You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hristiyanlık batıl din(Tahrip edilmiş)

Hristiyanlık batıl din(Tahrip edilmiş)

Yönetici
RE: Hristiyanlık batıl din(Tahrip edilmiş)
Alıntı:İman edenler; yani Yahudilerden, Hıristiyanlardan ve sâbiîlerden de Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku olmadığı gibi onlar üzülmeyeceklerdir.
Bakara 62

@fure_06, Ayette geçen sabiilerin kim olduğu hakkında bilgin olsaydı bu ayeti yanlış anlamazdın.
Sabiiler Zamanın putperestliğini bırakıp Müslüman olanlara deniliyor. Bu isim onlara Müslümanlar tarafından verilmiş. Putperestlerse onlara sapık adını vermiş. İslam tarihini okuyan herkes bunu çok iyi bilir zaten.

Ayette geçen "ellezine hâdû" dan kast edilenler yahudiler değildir, yahudanın Allah'ın kulu olduğunu kabul edenlerdir.
Nasara'dan kast edilen Hristiyanlar değil, Hz İsa'nın yolundan gidenlerdir.

Necaşi adındaki o kralın Müslüman olduğu da İslam tarihi kitaparının hepsinde yazar. Bence sen İslam hakkında bildiklerini sorgulamalısın.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2019, Saat:10:07 AM, Düzenleyen: alpi.
Forumcu
HABEŞ NECÂŞİSİ`NİN İSLÂMA DÂVET EDİLMESİ

Hicretin 7. senesi, Muharrem ayı idi.

Peygamber Efendimiz, ilk önce Amr bin Ümeyye'yi, eline şu mektubu vererek, Habeş Necaşîsi Ashame'ye gönderdi.

"Bismillahirrahmanirrahim! Allah Resûlü Muhammed'den, Habeş Meliki Necâşiye!"

"Ey Melik! Müslüman olmanı dilerim. Ben senin namına, Lâ ilâhe illâ Hû, Melik, Kuddûs, Selâm, Mü'min, Müheymin olan Allah'a hamd ü senâ ederim."

"Ve şehâdet ederim ki, Meryem'in oğlu İsâ, Allah'ın kulu ve Kelime'sidir. Allah, O Kelime'yi (ki, İsâ'ya vücud veren "Kün" hitabıdır) ve o ruhu ve çok temiz ve afif olan ve dünya hayatından tamamıyla çekilmiş bulunan Meryem'e nefhetti. Bu surette Meryem, İsâ'ya hamile kaldı. Böylece Allah, İsâ'yı yarattı."

"Nasıl ki, Âdem'i de Allah, kudret eliyle ve bir mu'cize olarak yaratmıştır."

"Ey Melik!

"Seni; eşi, ortağı olmayan bir tek Allah'a imâna ve Ona ibâdete, bana uymaya ve Allah tarafından bana gönderilenlere inanmaya dâvet ediyorum. Çünkü, ben Allah'ın bunları tebliğe memur elçisiyim."

"Seni ve halkını Aziz ve Celil olan Allah'a imana dâvet ediyorum."

"Şimdi ben size İslâm hakikatlarını tebliğ ettim ve nasihatta bulundum. Siz de nasihatımı kabul ediniz!"

"Selâm hidâyete tâbî olanlara olsun."1

Habeşistan'a varan elçi Amr (r.a.), Necaşîye Peygamber Efendimizin mübârek mektubunu takdim etti.

Necaşî, Peygamberimiz (s.a.v.)'in mektubunu hürmetle eline aldı, gözlerine sürdü ve öpüp başına koydu. Sonra da adamlarına okutturdu. Mektubun okunması sona erince, tahtından indi ve mütevazi bir edâ ile yere oturdu. Sonra şehâdet getirerek Müslümanlığını açıkladı.

"Eğer, yanına gidebilmem mümkün olsaydı, muhakkak giderdim."2

dedi. Sonra da,

"O, Ehl-i Kitap olan Yahudi ve Nasranîlerin, geleceğini bekleyip durdukları Ümmî Peygamberdir. Musâ Peygamber 'Merkebe biner' diyerek İsâ Peygamberin geleceğini müjdelediği gibi, İsâ Peygamber de 'Deveye biner' diyerek Muhammed Peygamberin geleceğini öylece müjde vermiştir.3 Keşke şu saltanata bedel Muhammed-i Arabî'nin hizmetkârı olsaydım. O hizmetkârlık, saltanatın pek fevkindedir."4

diyerek ilâve etti. Necaşî Ashame, daha sonra fil kemiğinden yapılmış bir kutu getirip, Efendimizin mektubunu içine koydu ve, "Bu mektuplar, kendilerinde bulundukça Habeşlilerde hayır ve bereket eksilmeyecektir."5 dedi.

Resûl-i Ekrem Efendimizin bu mektubuna benzeyen bir mektubun, halen Şam'da bir şahsın elinde olduğundan bahsedilmektedir. Mezkûr şahıs, bu mektubu bir Habeş pazarından aldığını söylemiştir. Verilen bilgilere göre; mektup, takriben 23x33 ebâdında bir deri üzerine kahverengi mürekkeple yazılmıştır.

Mektubun 17. satırının sonunda yuvarlak mühür izi vardır. Bu mühür, 2,5 cm çapındadır ve aşağıdan yukarıya doğru "Muhammed" bir satır, "Resûl" bir satır, "Allah" lafzı da bir satır olmak üzere, üç satır halindedir.6

. Taberî, 3:89; Zâdü'l-Meâd, 3:71; İnsanü'l-Uyûn, 3:293.
2. Tabakât, 1:258.
3. Mektûbat, s. 159.
4. Zâdü'l-Meâd, 3:71; İnsanü'l-Uyûn, 3:294.
5. Tabakât, 1:258; İnsanü'l-Uyûn, 3:293.
6. Prof. Dr. Muhammed Hamidullah, İslâm Peygamberi, 1:201.
sorularla islamiyet.com
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 30-01-2019, Saat:10:26 AM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Forumcu
Papazların sevgilisi olup vatigana cağırsınlar diye bu şekilde muhalefet etmiyor sanırım Fure gülücük
Ne varki ciddi bir şekilde ele alınmış bir itikat kitabı edinmeli okumalı çünkü insanların bir batıl inanç söz yada amel ile dinden çıkabileceğini izaha çalıştığım farklı bir konudada nedense muhalif görüş beyan etti soruyorum sana müslüman sen akide ile alakalı hassasiyete neden karşı duruyorsun yani cehennemden sakındırmak neden seni rahatsız ediyor cennet ne senin ne benim Allahu teala cennete girmeyi şartlara bağlamadımı sana göre sadece müslüman ol ne yaparsan yap ne dersen de iman ehli sana göre öylemi yada ALLAH VAR DİYEN herkes müslümanmı müslüman muamelesi görüp cennete gitmek için bu yeterlimi nerden nasıl bu kanıya varıyorsun ? bir ilme binaen ise bize izah et doğrusunu eğrisini bulalım yok sırf muhalefet olmak adına ise insaf et!
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Fure senle mi uğrasacam. Yazdıklarım gayet açık.Çocuk okusa anlar.Diğer ayetin hükümsüz olduğunu mu yazmısım ilerizekalı.

Allah'ın ayetlerini okurlardan Allah'ın sözünü okuduklarını nereden çıkarıyorsan!!!Üstelik dediklerin diğer ayetlerle çelişiyor.Ben diyorum ki ayet sadece Allah'ın sözleri manasına gelmez. Kuran'a göre rüzgar,yağmur,kar.. vs'de Allah'ın ayetleridir.Şuncacık şeyi anlamıyorsun.Hükümsüz kılıyormuş!Ne alaka şaşkın ördek!..Ha evet senin uydurduğun manayı hükümsüz kılıyor.Ama sende bunu anlayacak kapasite yok.Onun için bu bu konu hakkındaki son mesajımdır. Önce okuduğunu anla sonra gel.Uğrasamıyacam senle.Okuduğunu anlamayan biriyle ne münazara edeceğim.Bana ne ya.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Fure Allah sana selamet versin ama neyin muhalefetini yapıyorsun kısa öz bir cümle yapsana ne uzatıyorsun

*Diyortsunki durup İslam nedir, Müslüman kimdir, Mü-min kimdir, Müttakiy kime denir.? Takva, Vera, gibi imanın zirvesi konulara girmiyorum.

Farkedersen ben bu mevzularda bir konu açmıştım ayrıca her konuya girişgahta tekrar aynı mevzuları ele almamı istemenin mantığı nedir senin istek ve beklentin değil beni ilgilendiren ben mevzu etmek istediğim konu üzerinde yazmak istemişim demekki sen bana kota koyma müsadenle bahsetmek istediğim ne ise onu mevzu edineyim!

Şuan konu hristiyanların batıl akideye sahip olması ve ebedi cehennemlik olması isa as .'ma incilin aslına Kuranı kerim nazil olmadan hakkıyla iman edenler müstesna bundan gayri bir şey söyleyen zaten ehli sünnet değil.

Amentü de iman edilmesi gerekenlerin dışında iman edilmesi gerekenlerde var Kuranı kerimin iki kapağı arasındaki her ayete iman edilmesi icap eder islam üzere kalabilmek için buna itiraz edemezsin zaten.

diyorsunki;Lailahe illallah diyenin Müslümanlığını kabul etmiyorsun, Muhammeden Resulullah ile beraber söyleyenin şahitliğini kabul ediyorsun..! Ne kadar iddialı bir tavır sergilediğinin farkında mısın.?

İpe sapa gelmez ifadeler kullanma benim hakkımda hakkımı helal etmem
benim şunu söylediğimi idda ediyorsun müfterisin sen!

Benim dediğim şahsıma özel bir konu değil bahsettiğim la ilahe illahlah tevhid kelimesinin şartları olduğu manasını bilmeden söyleyip manasını iptal edenin müslüman olamıyacağı anlaman için örnek vereyim laf kalabalığı yapıyorsun Hem Allaha hem lata(put) ibadet eden ama lailahe illallah muhammedur rasulullah diyen müslüman olurmu tabiki hayır çünkü dine giriş cümlesini tevhidi yalanlamıştır ;zaten burda konu hristiyanlar değilmiydi?

oku tekrar yazdıklarını diyorsunki;Evvelki kitaplara imanım var diye ifade ediyor gibi görünsen de, tahrif edildi derken imanından çıkarmış olduğunun farkına varamıyorsun, yazık.

Terbiye sınırları içinde cevap vermek için çabalıyorum ama önceki kitaplara iman etmediğimi söylemen beni açıkça tekfir etmek adımı kafire çıkarmaktırki bu hususda yanılıyorsun ben müslümanım elhamdulıllah ve elbette önceki kitapları inkar edicek kadar islamdan bi haber değilim ama sen konuyu anlayamıyacak kadar cahilsin üstelik haddini aşıyorsun beni ne kadar tanıyorsun afedersin terbiyeli olsan kibrini yensen cehaletini tartışmıcam yardımcı olmaya çalışıcam ama malesef kibirlisinde dinlemiyor anlamak istemiyorsun bu noktadan sonra edebini takınıp, kutuplaşmadan, gardını almadan, yarım yamalak anlayıp iftira atmadan, mevzuyu anlamaya çalışıcaksan ,tamam yok hala bu uslupla müslümanlara basma kalıp ifadeler ile sanki islamı imanı ihlası redderiyor bunların konuyla alakası varmış gibi durup durup tekrarlıyacaksan boşver sen git kendini geliştir ama ben seni karşıma alsam daha tipinden uslubundan ne olduğunu anında çözerim fikrini tikadını cemaatini diyasi görüşünü yüzüne söylerim ugraşılacak diyolog kurulucak adammısın netleşir evelAllah okadar tecrübemiz var ama internette alimlik roconu kesmek kopyala yapıştır yapmak kolay laik kamalist sakal tıraşlı chp li bir insan ile tartışmam ben mesela ona söyliyeceğimi söylerim çekilirim,Aşırı tarikat taassubu olan ehli sünnet itikadından bir haber kendini ehli sünnet zanneden cahillerle tartışmam mesela hakkı söyler çekilirim bazı adam namaz dahi kılmaz din tartışır mesela bu adama söyler geçerim hele derin mevzulara girsin derhal derim önce iman et sonra ibadete başla bu konular senin harcın değil der geçerim ama burda tahrikkar ifadeler kullanıp bir şey anlamadığın halde ahkam kesip ilgiyi üzerine çekip sözde müslümanları altetttiğini sanıp kendi anlayışını üstün görüyor isen yanılıyorsun burda herkes sana aynı şeyi anlatmaya çalışıyor ama sen lafı döndürüp konunun aslını çözemiyorsan; önce itikat öğren derim dine girdinde ,dine giren dinden çıkmaz sanıyorsun sen cahilsin ayrıca şuanki hristiyanların delaletini ifade edenlere saldırıyor onları cehalet ile suçluyor uslup öğretmeye harita çizmeye çalışıyorsun hadi ordan her mevzuya dalışı ve ekseni değiştirme gayreti ile önümüzde çizdiğin cehalet resmini kopyala yaptığın ayeti kerimeler ile kapatamazsın sana Allah insaf versin bu şekilde benim muhattabım olmazsın>!
Hadi ordan!
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Evvelki indirilen kitaplar için, tahrif edildi kelimesini kullanmanız Allah 'ın emirlerine muhalefet etmektir. demiş çok bilmiş hazretleri yahu aklın yerindemi aç incili oku aç türkçe pazar ayini var youtubede onu dinle sor hristiyanlara bak internete isa Tanrı diyorlar İsa Allahın oğlu diyorlar biz şu günü şuanı bu akideyi konuşuyoruz laf kalabalığı yapıpı sıyrılma adem ol!
Şuanki hristiyanlar kafirmi cehennemlikmi değilmi konu bu boş yapma!
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-01-2019, Saat:08:02 AM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Forumcu
İŞTE FURENİN CEHALETİ BAŞKA BİR KONUDA AÇIKLAMIŞ YANLIŞ!

İslam, bir diğer ifade ile Müslüman : Allah 'ın varlığını kabul etmiş kimsedir. ASLA!

Ayette;

‘‘Bedeviler dediler ki: ‘‘İman ettik.’’

Deki: ‘‘Siz iman etmediniz, amma ‘‘Müslüman olduk’’ deyin.

İman henüz kalplerinize yerleşmedi.

Şayet Allah’a ve peygamberine itaat ederseniz amellerinizden bir şey eksiltmez. Muhakkak ki Allah çok esirgeyen çok bağışlayandır.’’
Hucurat 14

Buyrulmakta. İnanç ile imanı, mü-min ile müttakiy ifadelerini birbirine karıştırmayalım. ARKADAŞIN TEK BİLDİĞİ CÜMLE AMA NE DEDİĞİNDEN HABERSİZ!

Bu fure malesef cahili olduğu konularda ahkam kesiyor sözde yol gösteriyim diyor ama yol çıkmaz yol islamdan gayrı bir yol bu ilimsizliğini tarikatinemi borçlusuın onasıl mürşitki daha farz olan iman hususlarını size öğretmemiş cebine koyup seni cennete sokmasını nasıl bekliceksin .Şeriatten yoksun cehaletin dizboyu olduğu tarikatlerin insanlara faydası yok sadece zararı var!
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-01-2019, Saat:09:42 AM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Forumcu
Ben geç farkettim bu arada fure bayan mış ama arkadaş bayan olmak cahilliğe gerekçe olmazki İslama nasıl gişrilir nasıl çıkılır mürted nedir elfazı küfür nedir,tevhid nedir şirk nedir nasıl bilmezsin üstün körü bilgiler yeterrli değil bu hususta malesefte tarikati mürşidi olduğu halde bukadar cahil.
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.