You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Hırsızın eli
Dinimizde hırsızın elinin kesilmesi konusu vardır.

İlgili ayetteki:Hırsızın elini kesin ifadesini:

1) Hırsızın elinin balta veya bıçakla kesilmisini mi ?
2)Hırsızın elinin önünün kesilmesi, yani hırsızın elinin engellenmesi
olarak mı anlıyoruz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
.:: DeathLess ::.
RE: Hırsızın eli
Şeriat kanununda hırsızlık yapan kimsenin eli bilekten itibaren kesilir..ki ibret olsun ve aynı şeyi bir daha yapmasın...

Ben kesilmesinden yanayım...Bir kötek bin nasihattan iyidir vesselam
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Cvp: RE: Hırsızın eli
sqLite Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şeriat kanununda hırsızlık yapan kimsenin eli bilekten itibaren kesilir..ki ibret olsun ve aynı şeyi bir daha yapmasın...

Ben merhametli bir insanım,kesilmesinden yana değilim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
şeriat kanunları insanların iiyiliği için en ii olanıdır..

merhametli olmakla alakası yok belki o hırsız çalarken kim bilir kaç kişinin canını yakmıştır kaç masuma zarar vermiştir..?

ve osmanlı da uygulanan şeriata bakılırsa hırsız yakalandığında şeriat kanununa göre yargılanır ve sonunda mağdur olmaması için onun ve ailesinin geleceği garanti altına alınırdı..

o yüsden osmanlı döneminde sadaka kutuları rahatlıkla dışarda tutulabiliodu..şimdi bırakın sadaka kutularını kendimiz bile güvende deilis..

tek çözüm şeriat die düşünenlerdenim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
cansen22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
sqLite Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şeriat kanununda hırsızlık yapan kimsenin eli bilekten itibaren kesilir..ki ibret olsun ve aynı şeyi bir daha yapmasın...

Ben merhametli bir insanım,kesilmesinden yana değilim.

allah kes diyor sen ben merhametliyim diyosun

sen allahtan daha mı merhametlisin yani töbe töbe

bişeyi söylerken önce ölçüp biçinde sonra konuşun

hırsızın çaldığı şeylerin sahibinin canı hiç yanmıyomu ona neden merhamet duymuyosunda bi suçluya merhamet gösteriysun pekte anlamadım Kizgin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
os
Alıntı:manlı da uygulanan şeriata bakılırsa hırsız yakalandığında şeriat kanununa göre yargılanır ve sonunda mağdur olmaması için onun ve ailesinin geleceği garanti altına alınırdı..

Kardeş sukeyna
Osmanlı bilginiz zannedersem biraz zayıf, Osmanlı yedi yüzyıl boyunca,
Yavuz Selim ve sonrası padişahlar HALİFE olmasına rağmen HIRSIZA EL KESME
cezası uygulamamıştır. Bu gün Tunus,Fas,Cezayir,mısır ,iran,ırak,pakistan
gibi müslüman ülkeler bu cezayı uygulamıyorlar.Neden uygulamıyorlar orasını siz düşünün.

Alıntı: kes diyor sen ben merhametliyim diyosun

sen tan daha mı merhametlisin yani töbe töbe

bişeyi söylerken önce ölçüp biçinde sonra konuşun

hırsızın çaldığı şeylerin sahibinin canı hiç yanmıyomu ona neden merhamet duymuyosunda bi suçluya merhamet gösteriysun pekte anlamadım

Kardeş reyyan,

İnanın hırsızın elinin kesilmesine karşıyım derken, tahmininizde ve de sizden çok daha fazla düşünerek söyledim.
Nasıl düşündüğümü anlatayım. Düşündüm evime hırsız girdi,genç bir çocuk
mesela bilgisayarımı çaldı ve satıp yamiş. Bir kaçgün sonra görevliler yakalayıp
getirdiler ve bana,bir balta verip bu hısızın elini kes dediler.
ÇOK düşündüm yapabilirmiyim diye,mümkünü yok,kırbaçla t3ehdit etseler gene yapamayacağımı anladım.
Bilmiyorum sizin içiniz kaldırır mı ? Yapabilir misiniz?

Sonra diyelim ki görevliler :sen yapamıyorsan İZİN VER bu hırsızı götürelim bir cellat elini kessin dediler ÇOK düşündüm izin veriyorum diyebilir miyim diye.
Hayır mümkün değil izin veremezdim,affettim derim,olmazsa yalan bile söylerim
hayır çalmadı ben verdim derim.Çünkü eğer izin verirsem bilirim ki hayatımın sonona kadar her gün her saat eli kesilen o çocuğu düşüneceğim,ben izin verdim,diye azaptan kurtulamayacağım.

Siz ne yapardınız bilmiyorum,isterseniz siz de bir düşünün.

SEN ALLAHTAN DAHA MI MERHAMETLİSİN YANİ ?
Diyorsunuz, ben böyle bir şey söylemedim.
Sadece ben merhametimin bildiğim kadarıyla bu kadar olduğunu söylüyorum.
Allahın merhametinin büyüklüğünü siz düşünün.

Bu nedenle ki hırsızın elinin önünü kes diye anlayabilir miyiz diye sormuştum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
sayın arkadaşlar hırsız diye bir başkasını yargılarsanız önce bu

inancı yargılayın hz Allah demiyormuki kul hakkıyla bana gelmeyin

şimdi düşünün bu memlekettin yüzde kırkı ben aleviyim sunni inancını kabul etmiyorum benim katma değer vergilerimle dinayete altı bakanlığın bütcesinden fazla pay ayrılıyor

yani tüm aleviler bu bütceden dineyte giden paradan kim nasipleniyorsa kim kullanıyorsa haram olsun benim paramı zorla calıyorlar diyorlar
eh şimdi düşünün bu gün camide beş vakit namaz kılan adamlar bir başka zümrenin helal etmeyip haram ettiğini bangır bangır bağıran bağırdığı halde bunu ibadet için yapıyor

gercekte bu durumu bilipte bunu dikkate almayanların hepsi hırsız

siz adamı genci işsiz caresiz bırkmışsınız o ac kalmamak için yaşamak için hırsızlık yapmış onun elini kesiyorsunuz

hayır aslında haramı din adına yiyenler cezaladırılması gerekmezmi

bakın hırsızlar kimlerimiş
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Kardeş reyyan,

İnanın hırsızın elinin kesilmesine karşıyım derken, tahmininizde ve de sizden çok daha fazla düşünerek söyledim.
Nasıl düşündüğümü anlatayım. Düşündüm evime hırsız girdi,genç bir çocuk
mesela bilgisayarımı çaldı ve satıp yamiş. Bir kaçgün sonra görevliler yakalayıp
getirdiler ve bana,bir balta verip bu hısızın elini kes dediler.
ÇOK düşündüm yapabilirmiyim diye,mümkünü yok,kırbaçla t3ehdit etseler gene yapamayacağımı anladım.
Bilmiyorum sizin içiniz kaldırır mı ? Yapabilir misiniz?

Sonra diyelim ki görevliler :sen yapamıyorsan İZİN VER bu hırsızı götürelim bir cellat elini kessin dediler ÇOK düşündüm izin veriyorum diyebilir miyim diye.
Hayır mümkün değil izin veremezdim,affettim derim,olmazsa yalan bile söylerim
hayır çalmadı ben verdim derim.Çünkü eğer izin verirsem bilirim ki hayatımın sonona kadar her gün her saat eli kesilen o çocuğu düşüneceğim,ben izin verdim,diye azaptan kurtulamayacağım.

Siz ne yapardınız bilmiyorum,isterseniz siz de bir düşünün.

SEN ALLAHTAN DAHA MI MERHAMETLİSİN YANİ ?
Diyorsunuz, ben böyle bir şey söylemedim.
Sadece ben merhametimin bildiğim kadarıyla bu kadar olduğunu söylüyorum.
Allahın merhametinin büyüklüğünü siz düşünün.

Bu nedenle ki hırsızın elinin önünü kes diye anlayabilir miyiz diye sormuştum.
[/quote]

yapılan suça cezasını vermediğin takdirda daha başka canlar yakar neden o canları düşünmüyosun hırsıza karşımı merhametin var senin

eğer allah hırsızlık yapanın elini kes diye emrediyorsa bunda bir hikmet olduğunu neden düşünmüyorsun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Alıntı:yapılan suça cezasını vermediğin takdirda daha başka canlar yakar neden o canları düşünmüyosun hırsıza karşımı merhametin var senin
eğer hırsızlık yapanın elini kes diye emrediyorsa bunda bir hikmet olduğunu neden düşünmüyorsun

Kardeş,

özür dileyerek, çok yüzeysel bir cevap vermişsiniz.

Yazdıklarımı anlayamadığınızı düşünüyorum.
Kimse hırsıza ceza verilmesin demedi.Kimse hırsıza karşı merhamet göstermedi.
Yazıda anlatılmaya çalışılan şey ilgili ayet hırsızın elinin önünü kes anlaşılabilirmi ?
Eğer böyle anlaşılabilirse hırsıza ceza olarak, hapis cezası verilebilir (İslam devletlerinin çok büyük çoğunluğu böyle yapıyor.) Mecburi çalışma cezası verilebilir. KONU BU.
Bilmem anlatabildim mi? Bana hemen hırsızlığa uğrayan kimselerin mağduriyetini öne
sürerek EL KESMEYİ müdafaa etmeye çalışmak doğru bir metod değil.

Buna karşı ,peki,çocuğu açlıktan ölmek üzere olan bir adam ekmek çalmışsa
ne yapacağız,elini kesecekmiyiz ? gibi sorular gelir. KONU BUNLAR DEĞİL.

Sizin de dediğiniz gibi eğer insanlara,bana,sana, hırsızın elini balta ile kesmek
merhamet duygularına ağır geliyorsa; RAHMAN-İ RAHİMİN merhamat duygusu
eli balta ile kestirmezdiye düşünerek:
Acaba bu ayeti hırsızın elinin önünü kes,yani hırsızın elinin engelle,nasıl engellenir?
Mesela hapset.

Bilmem anlatabildimmi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
cansen22 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
Alıntı:yapılan suça cezasını vermediğin takdirda daha başka canlar yakar neden o canları düşünmüyosun hırsıza karşımı merhametin var senin
eğer hırsızlık yapanın elini kes diye emrediyorsa bunda bir hikmet olduğunu neden düşünmüyorsun

Kardeş,

özür dileyerek, çok yüzeysel bir cevap vermişsiniz.

Yazdıklarımı anlayamadığınızı düşünüyorum.
Kimse hırsıza ceza verilmesin demedi.Kimse hırsıza karşı merhamet göstermedi.
Yazıda anlatılmaya çalışılan şey ilgili ayet hırsızın elinin önünü kes anlaşılabilirmi ?
Eğer böyle anlaşılabilirse hırsıza ceza olarak, hapis cezası verilebilir (İslam devletlerinin çok büyük çoğunluğu böyle yapıyor.) Mecburi çalışma cezası verilebilir. KONU BU.
Bilmem anlatabildim mi? Bana hemen hırsızlığa uğrayan kimselerin mağduriyetini öne
sürerek EL KESMEYİ müdafaa etmeye çalışmak doğru bir metod değil.

Buna karşı ,peki,çocuğu açlıktan ölmek üzere olan bir adam ekmek çalmışsa
ne yapacağız,elini kesecekmiyiz ? gibi sorular gelir. KONU BUNLAR DEĞİL.

Sizin de dediğiniz gibi eğer insanlara,bana,sana, hırsızın elini balta ile kesmek
merhamet duygularına ağır geliyorsa; RAHMAN-İ RAHİMİN merhamat duygusu
eli balta ile kestirmezdiye düşünerek:
Acaba bu ayeti hırsızın elinin önünü kes,yani hırsızın elinin engelle,nasıl engellenir?
Mesela hapset.

Bilmem anlatabildimmi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.