrardan söylüyorum,Yahudilerin zihniyeti Yasa’nın yani Şeriat’ın insanın kurtuluşundan insanın Yasa için yaşar bir konuma gelmesine evrilmiştir.Yani Yasa’nın emrettiği AMELLERİN NİYETİ UNUTULMUŞTUR.Peki bu amaç ve hazırlık ne içindir?Neyin anlaşılması içindir?Bu kısmı anlamanız için size Recmden örnek verebilirim.Musevilerde Recm vardı.Recm neden yapılır peki?Toplum ahlakını korumak için yapılır.Peki neden toplum ahlakı önemlidir.Çünkü bu toplumda senin çocukların,annen,baban ve gelecek kuşaklarını eğitecek kültür yaşar.Peki en temel soru NEDEN BU SAYDIKLARIM BU KADAR ÖNEMLİDİR?Çünkü biz kızımızı,oğlumuzu, hatta doğmamış torunlarımızı severiz.Dikkat edin Sevgi.İncil’e göre İsa kendisine getirilen ve recm edilmesi gereken kadın için ne demiştir bilir misiniz?İlk taşı günahsız olanınız atsın.Çünkü herkesin günahı vardır.Ve kurtuluş İsa Mesih ile olur.Ve artık bu kurtuluşla Tanrı sevgisi içinizde yaşayacaktır.AMELLER ARTIK SEVGİYE ULAŞMADA ARACI OLMAYACAKTIR.TANRI SEVGİSİ VE KURTULUŞ İÇİN YASA ORTADAN KALKMIŞTIR.İMAN İLE HEM KURTULUŞ HEM DE SEVGİ KALBİMİZE İŞLEYECEKTİR.Bu yüzden Yasa’nın gerekliliği ortadan kalkmış iman yeterli hale gelmiştir.Elbetteki zina serbest olmuş gibi bir şey demiyorum,dediğime örnek günahların affedilmesi için kurban kesilmesidir.(İslam’dakinin aksine Museviler kurbanı günahların affedilmesi için keser.)Burada yanlış anlaşılma olmasın.Mesihe iman ile gereksizleşen ameller kalkmıştır.
Yazı çok uzun oldu farkındayım sürç-ü lisan yaptıysam affola. Denilmesi gereken daha bir sürü şey var.Adım adım hepsine cevap yazmaya çalışacağım.Sizin de kabul edeceğiniz düşündüğüm bir ayet ile yazımı noktalamak istiyorum.’...Gerçeği bileceksiniz ve gerçek sizi özgür kılacak”.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi