You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hilal Görüldü! Kurban Bayramı 26 Ekim 2012 Cuma Günü !

Hilal Görüldü! Kurban Bayramı 26 Ekim 2012 Cuma Günü !

Profesör
RE: Hilal Görüldü! Kurban Bayramı 26 Ekim 2012 Cuma Günü !
bu konuda uzman olmus ınsanlar neden boyle onemlı bır durumu gormezden gelsınler dıye soruyorum kacc gundur kendıme???????????
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Bu konudaki uzmanlardan kastın diyanetse hiç bir zaman doğruyu söylemezlerki onlar az bir para karşılığında dini evirip çevirirler=) Yok eğer uzmanlardan kastın alimler ise zaten hepsi günlerdir anlatıyorlar. Ve şuan türkiye hariç bak bütün büyük islam devletleri cuma günü kutlıycak bayramı,ve dün yaptıkları açıklama şu takvimleri birdahaki sene yeniliyeceğiz =))) Yani bu sene ibadetiniz boşa gitsin seneye düzenliycez diyorlar :D
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
dıyanete guvenıp yola cıkacak olsak sımdıye kadar coktan sapıtmıstık.
pıyasadakı ılahıyat profesorlerının hepsı dıyanette gorev yapmıs olanlar.onların da ne soyledıklerı apacık ortada zaten.
neysekı bayramın bırıncı gununu kurtarmıs olmasak da ıkıncı ucuncu ve dorduncu gununu barı kurtarmıs vazıyetteyız.:D
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Cuma hutbesi diye ellerine tutuşturduğu metinlerle imamları, 23 Nisan müsamerelerindeki çocuklara benzeten; 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta Kemalizme minberden rahmet okutup Fatihalar hediye eden bir kurum olan Diyanete fazla yüklenmenin bir anlamı yok aslında. Göreve başlayacak imamlara (memurluk kanunu gereği) “Atatürk İnkılâp ve İlkelerine ve Türk Milliyetçiliğine sadakatla bağlı kalacağına” dair yemin ettiren bir kurumdan nasıl bir din hizmeti beklemeliyiz varın onu da siz düşünün…

Kanunun kuruma, kurumun da imama sirayet eden ideolojisi gereği bugün, devletin bölünmez bütünlüğünü imanından önceleyen imamların varlığı da pek şaşırtıcı olmasa gerek. Evet, İslam’ın “bir insanı öldüren bütün insanları öldürmüş olur” düsturunun aksine birbirini öldüren vatan evlatlarından bir kısmına minberden lanet, diğer kısmına rahmet okuyan imam sayısı hiç de az değil…

Vicdanî red bir ülkenin üniforması ile askerliği değil savaşı ve silahı topyekün reddetmektir. Vicdanî reddin direğinden dönmüş bir Müslüman olarak diyanetin “vicdani red” fetvasını reddetmiyorum, ben diyanetin kendisini reddediyor ve “Lekum dinikum ve liye din*” diyorum!

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Yarın kalkıp bayram namazına gidilmezse ve kurban kesilmezse sorun yok =) yok da bende büyük bir sorun var

bizimkiler yarın kutlıycak :D anneme okadar dedim bana dediyi şey şu defol git yine şeytan olup aklımızı karıştırıcak :D evde yemekler pişti dolmalar börekler vs.. :D

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.