İlgili ayetteki:Hırsızın elini kesin ifadesini:
1) Hırsızın elinin balta veya bıçakla kesilmisini mi ?
2)Hırsızın elinin önünün kesilmesi, yani hırsızın elinin engellenmesi
olarak mı anlıyoruz ?
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
sqLite Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şeriat kanununda hırsızlık yapan kimsenin eli bilekten itibaren kesilir..ki ibret olsun ve aynı şeyi bir daha yapmasın...
Ben kesilmesinden yanayım...Bir kötek bin nasihattan iyidir vesselam
cansen22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:sqLite Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şeriat kanununda hırsızlık yapan kimsenin eli bilekten itibaren kesilir..ki ibret olsun ve aynı şeyi bir daha yapmasın...
Ben kesilmesinden yanayım...Bir kötek bin nasihattan iyidir vesselam
Ben merhametli bir insanım,kesilmesinden yana değilim.
Alıntı:manlı da uygulanan şeriata bakılırsa hırsız yakalandığında şeriat kanununa göre yargılanır ve sonunda mağdur olmaması için onun ve ailesinin geleceği garanti altına alınırdı..
Alıntı: kes diyor sen ben merhametliyim diyosun
sen tan daha mı merhametlisin yani töbe töbe
bişeyi söylerken önce ölçüp biçinde sonra konuşun
hırsızın çaldığı şeylerin sahibinin canı hiç yanmıyomu ona neden merhamet duymuyosunda bi suçluya merhamet gösteriysun pekte anlamadım
Alıntı:yapılan suça cezasını vermediğin takdirda daha başka canlar yakar neden o canları düşünmüyosun hırsıza karşımı merhametin var senin
eğer hırsızlık yapanın elini kes diye emrediyorsa bunda bir hikmet olduğunu neden düşünmüyorsun
cansen22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Alıntı:yapılan suça cezasını vermediğin takdirda daha başka canlar yakar neden o canları düşünmüyosun hırsıza karşımı merhametin var senin
eğer hırsızlık yapanın elini kes diye emrediyorsa bunda bir hikmet olduğunu neden düşünmüyorsun
Kardeş,
özür dileyerek, çok yüzeysel bir cevap vermişsiniz.
Yazdıklarımı anlayamadığınızı düşünüyorum.
Kimse hırsıza ceza verilmesin demedi.Kimse hırsıza karşı merhamet göstermedi.
Yazıda anlatılmaya çalışılan şey ilgili ayet hırsızın elinin önünü kes anlaşılabilirmi ?
Eğer böyle anlaşılabilirse hırsıza ceza olarak, hapis cezası verilebilir (İslam devletlerinin çok büyük çoğunluğu böyle yapıyor.) Mecburi çalışma cezası verilebilir. KONU BU.
Bilmem anlatabildim mi? Bana hemen hırsızlığa uğrayan kimselerin mağduriyetini öne
sürerek EL KESMEYİ müdafaa etmeye çalışmak doğru bir metod değil.
Buna karşı ,peki,çocuğu açlıktan ölmek üzere olan bir adam ekmek çalmışsa
ne yapacağız,elini kesecekmiyiz ? gibi sorular gelir. KONU BUNLAR DEĞİL.
Sizin de dediğiniz gibi eğer insanlara,bana,sana, hırsızın elini balta ile kesmek
merhamet duygularına ağır geliyorsa; RAHMAN-İ RAHİMİN merhamat duygusu
eli balta ile kestirmezdiye düşünerek:
Acaba bu ayeti hırsızın elinin önünü kes,yani hırsızın elinin engelle,nasıl engellenir?
Mesela hapset.
Bilmem anlatabildimmi ?
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.