You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hristiyanlarda evliyadan(azizlerden) medet isteme inancı

Forumcu
Nedir bu şimdi derseniz gayet makul karşılarım bakınız batıl inançları terketmenin vakti gelmedimi. Allahu teala istese firaun cennete peygamberler ise cehenneme gider ama Allahu teala bunu istemediğini kitabında bildirdiği halde bunu istişyor diyemez kimse ozaman şunuda bil Allahu teala kendisinden gayrısından (sadece O nun gücünün yeteceği hususlarda) yardım istenilmesine müsade etmedi istiane bu manada duadır Allahtan başkasına dua edilmez çünkü ALLAHTAN BAŞKASINA İBADET EDİLMEZ bu islamın aslı özüdür yani diyorumki Madem Allahtan istiyorsun ozaman medet Ya Rahman Ya Kadir de medet ya Abdulkadir deme ehli islamın inancı budur.Ne şialara benze aliden hüseynden yardım iste nede hristiyanlara benze!

HRİSTİYANLAR AZİZLERDEN MEDET İSTİYOR

Bu alttaki paylaşım tamamen hristiyan forumdan alıntıdır.

--Merhaba. Soruyu görüyorsunuz. Ortodoksluk'ta aziz'e Tanrı'ya dua etmesi için dua etmek var mıdır? Soru biraz karışık oldu diye düşünüyorum, özür dilerim.

Hem Ortodokslukta Hem Katoliklikte 2000 yıldır azizlerden dua istenir ve direkt azizlere de dua edilir.

Zaten aziz size bir konuda yardım edecekse bunu Tanrı'nın isteği dışında yapamaz. Tanrı'nın isteği bu yöndeyse azize ettiğiniz dua sonucu aziz size yardım edebilir. Tanrı onu bu duanızı yerine getirirken aracı olarak kullanır.

--Bugüm Demre'de Aziz Nikolas Kilisesi'ne uğradım ve Aziz Nikolas'ın (Galiba.)denizcilerin koruyucu azizi olduğunu öğrendim ve aklıma şu soru geldi :Türkiye'nin koruyucu azizi kimdir? Türk müdür ?

cevap- Aziz Yuhanna

-Eğer gerçekten Aziz Yuhanna ise baya şanslı bir ülkeymişiz,havari koruyor

Titus

Azizlere dua edilmesiyle ilgili bir sorum var.Azizlere dua etmeye ne zaman başlandı? Örneğin istefanos öldüğünde imanlılar ona neden dua etmedi? sorumu yanlış anlamayın, sadece katolik teolojisini öğrenmeye çalışıyorum.Bu sorularıma cevap bulabileceğim bir katolik web sitesi ya da kitap varsa tavsiye ederseniz okuyabilirim.

Augustinus

stefanos'a dua edilmediği nerede yazıyor ki sevgili kardeşim? Birşeyin kanıtının yokluğu varlığının yokluğunun kanıtı olamaz. İncil zaten bu tür bir çok olayı yazmıyor, zira o kadar çok olay var ki en önemlilerini hızlıca yazıp geçmek zorunda kalmışlar. İncil'in yazılış amacı iman esaslarını ve önemli olayları Kilise önderlerine iletmek idi... İncil yazarları ve havarilerin oturup Kitap yazmak için çok vakitleri yoktu zira asıl görevleri gidip tüm ulusları eğitmekti ve o dönem herkes okuma yazma bilmiyordu. Bu yüzden eğittikleri uluslardaki Kiliselere bu İncil ve mektupları yazdılar...

"Dua etmek" kelime anlamı olarak "istemektir". Azizler hem bu dünyadayken hem de Tanrı'nın önündeyken kardeşimizdirler ve onlardan hem yaşarlarken (eğer tanıyorsak) hem de öldüklerinde birşeyler istememiz çok normal bir durumdur.

Bunun ne zaman "başladığını" bilmiyorum... Olmadığı bir zaman var mıydı bunu sorgulamak lazım.

Bakın Mesih 3 gün ölüler diyarına inip oradak azizleri Tanrı krallığına götürdü. Mesih'in dirilişinden sonra çok sayı ölü ayağa kalktı ve yaşayan insanların göreceği şekilde yürüdü. Bu insanların "tekrar öldükleri" İncil'de yazmıyor.

Yani bu konuların ne zaman başladığını biz bilmiyoruz çünkü bize göre bu Kilise ilk kurulduğu zamandan beri zaten olagelen bir durum...

Aslında bunun bir zamanlar olmadığını ve sonradan uydurulduğunu (Kilisenin sapkınlaştığını) iddia edenler, bunun "ne zaman başladığını" göstermeliler

Cevap için teşekkür etmeyi atlamışım.Teşekkürler

Merhaba kardeşlerim cumartesi günü Saint Antuan Kilisesi'ne girdim ve bana göre çok garip bişeye şahit oldum bi kadın Aziz Antuan'ın heykeli önünde diz çökmüş ve ellerini birleştirmiş dua ediyordu.Bu çok yanlış bişey değil mi ? Azizlere dua edilebileceğini biliyorum ama diz çöküp Tanrı'ya yalvarır gibi dua etmek çok ağır değil mi ?

Fazla değil. Çünkü bir Hristiyan bir azizden dua isterken ona tapmadığını, Tanrı yerine koymadığının bilincinde olarak yapar bunu. Aynı tavrı Ortodoks kiliselerde de görürsünüz.

bur kadar yeter sanıyorum Müslüman Allahtan başkasının adını sadece Allahın gücünün yeteceği hususlarda anma unutma ki dara düşenlerin tek yardımcısı Allah tır sahabe yere düşen kırbacı bile diğper sahabeden istmezdi oysaki böyle bir isteme elbette caizdir ama o kırbaç inçin dahi atından devesinden inerdi Rasulullah sav ayakkabınızın bağı bile olsa Sadece Allahtan isteyin buyurmuştur.
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-01-2019, Saat:08:36 AM, Düzenleyen: Abdulhamithan.
Yönetici
RE: Hristiyanlarda evliyadan(azizlerden) medet isteme inancı
Konu için teşekkür ederim. Bu konu hakkında az çok bilgim vardı, Hristiyanların batıl inançları başını almış gitmiş, meşhur şeyler. Ancak aşağıda alıntı yaptığım yerde İncil'in Allah Tealadan vahyedildiğini değil azizlerin yazdığına inandıklarını ilk kez öğreniyorum.

Alıntı:stefanos'a dua edilmediği nerede yazıyor ki sevgili kardeşim? Birşeyin kanıtının yokluğu varlığının yokluğunun kanıtı olamaz. İncil zaten bu tür bir çok olayı yazmıyor, zira o kadar çok olay var ki en önemlilerini hızlıca yazıp geçmek zorunda kalmışlar. İncil'in yazılış amacı iman esaslarını ve önemli olayları Kilise önderlerine iletmek idi... İncil yazarları ve havarilerin oturup Kitap yazmak için çok vakitleri yoktu zira asıl görevleri gidip tüm ulusları eğitmekti ve o dönem herkes okuma yazma bilmiyordu. Bu yüzden eğittikleri uluslardaki Kiliselere bu İncil ve mektupları yazdılar...

Bunlarınki din değil ideoloji olmuş oluyor o zaman.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
evet neye nasıl nereye kadar inanıcaklar ucu bucağı yok ...Ben online olarak sordum şirk nedir hristiyanlıkta diye cevap vermedi yada veremediler sadece dedikleri Tanrı bir tanedir peki dedim Tanrının cinsiyeti nedir yoktur dediler Peki baba diye yalvarabildirmiyiz dedim pek tabi dediler çık işin içinden çıkabilirsen isa Tanrının oğlumudur diye sordum pektabi dediler bende baba yerine anne diye hitap edebilirmiyiz diye sordum bunu düşünmem lazım dediler tövbee! Delalet derekelerinde sınır yok.Her muhitte klise evleri var her isteyene incil yolluyorlar dahasını talep edenlere bir sürü kitapta hediye posta masrafı dahil onlar ödüyor sonra ansızın telefonunuza bir msj gelişyor size gönderdiğimiz incil ile ilgili bir sorunuz varmı?Bir değil binlerce sorumuz var fakat cevap hristiyanlıkta değil!
﴾nisa 115﴿
Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
tamamen alıntı

Tanrı Baba ise insanlar Tanrı'nın oğlu mudur?
yumoni

(İnsan, Beden, Can, Ruh, Vicdan, Uluslar, Irklar), Tanrı Baba ise insanlar Tanrı'nın oğlu mudur? konusuna 2018-04-21 tarihinde yazdı

İsa, Tanrı, Kutsal Ruh, bu konuyu araştırıp öğrenmiştim İsa Mesih'e Tanrı'nın oğlu deniyor ve Tanrı için Hristiyanlar "Baba" diyor bu konu aklımı bulandırdı, Hristiyanlık'a göre biz insanlar "Tanrı'nın oğlu"muyuz?

▼ - ▲ - ☌
#1.

Tanrı Baba ise insanlar Tanrı'nın oğlu mudur? (İnsan, Beden, Can, Ruh, Vicdan, Uluslar, Irklar)

Anvebi

(İnsan, Beden, Can, Ruh, Vicdan, Uluslar, Irklar), Tanrı Baba ise insanlar Tanrı'nın oğlu mudur? konusuna 2018-04-21 tarihinde yazdı

yumoni :
İsa, Tanrı, Kutsal Ruh, bu konuyu araştırıp öğrenmiştim İsa Mesih'e Tanrı'nın oğlu deniyor ve Tanrı için Hristiyanlar "Baba" diyor bu konu aklımı bulandırdı, Hristiyanlık'a göre biz insanlar "Tanrı'nın oğlu"muyuz?

Merhaba,
İsa Mesih, Yaratan Tanrı'nın dünyaya gelip insan bedenini ve doğasını üstlenmesi, Tanrı'nın Kendisidir; ama aynı zamanda Baba Tanrı'nın 'biricik' (only begotten) Oğlu'dur. Tek bir Yaratan Tanrı, fakat bu yüce Tanrı'nın varoluşunun derinliğinde, Tek Tanrı'nın içinde üç farklı "Kişi" vardır: Baba, Oğul, ve Kutsal Ruh.

[Yuhanna 1:1]: "Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi ve Söz Tanrı'ydı."
[Yuhanna 1:18]: "Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O'nu tanıttı."
﴾nisa 115﴿
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.